Η Cyta συνεχίζει να διακρίνεται για τις «πράσινες» πρακτικές της


Zero Waste to Landfill για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση του 98.46% των αποβλήτων της & 50 πιστοποιημένα Green Offices

Η Cyta  συμπλήρωσε οκτώ χρόνια ως πρωτοπόρος Οργανισμός με Μηδενικά Απόβλητα στις Χωματερές, λαμβάνοντας για 8η συνεχή χρονιά το πιστοποιητικό «Zero Waste to Landfill». Το 2023 κατάφερε να ανακυκλώσει ή να επαναχρησιμοποιήσει το 98,46% των αποβλήτων της, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική της δέσμευση στην αειφόρο ανάπτυξη και τη διατήρηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την επιχειρηματική της δραστηριότητα, στο ελάχιστο. Το πιστοποιητικό «Zero Waste to Landfill» παρέδωσε στην Πρόεδρο της Cyta, κα Μαρία Τσιάκκα, η Γενική Διευθύντριά της TUV Austria Cyprus κα Σουσάννα Χαραλαμπίδου σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου στη Λευκωσία.

Σε δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου, παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου, η Cyta ανανέωσε για 8η συνεχή χρονιά, την πιστοποίηση «Green Offices» συνολικά 50 στελεχωμένων κτιρίων και καταστημάτων εξυπηρέτησης πελατών και είναι ο μοναδικός Οργανισμός στην Κύπρο που το πετυχαίνει. Το πρόγραμμα «Green Offices» διαχειρίζεται η περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA και τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Ο Ανώτερος Διευθυντής Επιχειρησιακής Διαχείρισης (COO) της Cyta, κ Νίκος Στυλιανού, σημείωσε:  «Στο πλαίσιο της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουμε υιοθετήσει, ερευνούμε ενεργά εναλλακτικές πηγές ενέργειας, βελτιστοποιούμε την κατανάλωση ενέργειας και εφαρμόζουμε μέτρα φιλικά προς το περιβάλλον σε όλες τις υποδομές μας. Η ανανέωση της πιστοποίησης 50 κτιρίων μας ως Green Offices, επιβεβαιώνει ότι οι προσπάθειές μας έχουν αποτέλεσμα».

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος επαίνεσε τις σημαντικές πολιτικές και πρακτικές της Cyta σε ότι αφορά την περιβαλλοντική διοικητική μέριμνα του Οργανισμού σε σωρεία πρωτοβουλιών. Σημείωσε επίσης την αγαστή συνεργασία που έχει ο Οργανισμός με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και στην περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών και στοχευμένων δράσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.