Γιώργος Λιβανής

Αν και η μουσική του πορεία άρχισε να μας απασχολεί πριν λίγα χρόνια, ο ίδιος με την ενέργεια του και την αγάπη του για την μουσική μας υπόσχεται πως με την μουσική του θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμα. Το 2017 τραγουδάγαμε μαζί του το κομμάτι του «Βγαίνω, πίνω, ξενυχτάω» αλλά τον τελευταίο καιρό μας έκανε να σιγοτραγουδάμε μαζί με αυτόν και την Αρετή Κετιμέ το κομμάτι του «Έλα Απόψε».

Εμείς μιλήσαμε μαζί του και μάθαμε για τα μελλοντικά σχέδια αλλά και κάποιες μικρές λεπτομέρειες για την ζωή του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

Κύριε Λιβανή μόλις ολοκληρώθηκε μια όμορφη και επιτυχημένη συνεργασία σας στο Romeo… Τι γεύση σας έχει αφήσει;

Έπειτα από τέσσερις μήνες τα συναισθήματα είναι πολύ θετικά γιατι περάσαμε πολύ ωραίες στιγμές!

Βέβαια, είμαι σίγουρος ότι θα ζήσουμε άλλες τόσες στο Barbarella στη Θεσσαλονίκη όπου αρχίσαμε εμφανίσεις από τις 25/1/2020.

Το νέο σας τραγούδι με τίτλο «Έλα Απόψε» είναι ένα αισθαντικό τραγούδι που έχει αγαπηθεί. Με ποιό τρόπο το επιλέξατε;

Είναι ένα τραγούδι που τo είχε κυκλοφορίσει πριν χρόνια ο Κώστας Ηλιου και πάντα μου άρεσε κάθε φορά που το άκουγα! Κάποια στιγμή λοιπόν, ένιωσα την ανάγκη να το κάνω μια επανεκτέλεση με νέα σύσταση και ήχο και ετσι έγινε!

Από το «Έλα Απόψε» ποιούς στίχους νιώθετε ποιο πολύ;

«…Ότι και να σου πουν για μένα ειναι ψέμα μην ακούς τι λένε»!

Η συνεργασία με την Αρετή Κετιμέ πώς προέκυψε;

Με την Αρετή είμαστε πολλά χρόνια φίλοι. Ξεκινήσαμε ουσιαστικά μαζί τη μουσική μας διαδρομή στο ωδείο του Αριστείδη Μόσχου και η φιλία μας κρατάει μέχρι τώρα.. Εντελώς αυθόρμητα, ήμασταν στο στούντιο για κάτι άλλο και κοιταχτήκαμε χωρίς να πούμε λέξη και μπήκαμε να πούμε το κομμάτι μαζί!

Στο πρόγραμμα σας κάθε φορά τα τραγούδια τα επιλέγετε εσείς ή ο μαέστρος;

Κυρίως εγώ αλλά και ο μαέστρος! Υπάρχει συνεργασία. Η λίστα των τραγουδιών ξεκινάει από μένα και ολοκληρώνεται με τον μαέστρο.

Όταν είστε μόνος ή με παρέα ποιά τραγούδια ακούτε;

Ότι μπορείς να φανταστείς! Πραγματικά μπορώ να ξεκινήσω από Led Zeppelin και στην συνέχεια να βάλω δημοτικά τραγούδια. Κυρίως όμως ακούμε λαϊκή μουσική από την Ελλάδα και  ίσως και από χώρες της Ανατολής.

Ποια θα είναι η μέρα που θα νιώσετε πως έχετε εκπληρώσει όλα τα όνειρα σας;

Φαντάζομαι όταν θα έχω την δίκη μου οικογένεια και θα έχω πραγματοποιήσει κάποιους από τους στόχους μου.

Από τα κομμάτια σας ποιο συνηθίζετε να σιγοτραγουδάτε λίγο περισσότερο;

Όλα τα τραγούδια μου τα αγαπώ, είναι επιλογές μου όμως δεν μπορώ να πω ότι σιγοτραγουδάω καποιο περισσότερο. Ίσως το «’Ελα Απόψε» που είναι το πιο πρόσφατο.

Έτυχε να πάτε σε μαγαζί και να παίζει κάποιο από τα κομμάτια σας, αν ναι ποιο;

Από όταν βγήκε το «Βγαίνω, πίνω, ξενυχτάω» συνήθως όπου πάω ακούω όλα μου τα τραγούδια! Να είναι καλά όλοι οι συνάδελφοι που με στηρίζουν!

Θα συμμετείχατε σε μιούζικαλ;

Η αλήθεια είναι πως αυτή την στιγμή δεν νιώθω απόλυτα έτοιμος να κάνω κάτι τέτοιο αλλά νομίζω ότι θα μπορούσα να φέρω εις πέρας μια τέτοια πρόκληση μελλοντικά.

Ετοιμάζετε και άλλο κομμάτι, νέα πράγματα;

Ναι είμαι συνεχώς στο στούντιο και δοκιμάζω πράγματα. Νομιζω μέσα στον Φεβρουάριο θα ετοιμάσουμε κάτι καινούριο για να σας παρουσιάσουμε.

Το 2020 τι θα θέλατε να σας φέρει; 

Υγεία, αγάπη και έμπνευση!!!