Η Emirates αναλαμβάνει το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης στόλου ως μέρος επένδυσης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών


  • Πλήρης ανανέωση καμπίνας για 120 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης Premium Οικονομικών θέσεων

 

  • Έναρξη σχεδιασμού και δοκιμών για την υλοποίηση των εργασιών σε 16 ημέρες ανά αεροσκάφος

Η Emirates προχωρά την υλοποίηση του πλάνου της που αφορά την αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου καμπινών 120 αεροσκαφών Airbus A380 και Boeing 777 – δύο από τους μεγαλύτερους τύπους εμπορικών αεροσκαφών που βρίσκονται σε λειτουργία σήμερα.

Αυτό το φιλόδοξο έργο, το οποίο αποτελεί μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και στοχεύει στο να διασφαλίσει ότι οι επιβάτες της Emirates θα «πετάνε καλύτερα» τα ερχόμενο διάστημα, ξεκινά να υλοποιείται επίσημα τον Νοέμβριο, ενώ τη διαχείριση έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η ομάδα μηχανικών της Emirates.

Στόχος της εταιρείας είναι η πλήρης αναβάθμιση τεσσάρων αεροσκαφών ανά μήνα και για διάστημα  δύο ετών. Μόλις αναβαθμιστούν και επανέλθουν σε λειτουργία τα 67 αεροσκαφών τύπου Airbus A380, θα ακολουθήσει η αναβάθμιση 53 αεροσκαφών τύπου Boeing 777. Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση του έργου τον Απρίλιο του 2025 θα έχουν εγκατασταθεί περίπου 4.000 ολοκαίνουργιες Premium Οικονομικές Θέσεις, θα έχουν ανακαινιστεί 728 σουίτες Πρώτης Θέσης και θα έχουν αναβαθμιστεί, με νέο σχεδιασμό, περισσότερες από 5.000 Διακεκριμένες Θέσεις.

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την ανανέωση του εσωτερικού της καμπίνας με νέους τόνους και σχεδιαστικά μοτίβα, όπως για παράδειγμα τα σχέδια με τα δέντρα Ghaf χαρακτηριστικά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι στιγμής καμία άλλη αεροπορική εταιρεία δεν έχει διαχειριστεί αναβάθμιση στόλου τέτοιου μεγέθους εσωτερικά, η ομάδα μηχανικών της Emirates -Emirates Engineering- προχωρά σε εκτενή σχεδιασμό και δοκιμές, για τη δημιουργία και τον αυτοματισμό των διαδικασιών, καθώς και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση τυχόν επιπλοκών.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν σε αεροσκάφος τύπου Airbus A380 τον Ιούλιο, όπου έμπειροι μηχανικοί κατέγραφαν λεπτομερώς τα βήματα που ακολουθούσαν. Κάθε ενέργεια δοκιμάστηκε, χρονομετρήθηκε και καταγράφηκε: από την αφαίρεση των καθισμάτων και της επένδυσης του εσωτερικού, μέχρι τα μπουλόνια και τις βίδες. Επιπλέον, επισημάνθηκαν πιθανές επιπλοκές που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της νέας Premium Οικονομικής Θέσης και την αναβάθμιση του εσωτερικού των διάφορον τμημάτων εντός 16 ημερών, ώστε να εξεταστούν και να επιλυθούν από τους ειδικούς.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, προβλέπεται να δημιουργηθούν ειδικά εργαστήρια στo τμήμα Emirates Engineering για τη βαφή, την εκ νέου επένδυση με νέα καλύμματα και ειδική προστασία που απορροφά τους κραδασμούς και την επανατοποθέτηση καθισμάτων Διακεκριμένης και Οικονομικής Θέσης. Οι σουίτες Πρώτης Θέσης θα αποσυναρμολογηθούν προσεκτικά και θα αποσταλούν σε εξειδικευμένο συνεργάτη, ώστε να αντικατασταθεί το δέρμα, τα υποβραχιόνια και άλλα υλικά.

Από τις δοκιμές, οι μηχανικοί της Emirates αντιλήφθηκαν λύσεις, όπως το ότι τα υπάρχοντα φορτηγά τροφοδοσίας τροφίμων θα μπορούσαν να επανασχεδιαστούν για να μεταφέρουν τα εξαρτήματα που προορίζονται για την αναβάθμιση από το αεροσκάφος προς το εργαστήριο, καθώς διαθέτουν πόρτες με το κατάλληλο πλάτος και επαρκή χώρο.

Μέχρι την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών τον Νοέμβριο, έχει δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα ώστε να αξιολογεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη διαδικασία σχεδιασμού, να αντιμετωπίζει τυχόν επιπλοκές και να παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου  σε όλα τα στάδια.

Η νέα κατηγορία καμπίνας Premium Οικονομικής Θέσης της Emirates, η οποία προσφέρει πολυτελή καθίσματα, περισσότερο χώρο για τα πόδια και υπηρεσίες που ανταγωνίζονται πολλές αεροπορικές εταιρείες, είναι προς το παρόν διαθέσιμη στους επιβάτες της Emirates που ταξιδεύουν με αεροσκάφη τύπου Airbus A380 προς Λονδίνο, Παρίσι και Σίδνεϊ. Περισσότεροι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν της πτήσεις τους στην Premium Οικονομική Θέση της αεροπορικής εταιρείας από το τέλος του έτους.