H Huawei στο MWC 2023: Ο «έξυπνος κόσμος» χρειάζεται ισχυρότερη βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ψηφιακή οικονομία


Μια καθηλωτική εμπειρία που ενσωμάτωσε ολόκληρη την πρωτοποριακή και καινοτόμα τεχνολογία, το οικοσύστημα και τα κορυφαία προϊόντα της Huawei είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της Huawei, στο Mobile World Congress 2023 (MWC 2023), που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, στη Βαρκελώνη.

Κατά τη διάρκεια του MWC 2023, εκπρόσωποι της Huawei συναντήθηκαν με φορείς, επιχειρηματίες, συνεργάτες του κλάδου και άλλους βασικούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης απ΄όλο τον κόσμο και συζήτησαν τον «Οδηγό για τον έξυπνο κόσμο». Μαζί, αντάλλαξαν απόψεις για το  πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το επιχειρηματικό σχέδιο του «Οδηγού» για να τεθούν τα θεμέλια για το 5,5G και να αξιοποιήσουν την επιτυχία του 5G για ακόμη μεγαλύτερη ευημερία σε έναν έξυπνο κόσμο.

Το κύριο εκθεσιακό περίπτερο της Huawei στο MWC σχεδιάστηκε γύρω από την ιδέα ενός «Έξυπνου μέλλοντος, γεμάτο ελπίδα». Στο περίπτερο της, η Huawei σχεδίασε την εικόνα μιας εποχής που τροφοδοτείται από την ψηφιακή οικονομία και ορίζεται από την ενεργή και γεμάτη απεριόριστες δυνατότητες συνεργασία. Παράλληλα, η Huawei παρουσίασε τις τελευταίες καινοτομίες, που προσφέρουν κορυφαίες εμπειρίες 5G, premium και έξυπνη υπερευρυζωνική συνδεσιμότητα, ψηφιακό και έξυπνο μετασχηματισμό και τη λύση Green 1-2-3. Οι παρουσιάσεις της Huawei δείχνουν μια σαφή δέσμευση προς την καινοτομία για την εποχή 5.5G, τη δημιουργία αξίας για τους πελάτες και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Μέχρι το τέλος του 2022, το 5G είχε ήδη αποδειχθεί μια παγκόσμια εμπορική επιτυχία, με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες κινητών να συνδέονται με 5G. Οι κορυφαίοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στην Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία, τη Φινλανδία και το Κουβέιτ έχουν ήδη επιτύχει ποσοστά διείσδυσης χρηστών 5G άνω του 30% και περισσότερο από το 30% της επισκεψιμότητάς τους προέρχεται από το 5G. 

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της Ookla στο 5G City Benchmark Report, η Huawei έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή δικτύου 5G σε  10 από τις 40 κορυφαίες αντιπροσωπευτικές πόλεις που προσφέρουν την δυνατότητα 5G, παγκοσμίως. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η απόδοση 5G σε αυτές τις 10 πόλεις δείχνει ότι τα δίκτυα 5G που κατασκεύασε η Huawei προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία.

Σε συνέχεια της ιδέας της Huawei για το «Βαδίζοντας προς την εποχή του 5.5G» που προτάθηκε τον Ιούλιο του 2022, η Huawei τόνισε τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά της εποχής 5.5G: εμπειρίες 10 Gbps, σενάριο πλήρους διασύνδεσης, ολοκληρωμένη ανίχνευση και επικοινωνία, αυτόνομα δίκτυα οδήγησης L4 και πράσινες Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Κορυφαίοι παγκόσμιοι επιχειρηματίες, οργανισμοί τυποποίησης και εταίροι του βιομηχανικού οικοσυστήματος ενώθηκαν για να προωθήσουν την καινοτομία και την εξερεύνηση για την 5.5G εποχή, καθώς θα δημιουργήσει περισσότερες νέες εφαρμογές και επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Οι συνεχείς και ισχυρές επενδύσεις σε υποδομές ΤΠΕ ενθαρρύνουν άμεσα την ανάπτυξη στην ψηφιακή οικονομία. Μια έκθεση άλλου οργανισμού έδειξε ότι, καθώς τα νέα δίκτυα εξελίσσονται από τη μια γενιά στην άλλη, αυτό το αποτέλεσμα θα ενισχύεται περαιτέρω κατά 15%. Κοιτάζοντας προς το μέλλον, η Huawei πιστεύει ότι το επιχειρηματικό σχέδιο του «Οδηγού» που συνδυάζει τόσο το 5G όσο και το 5.5G καθορίζει με σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο η εξέλιξη των ΤΠΕ θα προχωρήσει και θα αποφέρει μεγαλύτερη αξία. 

Μαζί με τους πελάτες και τους συνεργάτες της, θα συνεχίσει να καινοτομεί, δημιουργώντας έξυπνη συνδεσιμότητα. Αυτή η συνεργασία για την καινοτομία θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία για τη βιομηχανία ΤΠΕ και θα κάνει τη βιομηχανία συνολικά πιο ανθεκτική και ευημερούσα.

Το τμήμα Enterprise της Huawei φιλοξένησε επίσης τη δική του εκδήλωση στο MWC 2023, με θέμα “Leading Digital Infrastructure for New Value Together”, όπου παρουσιάστηκαν περισσότερα από 50 καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για παγκόσμιους πελάτες. Τα κυριότερα σημεία περιλάμβαναν τη λύση Intelligent Simplified Campus Network, μια σειρά από καινοτόμες λύσεις data center και επιχειρηματικές στρατηγικές για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Τέλος, στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων η Huawei παρουσίασε όλες τις τελευταίες καινοτομίες, τις μελλοντικές στρατηγικές της, αλλά και μια σειρά εξελιγμένων τεχνολογικά προϊόντων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα: HUAWEI Mate 50 Pro, HUAWEI WATCH Buds & HUAWEI WATCH GT Cyber.