Γιώτα Νέγκα: «Αγαπώ τα τραγούδια που φτιάχτηκαν για να γεμίσουν καρδιές κι όχι τσέπες»

Με αφορμή τη συναυλία που έδωσε με τον συνθέτη, Θέμη Καραμουρατίδη, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, η ερμηνεύτρια συνομίλησε με την Κωνσταντίνα Καρυδάκη για το diavasisnet.gr, αποκαλύπτοντας πως γνωρίζει από μέσα τον αγώνα που δίνει το προσωπικό μαζί με τα μέλη και τις οικογένειές τους, καθώς συνεργάζεται με το ΚΕΘΕΑ στην Αθήνα & είναι εθελόντρια στη «Στροφή». Μάλιστα, διδάσκει φωνητική σε κάποια απ’ τα παιδιά.

Σχετικά με την καριέρα της είπε: «Εγώ ήθελα να τραγουδάω ωραία τραγούδια που να τα ανακαλύψω και να τα υπηρετήσω. Χαίρομαι που αρέσουν και στους άλλους. Χαίρομαι για τις συνεργασίες που έχω κάνει. Ήθελα να κάνω το ταξίδι χωρίς να σκέφτομαι πού θα φτάσω. Ήθελα να το ζήσω, να το ανασάνω», ενώ πρόσθεσε, σχετικά με το τραγούδι: «Τα καλά τραγούδια δεν έχουν είδος. Δε σηκώνουμε τείχη. Δε βάζουμε ταμπέλες. Αγαπώ τα τραγούδια που φτιάχτηκαν επειδή δε μπορούσαν να μείνουν κλεισμένα στο μυαλό του δημιουργού. Και φτιάχτηκαν για να γεμίσουν καρδιές κι όχι τσέπες»!

Κλείνοντας, η Γιώτα Νέγκα αναφέρθηκε στην κατάσταση που όλοι βιώνουμε σήμερα: «Οι ζωές μας έχουν αδειάσει, οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί έχουν αδειάσει, ό,τι θεωρούσαμε σπουδαίο το έχουμε χάσει, ζούσαμε επίπλαστες και γυαλιστερές καταστάσεις. Πρέπει να ωριμάσουμε και να εστιάσουμε σε ό,τι μας κάνει ανθρώπους. Στο διπλανό μας, σε όσα μας δίνουν χαρά κι αγάπη. Αυτό έχουμε ανάγκη. Όχι τον καταναλωτισμό και το κυνήγι. Παραδέχομαι πως ίσως είμαι λίγο συναισθηματική, αλλά έτσι είμαι. Η ζωή δεν είναι ρόδινη, αλλά είναι ωραία»!

 

Πηγή: Ogdoo.gr