Η Famar Ελλάδας παράγει και προσφέρει δωρεάν αντισηπτικά για το Ελληνικό Σύστηµα Υγείας


Εξαγοράστηκε πρόσφατα από York Capital Management (York) και Elements Capital Management (ECM).

Σε παραγωγή αντισηπτικών προϊόντων προχωρεί η εταιρεία Famar, που εξαγοράστηκε από την York Capital Management (York) και την Elements Capital Management (ECM). Η Famar έχοντας εξασφαλίσει την σχετική άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, θα παράσχει δωρεάν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στο Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας, ενώ θα προσφέρει σημαντικές ποσότητες στις κοινότητες γύρω από τα κεντρικά γραφεία και τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ελλάδα, καθώς και στους υπαλλήλους της FAMAR και τις οικογένειές τους.

 

Η FAMAR ανέλαβε τη χρηματοδότηση των πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένης της αλκοόλης, καθώς και το κόστος παραγωγής. Υπογραμμίζεται ότι τα προϊόντα θα διανέμονται σε δύο συσκευασίες, μπουκάλια των 400 ml με αντλία και μπουκάλια των 50 ml με καπάκι, ώστε να διευκολύνεται τόσο η επαγγελματική όσο και η ιδιωτική χρήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προϊόν παράγεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

Σημειώνεται ότι στις 20 Μαρτίου η York Capital Management (York) και η Elements Capital Management (ECM) ολοκλήρωσαν την από κοινού εξαγορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη Νότια Ευρώπη της εταιρείας FAMAR — ηγέτη στην παραγωγή και την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης για τη βιομηχανία φαρμακευτικών προϊόντων, ειδών υγείας και καλλυντικών.

 

Η σημαντική αυτή συναλλαγή συμπεριλαμβάνει τις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και τις δραστηριότητες διανομής στην Ελλάδα.

 

Επικεφαλής της νέας εταιρείας έχουν τοποθετηθεί ο Ίαν Κούπερ (CEO – Διευθύνων Σύμβουλος), ο Κώστας Ρεγγής (COO – Γενικός Διευθυντής) και ο Μάρνιξ Μπόργκουτς (προσωρινός CFO – Οικονομικός Διευθυντής). Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε ο Τζεφ Μορόντ.

 

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της FAMAR: «Η κίνηση αυτή είναι μέρος του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την οποία έχουν  δεσμευτεί τόσο η νέα διοίκηση όσο και οι ιδιοκτήτες της FAMAR».