Η Έιμι Γουαϊνχάουζ δεν ήθελε να πεθάνει: Όσα είπε στη γιατρό της λίγο πριν το τέλος

Περιγράφοντας την συμπεριφορά της Έιμι Γουαϊνχάουζ το βράδυ πριν πεθάνει, η Δρ. Ρομέτ δήλωσε πως η τραγουδίστρια έδειχνε «ήρεμη και κάπως ενοχική»

Η διάσημη τραγουδίστρια Έιμι Γουαϊνχάουζ, λίγες μόλις ώρες πριν τον θάνατό της τον Ιούλιο του 2011, από δηλητηρίαση λόγω αλκοόλ, είχε κάνει μια σοκαριστική εξομολόγηση στην γιατρό της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror.  H γιατρός της,  Δρ. Κριστίνα Ρομέτ,  αποκάλυψε ότι η τραγουδίστρια γνώριζε πολύ καλά την σοβαρότητα της κατάστασης της και της είχε πει: «Δεν θέλω να πεθάνω».

Η Δρ. Ρομέτ, αποκάλυψε πως η Έιμι Γουαϊνχάουζ λάμβανε ένα συνταγογραφημένο φάρμακο, που ονομάζεται Librium, που θα την βοηθούσε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα στέρησης από το αλκοόλ. Ωστόσο, παρά την αδυναμία της, η διάσημη τραγουδίστρια είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ψυχολογική υποστήριξη και η Δρ. Ρομέτ τόνισε στο δικαστήριο πως φοβόταν ότι θα μπορούσε να επηρεάσει τη δημιουργικότητά της.

000_Par3001196
000_DV485458

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η Δρ. Ρομέτ δήλωσε: «Ήταν μία από τις πιο έξυπνες νέες γυναίκες που έχω γνωρίσει ποτέ. Ήταν πολύ αποφασισμένη να καταφέρει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας της. Είχε πολύ αυστηρές απόψεις επάνω σε αυτό το θέμα» γράφει το δημοσίευμα της Mirror.

Περιγράφοντας την συμπεριφορά της Έιμι Γουαϊνχάουζ το βράδυ πριν πεθάνει, η Δρ. Ρομέτ δήλωσε πως η τραγουδίστρια έδειχνε «ήρεμη και κάπως ενοχική» και πως ήταν λίγο «χαμένη» αλλά «ικανή να συνομιλήσει με κάποιον άλλον». Πρόσθεσε επίσης, πως η τραγουδίστρια ομολόγησε ότι άρχισε να πίνει ξανά στις 20 Ιουλίου- τρεις μόλις ημέρες πριν τον θάνατό της. Όταν την ρώτησε εάν θα το έριχνε πάλι στο ποτό, η γιατρός είπε στο δικαστήριο πως η Έιμι Γουαϊνχάουζ της απάντησε: «Δεν ξέρω».

Και η Ρομέτ πρόσθεσε: «Η συμβουλή που της έδινα για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν λεκτική και γραπτή και αφορούσε όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το αλκοόλ στο σώμα της, συμπεριλαμβανομένης της αναπνευστικής δυσκολίας, της κατάθλιψης, του θανάτου, των καρδιακών προβλημάτων, των προβλημάτων γονιμότητας και του ήπατος».

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, το αίμα της τραγουδίστριας περιείχε 416 mg αλκοόλ ανά 100 ml – πολύ πάνω από τα 360 mg που θεωρούνται θανατηφόρα. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης τρία άδεια μπουκάλια βότκας στο σπίτι της.

000_Par2033916
000_DV200589

Το άψυχο σώμα της Έιμι Γουαϊνχάουζ βρήκε ο σωματοφύλακάς της Άντριου Μόρις, που είπε ότι η τραγουδίστρια πέρασε το τελευταίο της βράδυ στην κρεβατοκάμαρά της, παρακολουθώντας τηλεόραση και ακούγοντας μουσική. Πήγε να την τσεκάρει την επόμενη ημέρα στις 3 μ.μ. και ανακάλυψε ότι δεν ανέπνεε και δεν είχε σφυγμούς.

Πηγή : protothema.gr