Η ΚΕΑΝ χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ανέβα Επίπεδο» με στόχο την ενίσχυση θετικής σκέψης και ψυχικής ενδυνάμωσης των παιδιών


Ο όμιλος ΚΕΑΝ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ως ένα υπεύθυνο brand, στέκεται αρωγός και στηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών, Αγγελική Χαλκιοπούλου και Γεωργία Σολωμού, οι οποίες έχουν αναπτύξει ένα δημιουργικό και συνάμα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με όνομα «Ανέβα Επίπεδο», με σκοπό την ανάπτυξη θετικής σκέψης και τη ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών.   

Εδώ και χρόνια, η ΚΕΑΝ, ως φανατικός οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής, έχει σταθεί πλάι σε διάφορες οργανώσεις που έχουν ως στόχο να διδάξουν στα μικρά παιδιά ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής μέσω άσκησης και σωστής διατροφής. Έχοντας επίγνωση όμως ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής συμπεριλαμβάνει και την καλή ψυχική υγεία, η ΚΕΑΝ έχει στηρίξει οικονομικά για τη δημιουργία του διαπαιδαγωγικού επιτραπέζιου παιχνιδιού με όνομα «Ανέβα Επίπεδο».  Ο λόγος για την στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αναγνώριση του αρνητικού αντίκτυπου για τη ψυχική υγεία των παιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το εν λόγο παιχνίδι αποτελεί πηγή γέλιου, ενσυναίσθησης και ανθεκτικότητας, καθώς και ένα εργαλείο εκμάθησης το οποίο προάγει την ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών ικανοτήτων τους.  Σημειώνεται επίσης ότι το εν λόγο παιχνίδι βρίσκεται ήδη στα πρώτα σχολεία μέσω του εκπαιδευτικού, βιωματικού προγράμματος με όνομα «Η Αλίκη στη χώρα του συγγραφέα».  

Η Deputy Marketing Manager του Ομίλου ΚΕΑΝ, Μαρία Οδυσσέως, δήλωσε σχετικά: «Με την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, τα παιδία μας έχουν απομονωθεί αρκετά, με αποτέλεσμα να στερηθούν όμορφες στιγμές της παιδικής τους ηλικίας.  Αφουγκραζόμενοι λοιπόν γι’ αυτή την αρνητική επίπτωση που έχει φέρει η πανδημία στις ζωές των παιδιών, είμαστε περήφανοι που μπορούμε να συνεισφέρουμε σε μια τόσο όμορφη πρωτοβουλία, η οποία έχει στόχο να ενδυναμώσει θετικά την ψυχική τους υγεία. Παράλληλα, θέλουμε να ενθαρρύνουμε τη χρήση παιχνιδιών, πέρα των εποικοδομητικών ηλεκτρονικών και διαδικτυακών παιχνιδιών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά  εργαλεία και συνάμα είναι διασκεδαστικά και γεμάτα φαντασία». 

Οι δύο εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τη στήριξη της ΚΕΑΝ η οποία αγκάλιασε με τόση θέρμη αυτή την προσπάθεια, στηρίζοντας με την χορηγία της, με αποτέλεσμα να γεμίζουν τις τάξεις με αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον. 

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο του πυλώνα «Κοινωνική Δράση» του ολοκληρωμένου προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης του ομίλου, το οποίο στηρίζει μια πλειάδα από οργανώσεις που συμβάλλουν στην Κυπριακή κοινωνία και εξέλιξή της καθώς και συνάνθρωπους μας που το έχουν ανάγκη.