Η Epic ξανά στην κορυφή με δεύτερη συνεχόμενη διάκριση


Η Epic ξανά στην κορυφή με δεύτερη συνεχόμενη διάκριση
Ως το γρηγορότερο δίκτυο κινητής της Κύπρου αναδείχθηκε το δίκτυο της Epic από την Ookla®.  

 Για πρώτη φορά στην Κύπρο, ένα δίκτυο κινητής βραβεύεται ταυτόχρονα από 2 αναγνωρισμένους οργανισμούς, καθώς η Epic κατάφερε διπλή πρωτιά μέσα σε ένα χρόνο.

Μετά την πιστοποίηση “Best Mobile Network in Test από τον παγκόσμιο ανεξάρτητο οργανισμό μετρήσεων umlaut, που ανέδειξε την Epic ως το Νο.1 δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο, ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος οργανισμός διαδικτυακών μετρήσεων και αναλύσεων Ookla βράβευσε την Epic ως το «Γρηγορότερο Δίκτυο Κινητής στην Κύπρο», έχοντας επιτύχει το υψηλότερο Speed ​​Score™ και φτάνοντας στην κορυφή με διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Speedtest®, η Ookla ανέδειξε την Epic ως το «Γρηγορότερο Δίκτυο Κινητής στην Κύπρο» (“Fastest Mobile Network in Cyprus”) για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2020. Τα Ookla Speedtest Awards™ απονέμονται στους κορυφαίους παρόχους οι οποίοι καθορίζονται βάσει μιας βαθμολογίας (Speed Score) που αναλύει τις ταχύτητες λήψης και αποστολής για κάθε πάροχο αξιολογώντας έτσι την απόδοση του δικτύου σε θέμα ταχύτητας.

Αυτό το βραβείο αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης της Epic για ένα υπερσύγχρονο δίκτυο με  ασύλληπτες ταχύτητες για τους πελάτες της σε όλη την Κύπρο. Έχοντας πετύχει Βαθμολογία Ταχύτητας 48,82 και καταγράφοντας μέσες ταχύτητες 53,70 Mbps για λήψη δεδομένων (download) και 15,85 Mbps για αποστολή δεδομένων (upload), η Εpic απέδειξε στην πράξη ότι προσφέρει ένα εξαιρετικό και υπερσύγχρονο δίκτυο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι μέσες ταχύτητες λήψης της Epic επιτυγχάνονται για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα δεδομένα Speedtest Intelligence® και ουσιαστικά σε μια περίοδο υψηλής ζήτησης για τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτά τα αποτελέσματα κατέταξαν την Κύπρο στην 26η θέση του Speedtest Global Index για Δίκτυα Κινητής του Ιουλίου (https://www.speedtest.net/global-index).

Τα δεδομένα Speedtest Intelligence® αποτελούνται από εκατομμύρια μετρήσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά από τους ίδιους τους καταναλωτές μέσω τις εφαρμογής Speedtest® σε πραγματικό χρόνο και συνθήκες. Όλοι οι πάροχοι στην Κύπρο εκπροσωπούνται σε δεδομένα Speedtest Intelligence, με σημαντικούς όγκους μετρήσεων σε εθνικό επίπεδο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic, Θάνος Χρονόπουλος δήλωσε: «Για ακόμα μία φορά μέσα σε ένα χρόνο συμβαίνει κάτι πρωτοφανές: Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Epic κατακτά δύο φορές την κορυφή. Πρώτα μέσα από την αξιολόγηση της umlaut και τώρα με τις μετρήσεις της Ookla. Το γεγονός ότι δύο εταιρείες μετρήσεων με διεθνές κύρος και αναγνωρισιμότητα ξεχώρισαν την Epic αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η εταιρεία μας συνεχίζει να πρωτοπορεί στις τηλεπικοινωνίες στην Κύπρο και πως οι συνεχείς επενδύσεις μας για ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου και εξαιρετικά γρήγορου δικτύου απέδωσαν καρπούς».

Από την πλευρά του, ο CTIO της Epic, Γιάννης Μιχαηλίδης δήλωσε σχετικά: «Oι πρόσφατες επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ οδήγησαν στη δημιουργία ενός εξαιρετικά γρήγορου και εξελιγμένου δικτύου με 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα και κορυφαία κάλυψη, με στόχο την ουσιαστική και πρακτική αναβάθμιση της καθημερινής εμπειρίας επικοινωνίας. Το υπερσύγχρονο, ταχύτατο δίκτυο της Epic είναι πλέον σε θέση να καλύψει και να αντιμετωπίσει με επιτυχία την αυξημένη κίνηση και τις ανάγκες των συνδρομητών στη νέα ψηφιακή εποχή, διατηρώντας στο υψηλότερο επίπεδο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι ταχύτητες δεδομένων που σήμερα προσφέρει η Epic και επαληθεύτηκαν από την OOKLA, είναι σημαντικά υψηλότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και παρά τις αυξημένες κατά 60% ανάγκες των συνδρομητών μας φέτος, λόγω των συνθηκών που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Epic κατάφερε να πρωτεύσει σε μετρήσεις των ταχυτήτων λήψης και αποστολής δεδομένων, ως επίσης και στο δείκτη υστέρησης/latency.»

«Πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρήστες βασίζονται στο Speedtest για τη μέτρηση της απόδοσής τους στο διαδίκτυο κάθε χρόνο. Η Ookla αναλύει αυτά τα αποτελέσματα των δοκιμών για να πάρει μια απαράμιλλη εικόνα σε μετρήσεις κινητής και σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρά μας να αναγνωρίζουμε την Epic ως το Γρηγορότερο Δίκτυο Κινητής στην Κύπρο βάση της αυστηρής ανάλυσής μας. Αυτό το βραβείο αποτελεί απόδειξη της εξαιρετικής απόδοσης της Epic, όπως την βιώνουν οι πελάτες τους, στο Q1 και Q2», δήλωσε ο Doug Suttles, Διευθύνων Σύμβουλος της Ookla.

Ανεβαίνοντας στο υψηλότερο βάθρο, η Epic δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να απολαύσουν απρόσκοπτη επικοινωνία καθώς και την απαράμιλλη και ταχύτατη κάλυψη σε εθνικό επίπεδο που προσφέρει το Νο.1 δίκτυο κινητής τηλεφωνίας,  κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της προς τον καταναλωτή για εξαιρετικό δίκτυο και πραγματική οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βραβείο Speedtest “Fastest Mobile Network in Cyprus” της Ookla, καθώς και τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα μέτρησης, επισκεφθείτε τη ιστοσελίδα www.speedtest.net/awards/epic

Σχετικά με την Epic

Η Epic είναι ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Κύπρο. Η Epic παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, internet και συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς και εξειδικευμένες λύσεις ICT για επιχειρήσεις. Παράλληλα, λειτουργεί 18 καταστήματα με προϊόντα τεχνολογίας, accessories και τηλεπικοινωνιακές λύσεις.

Το 2019, προχώρησε στην υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε ποτέ για ένα ασύλληπτα γρήγορο δίκτυο, με 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με το παρελθόν και με μεγάλη ευρυζωνική κάλυψη.

Το 2020, η Epic βραβεύτηκε διαδοχικά δύο φορές, λαμβάνοντας το βραβείο “Best Mobile Network in Test” από την παγκόσμια ανεξάρτητη εταιρεία δοκιμών umlaut και το βραβείο “Fastest Mobile Network in Cyprus” από την διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων διαδικτύου Ookla.

Η Epic ανήκει στη Monaco Telecom, τον πάροχο τηλεπικοινωνιών του Πριγκιπάτου του Μονακό, και είναι μέλος μιας οικογένειας δυναμικών ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών, η οποία δραστηριοποιείται στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Μάλτα και την Ιρλανδία.