Η ExxonMobil και η QatarEnergy επεκτείνουν την παρουσία τους στην Κύπρο


Η ExxonMobil και η QatarEnergy επεκτείνουν την παρουσία τους στην Κύπρο

  • Υπεγράφη το Συμβόλαιο Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής του Τεμαχίου 5
  • Οι εργασίες για τη συλλογή τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων θα ξεκινήσουν το 2022

Η ExxonMobil και η  QatarEnergy (πρώην Qatar Petroleum) ανακοίνωσαν σήμερα ότι υπέγραψαν Συμβόλαιο Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής με την Κυπριακή Δημοκρατία για το Τεμάχιο 5.

«Η ExxonMobil και ο εταίρος μας  QatarEnergy,  έχουν μια μακρά και επιτυχημένη πορεία υπεύθυνης ανάπτυξης πόρων», δήλωσε ο κ. Βαρνάβας Θεοδοσίου, Lead Country Manager της ExxonMobil στην Κύπρο. «Έχουμε μια δυνατή σχέση αλληλοεκτίμησης και συνεργασίας με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου και προσβλέπουμε στην συνέχιση της συνεργασίας με την Κυπριακή κυβέρνηση με σκοπό την αξιολόγηση και αξιοποίηση του δυναμικού υδρογονανθράκων της χώρας.»

 

Το Τεμάχιο 5 βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κύπρου και γειτνιάζει με το Τεμάχιο 10, το οποίο έχει επίσης αδειοδοτηθεί στην κοινοπραξία ExxonMobil-QatarEnergy. Η ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited, θυγατρική της Exxon Mobil Corporation, και η Qatar Petroleum International Upstream LLC, θυγατρική της QatarEnergy, θα διεξάγουν το πρόγραμμα εργασιών.

 

 

Σχετικά με την ExxonMobil

 

Η ExxonMobil, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημοσίου δικαίου πετρελαίου και φυσικού αερίου,  αξιοποιεί την τεχνολογία και την καινοτομία έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες  παγκοσμίως.  Η ExxonMobil ηγείται του κλάδου της αναφορικά με τους πόρους που διαθέτει, είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διύλισης και εμπορίας πετρελαϊκών προϊόντων και διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες χημικών στον κόσμο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το  www.exxonmobil.com ή ακολουθήστε στο  www.twitter.com/exxonmobil.

 

Η ExxonMobil Cyprus προμηθεύει καύσιμα και λιπαντικά στην Κύπρο με τις επωνυμίες Esso και Mobil για περισσότερα από 65χρόνια, μέσα από ένα σύγχρονο δίκτυο πρατηρίων Esso.

 

Η Exxon Mobil Corporation διαθέτει μεγάλο αριθμό θυγατρικών εταιρειών, με επωνυμίες οι οποίες περιλαμβάνουν την ExxonMobil, Exxon, Mobil, Esso και XTO. Για λόγους απλούστευσης, αυτές οι επωνυμίες καθώς και όροι όπως “επιχείρηση,” “εταιρεία,” “εμάς,” “εμείς” και “εκείνο” χρησιμοποιούνται  ως συντετμημένες  αναφορές για συγκεκριμένες συνδεδεμένες εταιρείες ή ομίλους συνδεδεμένων εταιρειών.