Η Epic, το #1 δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο ξεκινά στρατηγική συνεργασία με τη Phoenix Towers International


  • Η Epic παραχωρεί το 100% της θυγατρικής της εταιρείας διαχείρισης υποδομών κινητής τηλεφωνίας, M.T. Mediterranean Towers Limited
  • Η συνεργασία, η οποία ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Epic να παρέχει το Νο 1 δίκτυο στην Κύπρο, θα οδηγήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού της προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου κινητής της αλλά και για την ανάπτυξη του 5G και  του Fiber To The Home..

Η Epic ανακοινώνει σήμερα ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την Phoenix Towers International (PTI) για την πώληση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της M.T. Mediterranean Towers Limited, της θυγατρικής της εταιρείας διαχείρισης παθητικών υποδομών κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο.

Οι παθητικές υποδομές περιλαμβάνουν στοιχεία όπως πύργους κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιακούς ιστούς. Η Epic πρόκειται να διατηρήσει την κυριότητα των σταθμών βάσης της, των κεραιών και του σχετικού τηλεπικοινωνιακού ενεργού εξοπλισμού που εγκαθίσταται συνήθως σε αυτές τις υποδομές και είναι σημαντικός για τις υπηρεσίες που η εταιρία προσφέρει στους συνδρομητές της.

Η Epic και η Phoenix Towers θα συνάψουν μακροχρόνια συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας στις υποδομές. Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή νέων τοποθεσιών μέσω του προγράμματος build-to-suit, εξασφαλίζοντας στην Epic μακροπρόθεσμη πρόσβαση στις υποδομές.

Ο κ. Θάνος Χρονόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Epic, δήλωσε σχετικά: «Η κίνηση μας αυτή μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε στην αγορά και να εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε, ότι δηλαδή όλοι θα απολαμβάνουν μαζί μας εξαιρετικό δίκτυο, αντάξιο των προσδοκιών τους, σε συνδυασμό με πραγματική οικονομία.

Η συνεργασία με μια κορυφαία διεθνή εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στην Epic, το Νο 1 δίκτυο στην Κύπρο, να επιταχύνει το επενδυτικό της πρόγραμμα για το 5G και το Fiber To The Home, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, την καθημερινότητα των πελατών της».

Παράλληλα, στη συμφωνία περιλαμβάνεται η απόκτηση από την Phoenix Towers International των παθητικών υποδομών κινητής τηλεφωνίας της Epic Malta. Με το κλείσιμο της συμφωνίας, το συνολικό χαρτοφυλάκιο των Epic Κύπρου και Epic Μάλτας περιλαμβάνει 815 σταθμούς. Η συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις προϋποθέσεις γι’ αυτόν τον τύπο συναλλαγών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος  του 2021..

Epic. Great network. Great Value.

 Σχετικά με την Epic

Η Epic είναι ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς πάροχους στην Κύπρο. Η Epic παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, internet και συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς και εξειδικευμένες λύσεις ICT για επιχειρήσεις.  Παράλληλα, λειτουργεί 18 καταστήματα με προϊόντα τεχνολογίας, accessories και τηλεπικοινωνιακές λύσεις.

Το 2019, προχώρησε στην υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε ποτέ, για ένα ασύλληπτα γρήγορο δίκτυο, με 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με το παρελθόν και με μεγάλη ευρυζωνική κάλυψη.

Aπό το  2020, η Epic βραβεύτηκε διαδοχικά τέσσερις φορές, λαμβάνοντας 2 φορές το βραβείο  “Best Mobile Network in Test” από την ανεξάρτητη εταιρεία αξιολόγησης δικτύων umlaut και 2 φορές το βραβείο “Fastest Mobile Network in Cyprus” από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων διαδικτύου Ookla.

Η Epic ανήκει στη Monaco Telecom, τον πάροχο τηλεπικοινωνιών του Πριγκιπάτου του Μονακό, και είναι μέλος μιας οικογένειας δυναμικών ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών παρόχων, η οποία δραστηριοποιείται στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Μάλτα και την Ιρλανδία..

Σχετικά με την Phoenix Tower International

Η Phoenix Tower International (“Phoenix”) κατέχει και λειτουργεί πάνω από 10.000 σταθμούς βάσης, 986 χλμ οπτικών ινών και περισσότερες από 80.000 άλλες ασύρματες υποδομές στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Η Phoenix ιδρύθηκε το 2013 με αποστολή να είναι ο κορυφαίος πάροχος σταθμών βάσης σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην αμερικανική ήπειρο, σε αγορές με υψηλή ανάπτυξη. Οι επενδυτές της Phoenix περιλαμβάνουν κεφάλαια που διαχειρίζονται οι Blackstone Tactical Opportunities και John Hancock, καθώς και διάφορα μέλη της ομάδας διαχείρισης. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.phoenixintnl.com