Η ανακοίνωση της #EBU για την #Eurovision2020


Αυτό είναι το Plan B που εξετάζεται λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision προσελκύει δεκάδες χιλιάδες θεατές από κάθε γωνιά της Ευρώπης και του κόσμου.

Μια τέτοια συγκέντρωση ανθρώπων σε μια πόλη που ήδη έχει “χτυπηθεί” από τον ιό του κορονοϊού φαίνεται να προβληματίζει όχι μόνο τους διοργανωτές του διαγωνισμού αλλά και τις αρχές της πόλης!

Η EBU εξέδωσε ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με τη πανδημία από το νέο κορονοϊο και πώς μπορεί να διεξαχθεί με ασφάλεια ο διαγωνισμός.

Όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια του κρατικού φορέα της Σλοβενίας RTVSLO Natalija Gorscak, η EBU εξετάζει την περίπτωση μη διεξαγωγής του διαγωνισμού στο Ρότερνταμ.

Η ίδια ανέφερε:

«Η EBU προετοιμάζεται σαν να πρόκειται ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί κανονικά. Είμαι προσωπικά σε επαφή με τη διοίκηση, η οποία διαθέτει ένα σχέδιο Β στο οποίο θα εμπλακούμε περισσότερο [οι εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς]. Στη Σλοβενία, αυτό υποτίθεται ότι αυτό θα γίνει στο στούντιο τηλεόρασης. Εάν πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο, κάθε μέλος της EBU θα παρουσίαζε το δική της απεικόνιση της εμφάνισής τους. Αυτό σκέφτονται. Μιλάνε ακόμα για τα πάντα, αλλά κατ ‘αρχήν ενεργούν σαν να συνέβαινε ο διαγωνισμός της Eurovision στο Ρότερνταμ, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί».

Πηγή : Reporter Cyprus