Η Alambra Fresh Milk εγκαινίασε το υπερσύγχρονο εργοστάσιό της


Η Alambra Fresh Milk εγκαινίασε το υπερσύγχρονο εργοστάσιό της

Στα εγκαίνια του υπερσύγχρονου εργοστασίου της προχώρησε η Alambra Fresh Milk, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν πέραν των 500 προσκεκλημένων, έδωσαν το παρών τους προσωπικότητες από τον πολιτικό και από τον επιχειρηματικό χώρο, καθώς και συνεργάτες της Alambra Fresh Milk.

Σε ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alambra Fresh Milk κ. Γιώργος Πέτρου, προέβη σε μία σύντομη ιστορική αναδρομή της εταιρείας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη μητέρα του, τη γιαγιά Κακουλλού, από τα χέρια της οποίας όπως είπε «ζυμώθηκε και η έμπνευσή μας για τη βιομηχανία μας». Ο κ. Πέτρου εξέφρασε ακόμα την περηφάνεια του για τη νέα μονάδα εμφιάλωσης φρέσκου γάλακτος, δίνοντας την υπόσχεση ότι «θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε, να προωθούμε την κυπριακή παράδοση, να ανοίγουμε νέες θέσεις εργασίας, με σεβασμό, ειλικρίνεια και αγάπη προς τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους, το περιβάλλον και όλους τους συνεργάτες μας».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος υπογράμμισε την εξέλιξη της οικογένειας Πέτρου, λέγοντας πως «εδώ και πάνω από 40 χρόνια, από το 1982, ακούραστα και πάντα με αγάπη, παρήγαγε τα δικά της αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα στο χαρτζί». Ο κ. Χριστοδουλίδης συμπλήρωσε επίσης πως «η Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ πραγματοποίησε την πρώτη εξαγωγή χαλλουμιού το 1988 και τα τελευταία 15 χρόνια κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή Χαλλουμιού ΠΟΠ, με παρουσία σε 40 χώρες». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμα ότι η εταιρεία συλλέγει γάλα από περισσότερους από 400 παραγωγούς γάλακτος στην ελεύθερη Κύπρο και «αποτελεί τον μεγαλύτερο επεξεργαστή φρέσκου γάλακτος για τυροκόμηση».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε κυρίως στην προσφορά της οικογένειας Πέτρου στην οικονομία της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας τη Γαλακτοβιομηχανία Αλάμπρα ως έναν σημαντικό οργανισμό για την κυπριακή οικονομία, ο οποίος «προωθεί επιτυχώς την ιστορία και την κουλτούρα μας στο εξωτερικό». Επιπλέον, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η εταιρεία κατέχει πέραν του 30% των συνολικών εξαγωγών του Αυθεντικού Κυπριακού Χαλλουμιού, με παραγωγή που ξεπερνά τους 10.000 τόνους ετησίως. Επιπρόσθετα, στάθηκε στη συμβολή της γαλακτοβιομηχανίας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων για την πράσινη οικονομία, μέσα από την ανέγερση και λειτουργία ιδιόκτητου καινοτόμου βιολογικού σταθμού στις υπερσύγχρονές της εγκαταστάσεις.

 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων και με αφορμή το λανσάρισμα του φρέσκου κυπριακού γάλακτος ΑΛΑΜΠΡΑ, ο Εμπορικός Διευθυντής της Alambra Fresh Milk κ. Μιχάλης Πέτρου, είπε πως «Με φάρο την παράδοσή μας και αφοσιωμένοι στον στόχο μας για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, προχωράμε ένα βήμα πιο μπροστά». Αναφερόμενος στις εγκαταστάσεις, ο κ. Πέτρου υπογράμμισε πως το φρέσκο κυπριακό γάλα ΑΛΑΜΠΡΑ «παράγεται σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο, με επενδύσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ και ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, που με σεβασμό στο περιβάλλον, εγγυάται τη σταθερή ποιότητα και τη φρεσκάδα του». «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το νέο μας ξεκίνημα και για το γεγονός ότι σήμερα η ΑΛΑΜΠΡΑ αποτελεί το μοναδικό κυπριακό brand με πλήρη γκάμα προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει τυροκομικά, γαλακτοκομικά, φυσικούς χυμούς και φυτικά ροφήματα», συμπλήρωσε.

 

Στόχος, όπως υπογραμμίστηκε από τον κ. Πέτρου, είναι η Γαλακτοβιομηχανία Αλάμπρα να συνεχίσει να προσφέρει στους καταναλωτές ποιοτικά αγνά προϊόντα, μελετώντας και ακολουθώντας την τάση του σύγχρονου καταναλωτή. Σημειώνεται πως η σειρά του Φρέσκου Κυπριακού Γάλακτος Αλάμπρα αποτελείται από Πλήρες, Ελαφρύ, Άπαχο, Lactose Free και Αιγινό Πλήρες ή Ελαφρύ.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου, ενώ ακολούθησε δεξίωση για όλους τους προσκεκλημένους, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το μουσικό σχήμα Άγγελος Αυγουστή – Μαρία Θεοδότου & Friends.