Η αριστουργηματική Madam Batterfly στο Θέατρο Ριάλτο 9/11- Πρόγραμμα: The Met Live in HD

A dancer in the opening scene from Act I of Puccini’s “Madama Butterfly.” Photo: Ken Howard/Metropolitan Opera.


Το κορυφαίο αριστούργημα του Giacomo Puccini

Madama Butterfly

@ Θέατρο Ριάλτο – Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Το αριστούργημα του λυρικού ρεπερτορίου Madama Butterfly  ανεβαίνει στην ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Anthony Minghella και μεταδίδεται απευθείας από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης.

Υπόθεση: Ναγκασάκι, Ιαπωνία – η δεκαπεντάχρονη γκέισα Τσο Τσο Σαν, ή Μπαττερφλάι (πεταλούδα), απαρνιέται τη θρησκεία και την οικογένειά της για να παντρευτεί τον υποπλοίαρχο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, Μπένζαμιν Φράνκλιν Πίνκερτον. Εκείνος, παρά τις υποσχέσεις του, φεύγει και, όταν μετά τρία χρόνια επιστρέφει, ζητάει να πάρει το παιδί τους στην Αμερική. Η Μπαττερφλάι δεν αντέχει και αυτοκτονεί με το σπαθί του πατέρα της.

H Μαντάμ Μπαττερφλάι του Giacomo Puccini, δεξιοτέχνη στη σκιαγράφηση του ανθρώπινου συναισθήματος, πρωτοανέβηκε στη Σκάλα του Μιλάνου στις 17 Φεβρουαρίου το 1904. Η πρώτη αυτή πρεμιέρα αποτέλεσε μια εκκωφαντική αποτυχία που ο Puccini δεν μπόρεσε να ξεχάσει ποτέ. Ωστόσο δεν πτοήθηκε, αφού ήταν η όπερα που αγάπησε περισσότερο απ’ όλες. Αμέσως μετά, την επεξεργάστηκε περαιτέρω, με αποτέλεσμα η δεύτερη παράσταση στο Teatro Grande της Μπρέσια (Brescia) να έχει ενθουσιώδη ανταπόκριση. Ο Puccini δούλεψε κι άλλο το έργο του, δίνοντας την οριστική μορφή του στην εκδοχή που παρουσιάστηκε στην Opéra Comique του Παρισιού το 1906. Όλες οι επόμενες παραστάσεις της Μαντάμ Μπατερφλάι ήταν ένας θρίαμβος για τον συνθέτη και την όπερά του.

Σκηνοθεσία: Anthony Minghella, Χορογραφία: Carolyn Choa, Σκηνικά: Michael Levine, Κοστούμια: Hang Feng, Φωτισμοί: Peter Mumford, Μαριονέτες:  Blind Summit Theatre

Μουσική διεύθυνση: Pier Giorgio Morandi

Πρωταγωνιστούν: Τσο-Τσο Σαν: Hui He, Σουζούκι: Elizabeth DeShong, Πίνκερτον: Andrea Carè, Σάρπλες: Paulo Szot

Στα ιταλικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, Διάρκεια: 192’

Χορηγός Επικοινωνίας: Πολίτης, Με την υποστήριξη του ANT1

Θέατρο Ριάλτο,  Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19:55

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 18 / 14, E-ticket: www.rialto.com.cy