Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY


Εθελοντές και εθελόντριες του Σώματος Εθελοντών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου εκπαιδεύτηκαν από την 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος στις νομοθεσίες για τις πυρκαγιές, στην εκτίμηση κινδύνου πυρκαγιών, στα wildland Urban Interface, στους τρόπους καταστολής πυρκαγιών, στην κατασκευή αντιπυρικών ζωνών καθώς και στην ασφάλεια σκηνής. Η εξειδικευμένη αυτή εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών με την έγκριση του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος.

Επιπρόσθετα, χρησιμοποίησαν εξοπλισμό της 1ης ΕΜΟΔΕ , συμμετείχαν σε αθλητικές εκπαιδεύσεις του προσωπικού, σε πορείες σε δύσβατο ορεινό σημείο, ενώ συμμετείχαν και σε ευρείας κλίμακας άσκηση στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, με τη συμμετοχή και εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Βίλλια Αττικής από το Διοικητή και εκπαιδευτές της 1ης ΕΜΟΔΕ (Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων) και περιλάμβανε θεωρητική αλλά πολύ περισσότερο πρακτική εκπαίδευση.

Στόχος της ενέργειας είναι η ενίσχυση του εκπαιδευτικού υπόβαθρου του Σώματος Εθελοντών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου για αύξηση της αποτελεσματικότητας στην υποστήριξη των κρατικών υπηρεσιών σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών στην Κύπρο και εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη και στην Ελλάδα, ενόψει μιας απαιτητικής αντιπυρικής περιόδου.