Γιώργος Θεοφάνους: «Αν ανοίξει η “υπόθεση τραγούδι” θα ακούσουμε χειρότερα πράγματα»


Το τσουνάμι αποκαλύψεων από καλλιτέχνες για πολύ γνωστά ονόματα από τον χώρο του θεάματος, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί το τελευταίο διάστημα με πολλές καταγγλίες να έχουν φτάσει στο  Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο Γιώργος Θεοφάνους καλεσμένος στην εκπομπή “Το Πρωινό” σχολίασε τα όσα συμβαίνουν ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι αν ανοίξει η υπόθεση τραγούδι θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα.

Ο κύπριος μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε μάλιστα και στη Λυδία Σέρβυ, με την οποία έχει συνεργαστεί, μίλησε για τις παρενοχλήσεις παιδιών ενώ εξέφρασε και τους προβληματισμούς του.

Για τη Λυδία Σέρβου και τις καταγγελίες: “Δεν τη γνώριζα την ιστορία. Η Λυδία είναι ένας εξαιρετικά μορφωμένος και σωστός άνθρωπος. Είχε ανάγκη να το πει. Το έκανε με τον τρόπο της. Δεν σου κρύβω ότι κι εμένα με προβληματίζει αυτό που γίνεται με την τηλεόραση. Πρέπει να στήνουμε τηλεδικαστήρια; Από την άλλη η τηλεόραση είναι ένα πάρα πολύ δυνατό μέσο. Θέλει βήμα ο άλλος. Βέβαια, το βήμα πολλές φορές παρεξηγείται, ειδικά στα social media”.

Για τα παιδιά που παρενοχλούνται: “Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όταν παρενοχλούνται παιδιά. Είμαι πρέσβης στην Κύπρο του “Hope for children” 12 χρόνια τώρα. Προσπαθούσαμε να φέρουμε εδώ νόμους που στην Κύπρο έχουν ψηφιστεί στη Βουλή. Δυστυχώς κάποιοι από τους βουλευτές δεν έκαναν τίποτα για αυτό. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πόρτες θυτών που ήταν δικαστές, γυμναστές, καθηγητές.

Έχω περίπτωση παιδιού στην Κύπρο που το έφερνε η μαμά του και δεν μιλούσε, ήταν 6 χρονών. Σταμάτησε να μιλάει.Το κακοποιούσε ο πατέρας του, ήταν δικαστής. Έχουν φτάσει στα αυτιά μου πολλές ιστορίες αλλά δεν μπορώ να βγω να κατονομάσω κανέναν. Αν αποφασίσει κάποιος ή κάποια να το κάνει μέσω της νομική οδού θα πάω ως μάρτυρας. Έχω δει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, οι μετρήσεις δείχνουν 1 στα 5 παιδιά είναι κακοποιημένο, στην Ελλάδα, δεν μιλάμε για τη Ζιμπάμπουε. Όποιο παιδί μας ακούει και θέλει να καταγγείλει ανώνυμα μπορεί να το κάνει τηλεφωνόντας στη γραμμή 116111″.

Για τις παρενοχλήσεις στο χώρο της μουσικής: “Αν ανοίξει η υπόθεση “τραγούδι” θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα. Μακάρι να ανοίξει! Ξέρω, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Σαφέστατα ξέρω για ανθρώπους που τους έχουμε είδωλα, που μπορεί να ζουν ή να μην ζουν. Οι μαγαζάτορες, οι μαέστροι, οι τραγουδιστές μεταξύ τους, η μεγάλη φίρμα με τη μικρή φίρμα, ποια η διαφορά του σκηνοθέτη με τον ηθοποιό; Ποιος αποφασίζει εκεί; Στη δουλειά τη δικιά σας; Στα κανάλια μέσα; Αυτά υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα”.

 

Πηγή : philenews.com