Η ApplePay διαθέσιμη πλέον για τους κατόχους καρτών MasterCard σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου


Η υπηρεσία ApplePay έρχεται για να προσφέρει έναν τρόπο πληρωμής που εγγυάται ευκολία, ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η Mastercard, μαζί με τους συνεργάτες της Revolut και Monese, από σήμερα προσφέρει στους πελάτες της την υπηρεσία ApplePay, η οποία μετατρέπει τις πληρωμές μέσω κινητού σε έναν τρόπο πληρωμής που εγγυάται ευκολία, ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων. Με την ApplePay για iPhone, AppleWatch, iPad και Mac, οι καταναλωτές μπορούν νακάνουν γρήγορα και εύκολα τις πληρωμές τους σε καταστήματα, σε εφαρμογές, καθώς και σε online περιβάλλον. Η υπηρεσία ApplePay θα είναι πλέον διαθέσιμη σε κατόχους καρτών στη Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Εσθονία, Ελλάδα, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία και Σλοβενία.

Η υπηρεσία ψηφιακής ενεργοποίησης της Mastercard (MDES) χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον κλάδο πληρωμών -EMV, tokenization και cryptography- για να διασφαλίσει την ακεραιότητα των δεδομένων του κατόχου της κάρτας. Με την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων ναβρίσκονταιστον πυρήνα της ApplePay, ότανκάποιος χρησιμοποιεί την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα με ApplePay, οι πραγματικοί αριθμοί στην κάρτα δεν αποθηκεύονται ούτε στη συσκευή ούτε στους διακομιστές της Apple. Αντ’ αυτού, δίνεται ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού συσκευής, ο οποίος κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται στο Secure Element της συσκευής. Κάθε φορά η συναλλαγή εγκρίνεται με έναν μοναδικό κωδικό ασφαλείας.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε την καινοτόμο υπηρεσία ApplePay στους κατόχους καρτών Mastercard. Η Ευρώπη δείχνει τον δρόμο στην εξέλιξη των ανέπαφων πληρωμών, καθώς περισσότερες από 1 στις 2 συναλλαγές γίνονται ανέπαφα. Η νέα αυτή μέθοδος πληρωμής προσφέρει ταχύτητα και ευκολία, ενώ ταυτόχρονα φανερώνει τον ενθουσιασμό των ευρωπαίων καταναλωτών να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες όπως η ApplePay. Στις συναλλαγές, εξίσου σημαντική είναι και η ασφάλεια, η οποία παρέχεται μέσα από την η τεχνολογία tokenization της Mastercard που επιτρέπει την ασφαλή σύνδεση κινητής συσκευής με κάρτα πληρωμών», δήλωσε σχετικά η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα,Κύπρο και Μάλτα.

Η ApplePay μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα ενώ μέσα από αυτή οι χρήστες εξακολουθούν να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη και τις ανταμοιβές που παρέχει η Mastercard για τις πιστωτικές και χρεωστικές της κάρτες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ApplePay: https://www.apple.com/gr/apple-pay/