Γιώργος Μαζωνάκης: Η διπλή διάκριση και η unplugged μουσική συνάντηση


Μία μοναδική unplugged live εμφάνιση έδωσε Γιώργος Μαζωνάκης.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Minos EMI – Universal, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», πραγματοποίησαν μία ιδιαίτερη μουσική συνάντηση, αφιερωμένη στο διαχρονικό σύμβολο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, το μπουζούκι, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του ΟΠΑΝ (Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά).

Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 στο «Cine Βοτσαλάκια», έναν ιστορικό θερινό κινηματογράφο στον Πειραιά, στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Minos EMI – Universal, κυρία Μαργαρίτα Μάτσα απένειμε τιμητική πλακέτα – διάκριση στον Γιώργο Μαζωνάκη για τις συνολικά 100.000.000 περίπου προβολές και streams σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και στο YouTube που έχει σημειώσει το τελευταίο του άλμπουμ «Αγαπώ Σημαίνει», που κυκλοφόρησε μόλις πριν 1 χρόνο.

Καταγράφοντας συγκεκριμένα, πάνω από 10 εκατομμύρια αναπαραγωγές στις ψηφιακές πλατφόρμες και πάνω από 80 εκατομμύρια προβολές στο YouTube σημειώνοντας ρεκόρ επιτυχιών από ένα και μόνο άλμπουμ, όπως «Σώπα κι Άκου», «Ένα Θαύμα», «Αγαπώ σημαίνει», «Οινόπνευμα Φτηνό», «Διανυκτερεύω», «Ώρες Μικρές».

Γιώργος Μαζωνάκης - Cine Βοτσαλάκια

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Minos EMI – Universal, κυρία Μαργαρίτα Μάτσα, δήλωσε:

«Το “Aγαπώ Σημαίνει” είναι η ουσιαστική μου γνωριμία με τον Γιώργο Μαζωνάκη. Στάθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω έναν πολύ ξεχωριστό καλλιτέχνη που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και έχει πάντα τον καλλιτεχνικό του στόχο πέρα και έξω από τις λέξεις.

Το “Αγαπώ Σημαίνει” από την κυκλοφορία του μέχρι σήμερα, έχει σημειώσει πολλές πρωτιές, όπως άλλωστε δείχνουν και τα νούμερα: 10 εκατομμύρια streams στις ψηφιακές πλατφόρμες, 80 εκατομμύρια προβολές στο YouTube σε όλο τον κόσμο.

Τίποτα όμως δεν ήταν ικανό να κάνει τον Γιώργο Μαζωνάκη απόλυτα ικανοποιημένο και χαρούμενο και να απολαύσει την επιτυχία του αυτή! Μας είπε χαρακτηριστικά: τι σημασία έχει αν έσκισαν όλα τα τραγούδια μέχρι τώρα… Εγώ δεν θα ησυχάσω εάν δεν κάνω τον κόσμο να αγαπήσει ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια του άλμπουμ που είναι το “Ώρες Μικρές”.

Το τραγούδι αυτό άρεσε σε όλους μας από την πρώτη στιγμή αλλά είχαμε πάντα τις αγωνίες μας ως προς την αποδοχή που θα είχε στο ραδιοφωνικό τοπίο ένα τραγούδι στηριγμένο στο μπουζούκι.

Μαργαρίτα Μάτσα - Γιώργος Μαζωνάκης - Cine Βοτσαλάκια
Μαργαρίτα Μάτσα

Άρχισε λοιπόν να μας μιλάει για το μπουζούκι για την σημασία που έχει για τον ίδιο και την μουσική μας κουλτούρα!

Μας πόρωσε όλους και είπε ότι θα ξεκινήσει μία εκστρατεία για το μπουζούκι ώστε να σιγουρευτεί ότι κανένας από τους νεότερους δεν θα το λησμονήσει…

Πέσαμε όλοι με πάθος στην δουλειά και έτσι φτάσαμε στην αποψινή βραδιά για το μπουζούκι, ενώ οι “Ώρες Μικρές” είναι η αγαπημένη επιλογή όχι μόνο των ραδιοφώνων αλλά και του κόσμου.

Με αυτή την ευκαιρία θέλω να πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο στον Γιώργο Μαζωνάκη και βέβαια να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες που αγκάλιασαν με τόση αγάπη την πρωτοβουλία αυτή και όλους όσους θέλησαν να μοιραστούν μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη την αγάπη τους για το μπουζούκι.»

Μαργαρίτα Μάτσα - Γιώργος Μαζωνάκης - Cine Βοτσαλάκια

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ευχαρίστησε την κυρία Μαργαρίτα Μάτσα και ανέφερε: «Μαργαρίτα μου η διάκριση αυτή σημαίνει για μένα αναγνώριση και χαρά. Στην πορεία μου, που διαρκεί πάνω από 30 χρόνια, πάντα ό,τι έκανα το αντιμετώπιζα με σοβαρότητα κι ευθύνη, ως αποστολή ζωής».

Στο πλαίσιο της ηχογράφησης του άλμπουμ, ένα χρόνο πριν, και πιο συγκεκριμένα του τραγουδιού «Ώρες Μικρές», στο οποίο κυριαρχεί η δύναμη του ήχου του μπουζουκιού ο Γιώργος Μαζωνάκης εμπνεύστηκε την πρωτοβουλία του «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», που στόχο έχει να αποδοθεί η τιμή που αξίζει στο μουσικό αυτό όργανο που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που μιλάει στην καρδιά και την ψυχή όλων μας.

Η πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει βρει τεράστια ανταπόκριση κι έχει ευαισθητοποιήσει κοινό και ειδικούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν συμμετάσχει, με μηνύματα υποστήριξης δεκάδες ειδικοί της μουσικής, ανάμεσά τους ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Κώστας Παπαδόπουλος, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Μανώλης Καραντίνης, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Θανάσης Βασιλάς, η Λένα Ζευγαρά και ο Μάκης Μάτσας, αποσπάσματα των οποίων προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ξεχωριστή στιγμή, μάλιστα, η ανάγνωση από τον Γιώργο Μαζωνάκη της τιμητικής επιστολής του Μίκη Θεοδωράκη που απέστειλε για την πρωτοβουλία αυτή.

Γιώργος Μαζωνάκης - Cine Βοτσαλάκια

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά, κύριος Γιάννης Μώραλης, συνεχάρη και τίμησε τον Γιώργο Μαζωνάκη για την πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι η πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» είναι μια εύστοχη και επίκαιρη ενέργεια του Πειραιώτη Γιώργου Μαζωνάκη, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη και τη στήριξη του μπουζουκιού ως μουσικού οργάνου της λαϊκής μουσικής της πατρίδας μας. Ο κύριος Μώραλης τόνισε πως είναι σημαντικό οι νέες γενιές να γνωρίσουν το μπουζούκι, το οποίο είναι απόλυτα συνυφασμένο με την πόλη μας, αναφέροντας πως στον Πειραιά γεννήθηκε το ρεμπέτικο.

«Ο Δήμος στηρίζει την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη και θα είμαστε κοντά σε αυτή την προσπάθεια», επεσήμανε ο κύριος Μώραλης.

Στη σκηνή μαζί τους για την απονομή βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κύριος Ιωσήφ Βουράκης, ο οποίος δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς που φιλοξενούμε σήμερα τον Γιώργο Μαζωνάκη στο Cine Βοτσαλάκια σε αυτή την όμορφη μουσική συνάντηση. Το μπουζούκι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη μας. Πιστεύω ότι με τη στήριξή που έχει από μεγάλους καλλιτέχνες ο Γιώργος Μαζωνάκης, η εκστρατεία αυτή θα έχει απήχηση και επιτυχία. Ως Ο.Π.Α.Ν. θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.»

Γιάννης Μώραλης - Γιώργος Μαζωνάκης - Cine Βοτσαλάκια

Με τη σειρά του ο Γιώργος Μαζωνάκης, παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι: «Σας ευχαριστώ! Θα είμαι δίπλα σας, θα είμαι πάντα κοντά σας».

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης, τις προηγούμενες ημέρες, κατά την επίσκεψή του στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά ανακοίνωσε τη θέσπιση υποτροφιών σε σπουδαστές του μπουζουκιού, σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και το Ωδείο, στηρίζοντας το έργο τους, με το Δήμαρχο Πειραιά, κύριο Γιάννη Μώραλη να τον ευχαριστεί.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης, αναφερόμενος στην επίσκεψη και στην καθιέρωση υποτροφιών, τόνισε ότι: «Χαρά μου Δήμαρχε και θα το κάνουμε πράξη!»

Γιώργος Μαζωνάκης - Cine Βοτσαλάκια
Ο Γιώργος Μαζωνάκης με τους γονείς τους, Μανώλη και Κλειώ Μαζωνάκη.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν, τα ΜΜΕ για τη στήριξη και όλο τον κόσμο για τη συμμετοχή, αλλά και τους συνεργάτες του, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει αυτή την πρωτοβουλία ως το τέλος, καλώντας και τον κόσμο να διαδώσει το μήνυμα της, μέχρι να γίνει πραγματικότητα ο στόχος της και «το μπουζούκι να πάρει τη θέση του, να μπει στο άρμα του, να μπει στο θρόνο του».

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με μία unplugged live εμφάνιση, όπου στο χώρο του «Cine Βοτσαλάκια» ο Γιώργος Μαζωνάκης ερμήνευσε διαχρονικές επιτυχίες από την 30χρονη πορεία του, στις οποίες κυριαρχεί το μπουζούκι.

Μεταξύ αυτών τα «Ώρες Μικρές», «Τίμημα», «Ανήκω σε μένα», «Δύσκολα φεγγάρια», «Ξημερώνει πάλι», αλλά και κλασικά τραγούδια από μεγάλους δημιουργούς, σύμβολα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, όπως το «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Βασίλη Τσιτσάνη, το «Υπάρχω» του Χρήστου Νικολόπουλου, το «Δραπετσώνα» του Μίκη Θεοδωράκη, το «Τα πήρες όλα και έφυγες» του Θανάση Πολυκανδριώτη, μαζί με την ορχήστρα του και 10 μπουζούκια.

Η μουσική συνάντηση μεταδόθηκε live από το YouTube κανάλι του Γιώργου Μαζωνάκη και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:

Πηγή : hit-channel.com