Η Emirates ενισχύει τις πτήσεις από και προς Μελβούρνη προσθέτοντας 2η καθημερινή πτήση με το εμβληματικό αεροσκάφος Α380


  • Η αεροπορική εταιρεία αυξάνει τις πτήσεις από και προς Μελβούρνη, αποσκοπώντας να ανταποκριθεί στη διεθνή ζήτηση για ταξίδια μετά το άνοιγμα των συνόρων.
  • Δύο πτήσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά με το εμβληματικό αεροσκάφος A380, παρέχοντας περισσότερες από 1.000 θέσεις την ημέρα σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν προς στην πρωτεύουσα της Πολιτείας της Βικτώριας.
  • Με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων λειτουργίας της Emirates στην Αυστραλία, οι πτήσεις από και προς τη χώρα αναμένεται να αυξηθούν σε 42 την εβδομάδα επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της αεροπορικής.

Η Emirates ανακοίνωσε την προσθήκη δεύτερης πτήσης σε καθημερινή βάση στο δρομολόγιο Ντουμπάι-Μελβούρνη, η οποία θα πραγματοποιείται με το εμβληματικό αεροσκάφος A380. Από την 1η Μαΐου, η αεροπορική εταιρεία θα παρέχει στους επιβάτες της 14 εβδομαδιαίες πτήσεις από Ντουμπάι προς Μελβούρνη. Η ενίσχυση των πτήσεων έχει την πλήρη υποστήριξη της Κυβέρνησης της Βικτώριας, με απώτερο σκοπό να επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή επιστροφή των πτήσεων από και προς Μελβούρνη παγκοσμίως, καθώς και να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών της χώρας.

Η πρόσθετη καθημερινή πτήση μεταξύ Ντουμπάι και Μελβούρνης θα αυξήσει τις θέσεις της Emirates σε πάνω από 1.000 ημερησίως, φτάνοντας συνολικά τις 700.000 θέσεις ετησίως μεταξύ Ντουμπάι και Βικτώριας, διαθέτοντας 516 θέσεις σε κάθε πτήση. Οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 14 Σουίτες Πρώτης Θέσης, 76 πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα που μετατρέπονται σε επίπεδα κρεβάτια στη Διακεκριμένη Θέση, και 426 εργονομικά σχεδιασμένα καθίσματα στην Οικονομική Θέση. Οι κρατήσεις εισιτηρίων μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω της ιστοσελίδας emirates.com, της εφαρμογής της Emirates ή μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων. 

Η αναχώρηση της πρόσθετης πτήσης της Emirates από το Ντουμπάι θα πραγματοποιείται στις 10:05 και η άφιξη στη Μελβούρνη στις 05:30 την επόμενη μέρα, καθημερινά από την 1η Μαΐου. Από τη Μελβούρνη, αντίστοιχα, η πτήση θα αναχωρεί στις 05:15 και θα έχει άφιξη στο Ντουμπάι στις 13:10. Η επιπλέον πτήση θα ενταχθεί στην υπάρχουσα πτήση που αναχωρεί από Ντουμπάι στις 02:40 και έχει άφιξη  στη Μελβούρνη στις 21:50. Από τη Μελβούρνη, η πτήση αναχωρεί στις 21:15 και έχει προγραμματιστεί να φτάσει στο Ντουμπάι στις 05:15 την επόμενη μέρα. Σημειώνεται ότι όλες οι ώρες που αναφέρονται είναι τοπικές. Επιπλέον, η προσθήκη της δεύτερης πτήσης της Emirates με το αεροσκάφος A380 παρέχει τη δυνατότητα στους επιβάτες να επιλέξουν μεταξύ πρωινής ή βραδινής πτήσης και ένα μεγάλο εύρος προορισμών μέσω της ανταπόκρισης στο Ντουμπάι.

Πριν από την πανδημία, οι διεθνείς πτήσεις μετέφεραν περισσότερους από 3,1 εκατ. επισκέπτες στη Βικτώρια κάθε χρόνο, συνεισφέροντας 8,8 δισ. δολάρια στην τοπική οικονομία . Συγκεκριμένα, η Emirates μετέφερε το 22% των 1,3 εκατ. επιβατών που έφτασαν στη Βικτώρια από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ελβετία, προσθέτοντας 86 εκατ. δολάρια στην οικονομία της χώρας το 2019.

Ο Barry Brown, Αντιπρόεδρος του τμήματος της Emirates για την Αυστραλασία, δήλωσε: «Ως διεθνής αεροπορική εταιρεία που εξυπηρετεί την Αυστραλία για περισσότερα από 25 χρόνια, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αυξάνουμε τις πτήσεις μας στη Μελβούρνη, προσθέτοντας ακόμη περισσότερες θέσεις και επιλογές από και προς την πρωτεύουσα της Βικτώριας. Η δεύτερη καθημερινή μας πτήση με το αεροσκάφος A380 επιβεβαιώνει ότι η αγορά της Αυστραλίας και οι επιβάτες που μας εμπιστεύονται από το 1996 για τις πτήσεις τους από και προς τη χώρα συνεχίζουν να βρίσκονται σε προτεραιότητα για την Emirates, με τη ζήτηση να αυξάνεται σταθερά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Emirates, μέσα από ένα διευρυμένο πρόγραμμα πτήσεων, παρέχει τη δυνατότητα στους επιβάτες της να επισκεφτούν τρεις ηπείρους μέσα σε μόνο μια ημέρα, απολαμβάνοντας το πρωινό τους στην Αυστραλία, το μεσημεριανό τους στο Ντουμπάι και το δείπνο τους σε μια Ευρωπαϊκή χώρα.

Η πρώτη πτήση της Emirates στην Αυστραλία προσγειώθηκε στη Μελβούρνη το 1996. Από τότε, έχουμε μεταφέρει περισσότερους από 11 εκατ. επιβάτες από και προς αυτόν τον κομβικής σημασίας προορισμό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που όσοι αναζητούν επαγγελματικά ταξίδια ή ταξίδια αναψυχής από και προς τη Βικτώρια, συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν πτήσεις από το μεγάλο εύρος προορισμών που προσφέρει παγκοσμίως το εκτεταμένο δίκτυό μας».

Αύξηση των δραστηριοτήτων της Emirates

Με την Αυστραλία να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος προορισμός των πτήσεων με αεροσκάφος A380, η Emirates έχει δεσμευτεί για συνεχή αύξηση των πτήσεων της προς την Αυστραλία, οι οποίες θα φτάσουν σε 42 εβδομαδιαίες πτήσεις τον Μάιο, με την αεροπορική εταιρεία να πετά από και προς το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και το Μπρίσμπεϊν. Από τότε, το εμβληματικό αεροσκάφος A380 θα εξυπηρετεί τις πρωτεύουσες της Βικτώριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας δύο φορές την ημέρα, καθώς και την πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ μία φορά την ημέρα. Η Emirates θα μεταφέρει επίσης επιβάτες στο Περθ με το Boeing 777-300ER, το άλλο αεροσκάφος του στόλου της που θα πετά καθημερινά από την 1η Μαΐου.

Η εμπειρία που προσφέρει το αεροσκάφος A380 της Emirates είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ταξιδιώτες, χάρη στις ευρύχωρες και άνετες καμπίνες που διαθέτει. Η αεροπορική εταιρεία επεκτείνει σταδιακά την ανάπτυξη αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού αεροσκάφους, σύμφωνα με την αυξανόμενη ζήτηση και τις λειτουργικές εγκρίσεις, εξυπηρετώντας πλέον, βάσει του προγράμματός της, 29 προορισμούς. Περισσότερες πληροφορίες για την εμπειρία που προσφέρει το A380 μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πετώντας με την Emirates

Καθώς οι επιβάτες από την Αυστραλία αρχίζουν να ταξιδεύουν ξανά, η Emirates έχει επεκτείνει τις ευέλικτες πολιτικές κρατήσεών της έως τον Αύγουστο του 2022 ώστε να διευκολύνει τυχόν προσαρμογές στο πλάνο ταξιδιών των επιβατών. Ορισμένες κρατήσεις εισιτηρίων μπορούν να παραταθούν έως και 36 μήνες, σύμφωνα με την ευέλικτη πολιτική της αεροπορικής.

Οι επιβάτες της Emirates και της Qantas έχουν πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο δίκτυο προορισμών λόγω της συνεργασίας των δύο αεροπορικών εταιρειών και του κοινού κωδικού πτήσεων. Εκτός από τους περισσότερους από 120 προορισμούς του δικτύου της Emirates, οι επιβάτες της έχουν πρόσβαση σε σχεδόν 30 επιπλέον προορισμούς της Αυστραλίας χάρη στην εν λόγω συνεργασία, ενώ οι πελάτες της Qantas μπορούν να πετούν με την Emirates στο Ντουμπάι και να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Στην Emirates παραμένει προτεραιότητα η εξάλειψη του άγχους των επιβατών όσον αφορά τα ταξίδια, ενώ η αεροπορική πρωτοστάτησε στην εφαρμογή πρακτικών για την προστασία της υγείας των πελατών της ώστε να καλλιεργήσει το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τις πτήσεις τους. Οι πελάτες της Emirates ταξιδεύουν όντας σίγουροι για την εφαρμογή των πιο πρόσφατων μέτρων υγείας και ασφάλειας σε κάθε βήμα του ταξιδιού.

Οι επιβάτες καλούνται να ελέγχουν τις πιο πρόσφατες κυβερνητικές ταξιδιωτικές οδηγίες πριν την πτήση τους, ώστε να διασφαλίζουν ότι πληρούν τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις του τελικού προορισμού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις εισόδου στο Ντουμπάι, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.emirates.com/au/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/.