Η Cyta βραβεύεται με το National Energy Globe Award 2019 από το Energy Globe Foundation GmbH και την Πρεσβεία της Αυστρίας

Η Cyta τιμήθηκε με το Εθνικό Βραβείο «National Energy Globe Award Cyprus 2019», ως ο πρώτος και μοναδικός οργανισμός στην Κύπρο με πιστοποιητικό για μηδενικά απόβλητα στις χωματερές (Zero Waste to Landfill) από το 2016.

Το βραβείο απονέμεται ετησίως, σε εθνικό επίπεδο, σε μία εταιρεία από κάθε χώρα και η διάκριση αυτή αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές του είδους της παγκοσμίως. Φέτος, συμμετείχαν εταιρείες από 187 χώρες, τα έργα των οποίων εστιάζουν στην ενεργειακή απόδοση, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στη διατήρηση των ενεργειακών πόρων.

Στην Κύπρο, η απονομή πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2019, σε τελετή που διοργάνωσαν το Εμπορικό Επιμελητήριο της Αυστριακής Πρεσβείας, «ADVANTAGE AUSTRIA» και η Energy Globe. Το βραβείο «National Energy Globe Award 2019» αποτελεί μία ακόμα επιτυχία της Cyta σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ιδιαίτερα στον τομέα της αειφορίας.

Η Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Κύπρο, κα Eva Maria Ziegler συγχάρηκε τη Cyta για τη βράβευσή της και ευχήθηκε το παράδειγμά της να το ακολουθήσουν κι άλλες Κυπριακές εταιρείες, σημειώνοντας ότι «η κλιματική αλλαγή θα έρθει, είτε μας αρέσει, είτε όχι».

Την εκδήλωση χαιρέτησε, επίσης, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κος Κώστας Καδής, ο οποίος ανέφερε ότι «Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ενθαρρύνει και στηρίζει δράσεις, όπως αυτή που βραβεύεται εδώ σήμερα, αφού μέσω τους προωθούνται μέτρα του στρατηγικού σχεδιασμού για την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, με επικέντρωση στην πρόληψη, στη χωριστή συλλογή και διαλογή στην πηγή, καθώς και για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων ανακύκλωσης, και επαναχρησιμοποίησης που έχουν τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε η Πρόεδρος της Cyta, κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου, σημείωσε ότι, «Το σημαντικό βραβείο Energy Globe Award 2019 που απονέμεται σήμερα στη Cyta, αντικατοπτρίζει τη συλλογική επιτυχία του Οργανισμού στην επίτευξη του φιλόδοξου στόχου για Zero Waste to Landfill.  Ένα βραβείο που ανήκει σε όλους τους ανθρώπους της Cyta, που εργάζονται με αγάπη και έγνοια για το περιβάλλον, υλοποιώντας με συνέπεια την περιβαλλοντική μας πολιτική».  H κα Ρουβιθά Πάνου σημείωσε επίσης ότι, «Στη Cyta πιστεύουμε ότι η ισχυρή επιχειρηματική δράση και το κτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου για την κοινωνία, δεν είναι αντιφατικοί στόχοι. Αντίθετα, αποτελούν από κοινού τα ζωτικά στοιχεία που οφείλουν να υιοθετούν οι οργανισμοί, για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. Ανάπτυξης, που για να μπορέσει να είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου, επιβάλλεται να έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και το περιβάλλον.»

Τέλος, ο Επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αυστριακής Πρεσβείας “ADVANTAGE AUSTRIA”, κος Gerd Dueckelmann-Dublany, τόνισε ότι «η πράσινη κουλτούρα δεν είναι απλά ένα τέχνασμα δημοσίων σχέσεων, αλλά ο τρόπος ζωής των υπαλλήλων της Cyta που αποτελεί παράδειγμα για άλλους, για την κοινωνία, για τις επιχειρήσεις, για τους δήμους, για τα νοικοκυριά».

Σύντομες παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από την κα Λουκία Αμυγδάλου, εκ μέρους της ADVANTAGE AUSTRIA και τον κ. Θεόδουλο Μακρυγιάννη, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Cyta και υπεύθυνο του έργου «Zero Waste to Landfill».

Περισσότερα για τα Energy Globe Awards, μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο https://www.energyglobe.info/