Γλυκερία: «Μεγάλο ζητούμενο να μπορείς να συγχωρείς τον εαυτό σου»Η Γλυκερία παραχώρησε συνέντευξη στον Κώστα Τσουρό και την κάμερα του MEGA Καλημέρα.

Αφορμή η παρουσία της στην παράσταση «Όμορφη Πόλη» με στιγμές του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Γλυκερία ερωτήθηκε και απάντησε για δικές προσωπικές ανθρώπινες στιγμές.

Είπε η ερμηνεύτρια:

«Είναι πάρα πολύ ωραίο να είμαι γιαγιά! Είναι ο πιο όμορφος ρόλος. Μερικές φορές με απασχολεί το θέμα της ηλικίας, μερικές άλλες δεν με απασχολεί. Ουσιαστικά δεν με απασχολεί γιατί κοιτάζω μέσα από τη ζωή, την κάθε εποχή σε κάθε στιγμή να είναι ωφέλιμα για την ψυχή του ανθρώπου. Εν κατακλείδι αυτό έχει σημασία. Όλα τα άλλα είναι επιφανειακά. Δηλαδή η ομορφιά, η ωραιότητα. Περνώντας η ηλικία υπάρχει φθορά. Αυτό αν μπορείς να το αποδεχθείς, αποδέχεσαι τα πάντα… Το μεγάλο ζητούμενο στη ζωή είναι να μπορείς να συγχωρείς τον εαυτό σου. Σήμερα βεβαίως και μπορώ να το κάνω. Παλιά δεν μπορούσα. Είχα έναν εγωισμό διαφορετικό. Είχα ένα «εγώ» το οποίο προσπαθώ με τον χρόνο να το αποβάλλω και έχω καταφέρει πάρα πολλά πράγματα».

Η Γλυκερία δήλωσε για τον Μίκη Θεοδωράκη και την παράσταση στην οποία συμμετέχει:

«Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν για όλους τους Έλληνες σύμβολο. Για εμάς που τον γνωρίσαμε και από κοντά ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος πέρα από θαυμάσιος δημιουργός. Είμαι πολύ συγκινημένη και χαίρομαι που θα συμμετάσχω σε αυτή την πολύ όμορφη παράσταση που είχε και την έγκριση του. Ήταν το τελευταίο του θεατρικό, το οποίο το είχε παρακολουθήσει στις πρώτες παραστάσεις που έγιναν στο Μέγαρο Μουσικής».

Πηγή : ogdoo.gr