Η Κυρά της Ρω σε μια μοναδική παράσταση στο Παττίχειο Λεμεσού

«Θέλω αντί για ίχνη, να αφήσω μια σημαία»…

Η Κυρά της Ρω! Μια από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες της ελληνικής ιστορίας αναβιώνει σε μια μοναδική παράσταση, στις 15 Νοεμβρίου, στις 20:30,  στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

Η συγκλονιστική ερμηνεία της Φωτεινής Μπαξεβάνη, μέσα από το τρυφερό και ποιητικό κείμενο του Γιάννη Σκαραγκά, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπερδέκα, παντρεύουν το παρελθόν με το παρόν, σε  μια παράσταση-προσωπική εμπειρία για τον θεατή, αποδεικνύοντας ότι σε δύσκολες περιόδους, οι λύσεις δεν είναι υπόθεση των πολλών αλλά του καθενός ξεχωριστά.

Το κείμενο εμπνέεται από την ηρωική φιγούρα της Κυράς της Ρω, κατά κόσμο Δέσποινα Αχλαδιώτη, και εστιάζει στο πορτρέτο μιας ελεύθερης και ασυμβίβαστης γυναίκας. Μιας γυναίκας που αψηφά ακόμα και τη γερμανική κατοχή, ανεβοκατεβάζει καθημερινά την ελληνική σημαία στη νήσο Ρω, συμβολίζοντας το κομμάτι της ελληνικής ψυχής που αντλεί δύναμη από τα ελάχιστα.

Η Κυρά της Ρω

Η Δέσποινα Αχλαδιώτη γεννήθηκε το 1890 στο Καστελλόριζο. Το 1927 εγκαταστάθηκαν με τον άντρα της Κώστα, στην ακριτική νησίδα Ρω, δυτικά του Καστελλόριζου, όπου μετά το θάνατο του συνέχισε να διαμένει με την τυφλή μητέρα της.

Πρώτη φορά ύψωσε την ελληνική σημαία το 1929, ενώ την περίοδο της Κατοχής, ως μέλος της Αντίστασης, ύψωνε την ελληνική σημαία κάθε πρωί, μέχρι και τον θάνατό της.

   Για πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων:
Ταμείο Παττιχείου Δημοτικού Θέατρου Λεμεσού, Τηλ: 25377277,

Web: www.pattihio.com.cy, www.soldoutticketbox.com