Η BPW Cyprus άνοιξε το κανάλι επικοινωνίας και συνεργασίας για την ενδυνάμωση των Κυπρίων Γυναικών Διασποράς.

Το δυναμικό παρόν της έδωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΒPW Cyprus) στο φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων Διασποράς που πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών η ΒPW Cyprus τίμησε το Συνέδριο δια μέσου των εκπροσώπων της, κ. Τάσιας Γιανναρά, Προέδρου της Ομοσπονδίας και κ. Άννας Παπαντωνίου, Προέδρου της BPW Λευκωσίας.

Η κ. Γιανναρά στην ομιλία της αναγνωρίζοντας τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες της διασποράς, εκθείασε τη σημασία δημιουργίας ενός καναλιού επικοινωνίας και συνεργασίας, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις για τη γυναίκα του σήμερα στον επαγγελματικό, τον οικονομικό και τον πολιτικό στίβο.

Αναφερόμενη σε ευρήματα έρευνας που αναδεικνύουν την ένταση των ανισοτήτων ανάμεσα στα δύο φύλα αλλά, ανά το παγκόσμιο, η κ. Γιανναρά τόνισε ότι το καθοριστικό βήμα για την αλλαγή επιτυγχάνεται με την εξέλιξη του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς τόσο από πλευράς γυναικών, όσο και των αντρών.

Κλείνοντας, η Πρόεδρος της BPW Cyprus απηύθυνε μια ανοιχτή πρόσκληση στις γυναίκες και στους άνδρες να συμβάλουν ο καθένας μέσα από τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία του στην περαιτέρω ενδυνάμωση των γυναικών με πράξεις και δράσεις.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών είναι η κινητήριος δύναμη των γυναικών στην Κύπρο που ξέρουν ότι αξίζουν περισσότερα. Μέσω της δικτύωσης και της συνεργασίας, ενδυναμώνει τη σύγχρονη γυναίκα να υψώνει τη φωνή της με τη συμμετοχή της στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.

Μάθετε περισσότερα για το έργο που επιτελεί η BPW Cyprus, εδώ: www.bpwcyprus.org.cy