Η επίσκεψη της διοίκησης της ΕΛΠΕ στην Κύπρο επιβεβαιώνει τη βαρύνουσα σημασία της για τον Όμιλο


Τη βαρύνουσα σημασία της Κύπρου στην επιχειρηματική στρατηγική του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια τόνισε η νέα διοίκηση της εταιρείας σε σύντομη επίσκεψή της στη χώρα με αφορμή την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου της τοπικής θυγατρικής του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΚΟ).

Επικεφαλής της αποστολής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ήταν ο κύπριος CEO, κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι του μεγαλύτερου ελληνικού ενεργειακού ομίλου από τον Αύγουστο του 2019. Στην αποστολή συμμετείχαν εκτός του Προέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικά Πετρέλαια κ. Γιάννη Παπαθανασίου, και ανώτατα στελέχη του Ομίλου.

Η διοίκηση της Ελληνικά Πετρέλαια ενημερώθηκε από την τοπική διοικητική ομάδα για την θετική πορεία της μετεγκατάστασης του τερματικού υγρών καυσίμων στο Βασιλικό. Το έργο υλοποιείται ταχύτατα ξεπερνώντας τις όποιες τεχνικές δυσκολίες παρουσιάστηκαν, κυρίως λόγω καιρικών συνθηκών, εκπληρώνοντας έτσι τη δέσμευση της εταιρείας στην πολιτεία και την τοπική κοινωνία.

Στόχος είναι η πλήρης λειτουργία σε μερικούς μήνες ενός νέου υπερσύγχρονου τερματικού σταθμού υγρών καυσίμων για την εξυπηρέτηση των τρεχόντων και μελλοντικών αναγκών της ΕΛΠΕ αλλά και των πελατών της, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο την ασφάλεια εφοδιασμού του νησιού.

Η διοίκηση του Ομίλου είχε επαφές με την πολιτική ηγεσία και τοπικούς επιχειρηματικούς παράγοντες. Στόχος των επαφών ήταν η διερεύνηση πρόσφορου εδάφους είτε αυτόνομα, είτε με συνεργασίες, για την ανάπτυξη νέων ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών στο νησί.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Κύπρο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια, κ. Ανδρέας Σιάμισιης ανέφερε: «Η παρουσία μας εδώ είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Όμιλο και για μένα προσωπικά. Η ΕΛΠΕ στηρίζει έμπρακτα την κυπριακή ενεργειακή πολιτική και οικονομία. Εγγυόμαστε τον ομαλό εφοδιασμό της κυπριακής αγοράς με καύσιμα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Συνολικά ο Όμιλος μας έχει επενδύσει περισσότερα από 120 εκατομμύρια ευρώ στην Κύπρο ενώ το πρόγραμμα των τοπικών επενδύσεων μας για τα επόμενα χρόνια υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ».

Η ΕΚΟ διατηρεί την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης στην Κύπρο με κύκλο εργασιών άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ, συνεισφέρει σημαντικό ποσοστό των φορολογικών εσόδων της Κύπρου και αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας. Επιπλέον, αναπτύσσει μια σειρά από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες.

Καθήκοντα Προέδρου στο νέο Δ.Σ. της θυγατρικής εταιρίας στην Κύπρο αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΠΕ και Γενικός Διευθυντής Νέων Δραστηριοτήτων και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, ενώ Διευθύνων Σύμβουλος θα είναι ο κ. Γιώργος Γρηγοράς.

 

Σχετικά με την Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Ltd (ΕΚΟ)

Η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Ltd. είναι κατά 100% θυγατρική του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια. Δραστηριοποιείται στην αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, με το γνωστό σήμα ΕΚΟ, κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η συνεισφορά της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500.εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην εταιρία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρίες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ.

Σχετικά με τον Όμιλο Εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια

Ο Όμιλος Εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια κατατάσσεται στις 100 μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρίες παγκοσμίως και πρωταγωνιστεί στις ενεργειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με κύκλο εργασιών περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ, έδρα την Ελλάδα και δραστηριότητες σε πολλές χώρες της περιοχής. H σταδιακή μετεξέλιξη του από πετρελαϊκή σε ενεργειακή δύναμη συνοδεύεται από διεθνείς δραστηριότητες, επεκτάσεις και συμμαχίες, αλλά και από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με επιλεγμένες κερδοφόρες επενδύσεις σε νέους τομείς. Οι υπηρεσίες του Ομίλου είναι: διύλιση, εφοδιασμός και εμπορία πετρελαιοειδών, λιανική εμπορία πετρελαιοειδών, παραγωγή και εμπορία πετροχημικών, έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, παραγωγή ενέργειας και φυσικό αέριο και τεχνικές μελέτες.