Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock


Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock

Η Amazon Web Services (AWS) ανακοινώνει νέες σημαντικές και καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock με στόχο να παρέχει στους πελάτες της ακόμα περισσότερες δυνατότητες δημιουργίας εφαρμογών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη (AI) με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο. Ένας μεγάλος αριθμός πελατών της εταιρείας όπως το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η Pearson, η Ryanair και η Salesforce έχουν επιλέξει το Bedrock ως βάση για τις λειτουργίες generative AI που έχουν υιοθετήσει.

Οι νέες λειτουργίες που είναι πλέον διαθέσιμες περιλαμβάνουν:

Custom Model Import: Προσφέρει εύκολη εισαγωγή και εκτέλεση προσαρμοσμένων μοντέλων AI ως κλιμακούμενο API, με ενσωματωμένες δικλείδες προστασίας για υπεύθυνη χρήση AI, όπως γνωσιακές βάσεις, φιλτράρισμα περιεχομένου και αξιολόγηση μοντέλων. Οι πελάτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τα δικά τους δεδομένα για να προσαρμόζουν τα δημόσια διαθέσιμα μοντέλα και να τα εισάγουν στο Amazon Bedrock.  Το Amazon Bedrock Custom Model Import, επιτρέπει στους οργανισμούς να εισάγουν και να έχουν πρόσβαση στα δικά τους προσαρμοσμένα μοντέλα ως πλήρως διαχειρίσιμη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) με λίγα μόνο κλικ. Τους παρέχει απρόσκοπτη επεκτασιμότητα και τη δυνατότητα να προστατεύουν τις εφαρμογές τους, να τηρούν τις αρχές της υπεύθυνης τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα εργαλεία generative AI του Amazon Bedrock, χωρίς να χρειάζεται να αναπτύσσουν οι ίδιοι όλες αυτές τις λειτουργίες. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες μπορούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να επιταχύνουν την ανάπτυξη εφαρμογών.

Model Evaluation: Προσφέρει τη δυνατότητα ανάλυσης μοντέλων που είναι διαθέσιμα από την AWS και διάφορους συνεργάτες με παράλληλη δυνατότητα επιλογής του καλύτερου μοντέλου για κάθε περίπτωση χρήσης μέσα σε λίγες ώρες αντί για εβδομάδες. Το Amazon Bedrock προσφέρει το ευρύτερο φάσμα κορυφαίων στον κλάδο μοντέλων, βοηθώντας τους οργανισμούς να ανταποκριθούν σε κάθε πιθανό κόστος και κάθε απίτηση επίδοησς δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκτελούν μοντέλα κατά μόνας ή σε συνδυασμό με άλλα.

Guardrails for Amazon Bedrock : Προσφέρει τη δυνατότητα εφαρμογής δικλείδων ασφαλείας οι οποίες μπλοκάρουν έως και 85% μη-ασφαλούς και μη-επιθυμητού ή ευαίσθητου περιεχομένου σε όλο το εύρος των μοντέλων. Είναι η μόνη λύση που προσφέρεται από κορυφαίο πάροχο cloud που επιτρέπει στους πελάτες να έχουν ενσωματωμένες και προσαρμοσμένες δικλείδες ασφαλείας σε ένα ενιαίο πακέτο. Η νέα λειτουργία είναι συμβατή με όλα τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) στο Amazon Bedrock, καθώς και με μοντέλα με λεπτομερή ρύθμιση.

 

Νέα Foundation Models:

  • Amazon Titan Text Embeddings V2– ιδανικό για ανάκτηση πληροφοριών, chatbots ερωτήσεων και απαντήσεων και εξατομικευμένες συστάσεις. Για να εμπλουτίσουν τις απαντήσεις των FM με πρόσθετα δεδομένα, πολλοί οργανισμοί στρέφονται στο RAG, μια δημοφιλής τεχνική προσαρμογής μοντέλου, όπου το FM συνδέεται με μια γνωσιακή βάση στην οποία μπορεί να ανατρέξει για να εμπλουτίσει τις απαντήσεις του. Το μοντέλο Amazon Titan Text Embeddings V2 μειώνει το κόστος storage (έως και x4) και υπολογισμού, ενώ παράλληλα αυξάνει την ακρίβεια.
  • Titan Image Generator– υποστηρίζει πελάτες από κλάδους όπως αυτούς της διαφήμισης, του ηλεκτρονικού εμπορίου, των media και της ψυχαγωγίας να δημιουργούν υψηλής ποιότητας εικαστικό υλικό ή να βελτιώσουν το ήδη υπαρχον, με χαμηλό κόστος, αξιοποιώντας φυσική γλώσσα. Το Amazon Titan Image Generator εφαρμόζεο αόρατο υδατογράφημα σε όλο το εικαστικό υλικό που δημιουργεί βοηθώντας στην αναγνώριση των εικόνων που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να προωθείται η ασφαλής, ανάπτυξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και να μειώνεται η εξάπλωση της παραπληροφόρησης. Το μοντέλο μπορεί επίσης να ελέγξει την ύπαρξη υδατογραφήματος, βοηθώντας τους πελάτες να καταλάβουν αν μια εικόνα δημιουργήθηκε από το Amazon Titan Image Generator.
  • Συντομα διαθέσιμα– Τα μοντέλα Command R και Command R+ της Cohere είναι υπερσύγχρονα FM που οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν εφαρμογές που βασίζονται στην generative AI με προηγμένες δυνατότητες RAG, σε 10 γλώσσες, για να υποστηρίξουν την δραστηριότητά τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

«Το Amazon Bedrock γνωρίζει εκρηκτική ανάπτυξη, με δεκάδες χιλιάδες οργανισμούς όλων των μεγεθών και όλων των κλάδων να το επιλέγουν ως βάση για τη στρατηγική τους στον τομέα της generative AI, καθώς μέσω αυτού μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να περάσουν από τον πειραματισμό στην παραγωγή πιο γρήγορα και εύκολα», δήλωσε ο Dr. Swami Sivasubramanian, Αντιπρόεδρος του Τμήματος AI και Δεδομένων της AWS. «Οι πελάτες είναι ενθουσιασμένοι από το Amazon Bedrock επειδή προσφέρει ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικότητας σε επίπεδο επιχείρησης, ευρεία επιλογή κορυφαίων μοντέλων θεμελίωσης και τον ευκολότερο τρόπο για την κατασκευή εφαρμογών generative AI. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε καινοτομία στους πελάτες μας, ενισχύοντας τη δέσμευσή μας να τους παρέχουμε το πληρέστερο σύνολο δυνατοτήτων και επιλογής κορυφαίων μοντέλων του κλάδου, εκδημοκρατίζοντας περαιτέρω την καινοτομία της παραγωγικής AI σε κλίμακα».