Η Huawei ανακοίνωσε την Ευφυή Λύση Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας


Η Huawei παρουσίασε την καινοτόμα Ευφυή Λύση Διανομής (IDS) Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στο Ρότερνταμ. Η IDS αναπτύχθηκε σε συνεργασία με εταίρους του οικοσυστήματος και μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και προκλήσεις της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η απώλεια υψηλών γραμμών, η αναξιόπιστη εξυπηρέτηση και το βάρος της διαχείρισης νέων ενεργειακών φορτίων.

Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, οι εταιρείες ενέργειας στρέφονται σε ψηφιακές λύσεις που αξιοποιούν τη δύναμη των δεδομένων, της συνδεσιμότητας και του αυτοματισμού. Η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας —που συχνά αναφέρεται ως το «τελευταίο μίλι»— αποτελεί κρίσιμο στοιχείο στον εκσυγχρονισμό του συμβατικού συστήματος ηλεκτρικού δικτύου. Αυτό το «τελευταίο μίλι» είναι απαραίτητο καθώς διασφαλίζει την παράδοση ηλεκτρικής ενέργειας απευθείας στα σπίτια των καταναλωτών, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία. Το IDS της Huawei αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής για τη βελτιστοποίηση της διανομής ενέργειας, την ενίσχυση της αξιοπιστίας του δικτύου και τη διευκόλυνση της ενσωμάτωσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Η Ευφυής Λύση Διανομής της Huawei δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις ενέργειας να μεταβούν από την ψηφιοποίηση ενός σημείου των χώρων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε υποστηριζόμενη από αρχιτεκτονική, εξελικτική, ανοιχτή και συστηματική νοημοσύνη. Με ένα ανοιχτό ψηφιακό οικοσύστημα, μπορούμε να συνεισφέρουμε ώστε η βιομηχανία και οι δυνατότητες του κλάδου να είναι διαθέσιμες σε πελάτες εξωτερικά», δήλωσε ο David Sun, Αντιπρόεδρος της Huawei και Διευθύνων Σύμβουλος της BU της Huawei Electric Power Digitalization.

Η αρχιτεκτονική IDS είναι χτισμένη σε ένα μοναδικό πλαίσιο “cloud-pipe-edge-pipe-device”, το οποίο περιλαμβάνει ένα ιδιωτικό cloud ως ψηφιακή βάση, τόσο ενσύρματες όσο και ασύρματες λύσεις για το δίκτυο backhaul, μια all-in-one edge computing μονάδα (ECU) για λιτή διαχείριση, και γραμμή τηλεπικοινωνιών υψηλής ταχύτητας μετάδοσης, επόμενης γενιάς (HPLC) στην χαμηλή τάση. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση επιτρέπει μετρήσιμα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που επιτρέπουν στους παρόχους υπηρεσιών κοινής ωφέλειας να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες τους, να μειώσουν τα κόστη και να βελτιώσουν την ικανοποίηση των πελατών εντοπίζοντας και επιδιορθώνοντας βλάβες πριν συμβούν διακοπές ρεύματος.

Η λύση έχει ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά της καθώς εφαρμόζεται σε πολλές επαρχίες της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Shaanxi σε συνεργασία με την State Grid Shaanxi Electric Power Co., Ltd. Η λύση έχει φέρει επανάσταση στη διαχείριση περισσότερων από 100.000 περιοχών μετασχηματιστών διανομής, μειώνοντας τη διάρκεια διακοπών και επιτυγχάνοντας ένα εντυπωσιακό ποσοστό αξιοπιστίας τροφοδοσίας. Επιπλέον, επέτρεψε την απρόσκοπτη ενσωμάτωση περισσότερων από 50.000 οικιακών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και πάνω από 1.000 μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων 10 kV στο να επιτευχθεί 100% πρόσβαση και κατανάλωση.

«Η λύση παρέχει ολοκληρωμένη και ακριβή ανίχνευση δικτύου διανομής ενέργειας, λιτή και εκλεπτυσμένη διαχείριση, έγκαιρη και προληπτική εξυπηρέτηση πελατών, καθώς και απλούστερη και πιο αποτελεσματική εργασία για τους υπαλλήλους μας.» δήλωσε ο Zhang Genzhou, CIO του State Grid Shaanxi.

Η λύση έχει επίσης δώσει πολλά υποσχόμενα αρχικά αποτελέσματα δοκιμών στην Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, αποδεικνύοντας τις δυνατότητές της να φέρει επανάσταση στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας κλήθηκαν να επισκεφθούν το περίπτερο της Huawei για να ενημερωθούν για τη Λύση Ευφυούς Διανομής και να δουν πώς η εμπειρία της Huawei βοηθώντας εταιρείες ενέργειας να μεταμορφώσουν τις δραστηριότητές τους συμβάλλει στην περαιτέρω επιτυχία πελατών με παγκόσμια παρουσία.

ΤΕΛΟΣ

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Παγκοσμίως, οι 207.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα και η αποστολή μας είναι να φέρουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό. Για να το επιτύχουμε, θα προωθήσουμε την δια-συνδεσιμότητα και θα καταστήσουμε δυνατή την ίση πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα. Θα παρέχουμε το Cloud και την Tεχνητή Nοημοσύνη (AI) και στις τέσσερις γωνιές της γης για ανώτερη υπολογιστική ισχύ όπου και όταν αυτή είναι αναγκαία. Θα δημιουργήσουμε ψηφιακές πλατφόρμες για να βοηθήσουμε όλες τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς να γίνουν πιο ευέλικτοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί. Θα επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία χρήστη με το AI, καθιστώντας την πιο εξατομικευμένη σε όλες τις πτυχές της ζωής των χρηστών, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει.

Στην Κύπρο, η Huawei δραστηριοποιείται στον τομέα Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei διαθέτει μεγάλη ποικιλία έξυπνων συσκευών.

Τέλος, στον τομέα της Eνέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια παγκόσμιας τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει. Η παρουσία της επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, τις δυνατότητες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M), τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια και θέτει τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει μελλοντικά την κύρια πηγή ενέργειας. Βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει συμβάλλει στην ηλεκτροδότηση μεγάλων πληθυσμών οικιακών καταναλωτών και βιομηχανιών παγκοσμίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αυξανόμενη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τοποθετούμενη με αυτό τον τρόπο δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:

https://twitter.com/Huawei

https://www.linkedin.com/company/huawei/

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei