H Coffee Island διακρίνεται στο θεσμό βραβείων Coffee Business Awards 2021


H Coffee Island διακρίνεται στο θεσμό βραβείων Coffee Business Awards 2021

Με τον καλύτερο τρόπο τελείωσε το 2021 για την Coffee Island, καθώς ξεχώρισε σε σημαντικές κατηγορίες στον θεσμό των ελληνικών βραβείων Coffee Business Awards 2021.

Τα Coffee Business Awards 2021, διοργανώθηκαν για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το Coffee & Brunch Magazine, και το coffeemag.gr. H Coffee Island διακρίθηκε στις κορυφαίες κατηγορίες Top Coffee Roaster με GOLD βραβείο για την εξειδίκευση στη διαδικασία καβουρδίσματος του καφέ και Τop Coffee Chain με SILVER βραβείο για την εμπορική επιτυχία και την αναγνωρισιμότητα του brand name. Έλαβε ακόμη 7 GOLD διακρίσεις σε διαφορετικές κατηγορίες:

  1. Top Coffee Chain Brand για την αξιόλογη θέση στην προτίμηση του κοινού.
  2. Top Coffee Chain Franchise για το μέγεθος του δικτύου και τις υπηρεσίες υποστήριξης στους συνεργάτες.
  3. Top National Coffee Chain για τη δυναμική του brand & την εμπορική του επιτυχία.
  4. Top Coffee Chain in HR για την εκπαίδευση και αξιολόγηση προσωπικού.
  5. Top Coffee Chain App για την καινοτομία των εφαρμογών.
  6. Top Coffee Packaging για τις προϊοντικές συσκευασίες, και
  7. Top Coffee Chain Design για τον σχεδιασμό των καταστημάτων και την ενιαία φιλοσοφία.

Οι διακρίσεις δεν επιβεβαιώνουν απλά τα στοιχεία εμπορικής και εταιρικής επιτυχίας της Coffee Island, αλλά αποτελούν την επιβράβευση της ποιοτικής και καινοτόμου δουλειάς και συνεργασίας μεταξύ των 215 εργαζόμενων, των 513 συνεργατών-franchisees του δικτύου και των 3.500 εκπαιδευμένων barista και διανομέων που όλοι μαζί και ο καθένας από το δικό του πόστο, δημιουργούν καθημερινές ιστορίες απόλαυσης για όλους τους καταναλωτές.

O Αλέξανδρος Ζαπανιώτης, Managing Director δήλωσε σχετικά: «Κάθε διάκριση που λαμβάνουμε κρύβει και μια ιστορία ανθρώπων, αγάπης και δουλειάς για να διατηρούμε και να εξελίσσουμε –σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον- την ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών μας, ώστε κάθε μέρα ο πελάτης μας να απολαμβάνει μία ξεχωριστή εμπειρία.

Εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας της Coffee Island ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή των βραβείων Coffee Business Awards 2021 που αξιολόγησαν θετικά την πορεία μας εδώ και 22 χρόνια».

 

Σχετικά με το καφεκοπτείο Coffee Island

Η Coffee Island είναι σήμερα η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και τη Ν. Ευρώπη. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα, όπου διατηρεί την έδρα της. Το δίκτυο των 432 καταστημάτων της εταιρίας απλώνεται σε 52 νομούς και 97 πόλεις της Ελλάδας και σε ακόμα 55 σημεία στο εξωτερικό (Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Ντουμπάι, Ελβετία, Ρουμανία, Αίγυπτος). Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και αποθήκευσης στην Πάτρα, όπου επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1400 τόνοι καφέ τον χρόνο για να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του δικτύου της. Υποστηρίζει την άμεση συνεργασία με μεμονωμένους παραγωγούς, ή συνεταιρισμούς, στις χώρες παραγωγής καφέ, θέτοντας ως πυλώνα της εταιρικής κουλτούρας και δράσης της το direct trade με το 90% του καφέ, σήμερα, να εισάγεται απευθείας από τις φάρμες.

Υπερήφανη για τους ανθρώπους της η Coffee Island εργοδοτεί 215 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 513 επιχειρηματίες μέσω συστήματος δικαιόχρησης, ενώ στο δίκτυό της εργάζονται πάνω από 3.500 εκπαιδευμένοι barista και διανομείς. Συνεισφέρει φορολογικά στην εθνική οικονομία, και επιστρέφει αξία στην ελληνική κοινωνία μέσα από προγράμματα εταιρικής ευθύνης ενώ δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης σε 817 συνεργαζόμενες ελληνικές εταιρίες-προμηθευτές.

Η εταιρία διανύει την τρίτη δεκαετία επιτυχημένης πορείας της με σημαντικές διακρίσεις καθώς αποτελεί τη Νο7 μάρκα σε ρυθμό ανάπτυξης & μέγεθος δικτύου στην Ευρώπη ανάμεσα σε παγκόσμια brands (Διεθνής λίστα FoodService Europe & Middle East 2020), αλλά και την καλύτερη αλυσίδα καφέ στη Ν.Α. Ευρώπη (Allegra European Awards 2019).

 

Coffee Business Awards

https://ethosevents.eu/