Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future


Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου, η τελετή απονομής υποτροφιών σε 30 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες 5 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Seeds for the Future Scholarships μια πρωτοβουλία της Huawei. Μέσω του προγράμματος, η Ηuawei στηρίζει οικονομικά ταλαντούχους φοιτητές και φοιτήτριες, που συμμετέχουν σε σημαντικά projects στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και διακρίνονται για τις επιδόσεις τους.

Στην τελετή, συμμετείχαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθώς και στελέχη των πανεπιστημίων που συμμετείχαν στη δράση. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν τα ιδρύματα που έλαβαν μέρος στο φετινό πρόγραμμα. Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες του Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσω του προγράμματος και να ανταμειφθούν μέσα από αυτό.

Στο χαιρετισμό του εκ μέρους της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνάς Μιχαηλίδου, ο κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, Επικεφαλής της Μονάδας ΤΠΕ του Υπουργείου Παιδείας, σημείωσε: «Το πρόγραμμα υποτροφιών εφάπτεται πλήρως με το όραμα του Υπουργείου για την καλλιέργεια μελλοντικών πολιτών με δημιουργικό πνεύμα και κριτική σκέψη ώστε να μπορέσουν να συνεισφέρουν στην κοινωνία. Λαμβάνοντας τις κατάλληλες τεχνολογικές ικανότητες αναμφίβολα τίθεται ένα σπουδαίο θεμέλιο για αυτό το όραμα. Αυτό που ξεχωρίζει το πρόγραμμα υποτροφιών Seeds For the Future δεν είναι μόνο η οικονομική βοήθεια που παρέχει αλλά και οι ανεκτίμητες εμπειρίες που λαμβάνουν οι φοιτητές».

Στο δικό του χαιρετισμό, ο κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής συγχαίροντας τους φοιτητές σημείωσε: «Η πρωτοβουλία της Huawei είναι μια γιορτή για τα φωτεινά μυαλά που, όταν εκφράσουν τον εαυτό τους, θα συμβάλουν στην ευημερία της χώρας μας».

Στην ομιλία του, ο Αντιπρόεδρος της Huawei στην Ευρώπη, κ. Radoslaw Kedzia ανέφερε ότι: «Κύριος στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε και να προσαρμόζουμε το πρόγραμμα στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς και στους μελλοντικούς ηγέτες του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Εξακολουθούμε να επενδύουμε στην πρακτική εμπειρία μέσω των διεθνών ανταλλαγών και της πολυπολιτισμικής ευαισθητοποίησης ως ένα κρίσιμο κομμάτι της καλλιέργειας των πραγματικών μελλοντικών ηγετών, και γι’ αυτό δημιουργούμε ευκαιρίες για προγράμματα για τους πιο αφοσιωμένους φοιτητές και φοιτήτριες, όπως εσείς».

Ο Γενικός Διευθυντής της Huawei Κύπρου, κ. Ηλίας Γιαννίλας στο χαιρετισμό του συνεχάρη τους συμμετέχοντες καθώς και όσους εξασφάλισαν υποτροφία και πρόσθεσε: «Η Huawei πιστεύει ακράδαντα στην αξία της εκπαίδευσης και δεσμευόμαστε να καλλιεργούμε ψηφιακά ταλέντα σε όλο τον κόσμο με τους συνεργάτες μας. Δεν ήταν εύκολη η επιλογή των καλύτερων από τόσους πολλούς υποψηφίους. Είστε οι μελλοντικοί ηγέτες του κλάδου της τεχνολογίας και είμαστε υπερήφανοι που σας υποστηρίζουμε στην ακαδημαϊκή σας πορεία».

Μέσω του προγράμματος Seeds for the Future Scholarships, η Huawei υποστηρίζει ταλαντούχους νέους και νέες από όλο τον κόσμο και τους δίνει κίνητρο να επιτύχουν τους στόχους τους. Το Seeds for the Future είναι το μεγαλύτερο και πιο παραδοσιακό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Huawei με τις υψηλότερες επενδύσεις που για περισσότερο από 10 χρόνια καλλιεργεί κορυφαία ταλέντα και εμπνέει την επόμενη γενιά ηγετών μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας και της διαπολιτισμικής ανταλλαγής.

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί σε 139 χώρες. Στη χώρα μας το πρόγραμμα Seeds for the Future Scholarships, πραγματοποιείται από το 2021 προσελκύοντας συνεχώς ολοένα και περισσότερους ταλαντούχους φοιτητές/τριες, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της χώρας.

 

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Παγκοσμίως, οι 207.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα και η αποστολή μας είναι να φέρουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό. Για να το επιτύχουμε, θα προωθήσουμε την δια-συνδεσιμότητα και θα καταστήσουμε δυνατή την ίση πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα. Θα παρέχουμε το Cloud και την Tεχνητή Nοημοσύνη (AI) και στις τέσσερις γωνιές της γης για ανώτερη υπολογιστική ισχύ όπου και όταν αυτή είναι αναγκαία. Θα δημιουργήσουμε ψηφιακές πλατφόρμες για να βοηθήσουμε όλες τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς να γίνουν πιο ευέλικτοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί. Θα επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία χρήστη με το AI, καθιστώντας την πιο εξατομικευμένη σε όλες τις πτυχές της ζωής των χρηστών, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει.

Στην Κύπρο, η Huawei δραστηριοποιείται στον τομέα Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei διαθέτει μεγάλη ποικιλία έξυπνων συσκευών.

Τέλος, στον τομέα της Eνέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια παγκόσμιας τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει. Η παρουσία της επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, τις δυνατότητες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M), τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια και θέτει τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει μελλοντικά την κύρια πηγή ενέργειας. Βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει συμβάλλει στην ηλεκτροδότηση μεγάλων πληθυσμών οικιακών καταναλωτών και βιομηχανιών παγκοσμίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αυξανόμενη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τοποθετούμενη με αυτό τον τρόπο δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links: