Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού απένειμε 24 υποτροφίες σε φοιτητές/τριες του ΤΕΠΑΚ


Συνολικά 24 υποτροφίες, ύψους €1,000 έκαστη, απονεμήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, σε ισάριθμους φοιτητές/τριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18.2.2022 στην αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λεμεσού τόσο για τη διαχρονική στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού προς το Πανεπιστήμιο, όσο και για την πολύπλευρη κοινωνική δράση και την προσφορά της στην πόλη της Λεμεσού. 

Όπως ανέφερε ο Πρύτανης, η Εκκλησία αποτελεί σημαντικό αρωγό του Πανεπιστημίου καθώς αθόρυβα και εποικοδομητικά εργάζεται για να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών του προσφέροντας, σε καθημερινή βάση, 800 δωρεάν γεύματα αλλά και πνευματική και υλική στήριξη και βοήθεια στους φοιτητές που έχουν ανάγκη.

Στην αντιφώνησή του, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος ευχαρίστησε τους φοιτητές για την παρουσία τους στην τελετή και επισήμανε πως η Μητρόπολη Λεμεσού βιώνει ένα καθημερινό θαύμα, καθώς παρά τις δυσκολίες καταφέρνει να ανταποκρίνεται στο κοινωνικό της έργο.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών κ. Νικόλας Ιορδάνου, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και κυρίως στον Γέροντα Αθανάσιο, ο οποίος ήταν πάντα δίπλα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ευχαρίστησε επίσης τον Θεοφιλέστατο Χωρεπίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο και τον Αρχιμανδρίτη κ. Φιλόθεο για τη διαχρονική στήριξή τους στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΤΕΠΑΚ.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου, πέρα από τον Πρύτανη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών, παρόντες ήταν ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας Βασίλης Πρωτοπαπάς, το Μέλος του Συμβουλίου και του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών Γενέθλιος Γενεθλίου, ο Λειτουργός του Γραφείου Φοιτητικής Ζωής Ηλίας Βασιλείου, η Λειτουργός του Γραφείου Κοινωνικής Στήριξης Δρ. Στέλλα Θεοχάρους καθώς και μέλη του Διοικητικού Προσωπικού της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας.