Γιατί Οι Millennials Μεγαλώνουν Τα Παιδιά Τους Διαφορετικά


6 επιστημονικά τεκμηριωμένοι λόγοι που αποδεικνύουν τη διαφορετική στάση της νέας γενιάς.

Ήξερες ότι το 82% των μωρών που γεννιούνται κάθε χρόνο είναι μωρά millennial γονιών; Ποιοι είναι οι millennials; Είναι όλοι όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000. Και όταν οι millennials γίνονται γονείς χειρίζονται τα πράγματα κάπως διαφορετικά σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές καθώς σύμφωνα με τους ερευνητές υπάρχουν 6 βασικά χαρακτηριστικά των millennial γονιών:

1.Στρέφονται στο internet για συμβουλές σε θέματα ανατροφής.

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, οι millennial γονείς ψάχνουν στο Google, σε chat και σε κάθε εφαρμογή που μπορεί να τους προσφέρει συμβουλές για το πώς να μεγαλώσουν καλύτερα τα παιδιά τους και όχι αποκλειστικά στην οικογένεια ή τους φίλους. Όπως μάλιστα υποστηρίζει ένας ειδικός στους Times, “το Google είναι ο νέος ειδικός, ο νέος παππούς, ο νέος γείτονας και η νέα νταντά”. Τα καλά νέα είναι πως οι γονείς του σήμερα γνωρίζουν πολλά περισσότερα για την ανάπτυξη των παιδιών τους σε σχέση με το παρελθόν.

2. Προβάλλουν τις ζωές των παιδιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το ίδιο άρθρο των New York Times αναφέρει ότι πολλοί από τους millennial γονείς φτιάχνουν ειδικά hashtags για τα παιδιά τους. Κάποιοι μάλιστα τους δημιουργούν και κανάλια στο YouTube. Ερωτηματολόγιο του TIMEαποκάλυψε ότι μόλις το 19% των millennial γονιών δεν έχει ανεβάσει ποτέ φωτογραφία των παιδιών τους στα social media, σε σχέση με το 30% και το 53% των προηγούμενων 2 γενεών.

3. Έχουν αυτοπεποίθηση για τα προσόντα τους 

Μία έρευνα του Pew Research Center ανακάλυψε πως το 57% των millennial μαμάδων δηλώνουν πολύ ικανοποιημένες από τις δυνατότητές και τη συμπεριφορά τους ως γονείς, σε σύγκριση με το 48% και το 41% των 2 προηγούμενων γενεών αντίστοιχα.

4. Αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες

Άρθρο του Young Invincibles εξηγεί πως οι millennial γονείς αντιμετωπίζουν περισσότερα οικονομικά προβλήματα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Η φροντίδα των παιδιών τους και η εκπαίδευσή τους έχουν αυξήσει το κόστος της συνολικής ανατροφής ενός παιδιού κατά 18% τα τελευταία 60 χρόνια. Η Washington Post μάλιστα υποστηρίζει ότι οι νέοι ηλικίας 18- 34 βγάζουν κατά μέσο όρο 2,000 δολάρια λιγότερα σε σχέση με 40 χρόνια πριν.

5. Κάνουν παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία

Η ηλικία που μία γυναίκα φέρνει στον κόσμο το πρώτο της παιδί έχει αυξηθεί πολύ τις τελευταίες δεκαετίες. Σύμφωνα με δεδομένα των Centers for Disease Control, το 1980 ήταν τα 22 χρόνια και το 2013 τα 26 καθώς όσο περισσότερο οι γυναίκες σπουδάζουν και δουλεύουν τόσο πιο αργά παντρεύονται και κάνουν παιδιά κι αυτό γιατί είναι δύσκολο να συνδυάσουν την επαγγελματική τους καριέρα με την μητρότητα.

6. Είναι λιγότερο πιθανό να φτιάξουν μία παραδοσιακή οικογένεια

Το 2009, οι μεγαλύτεροι millennials ήταν 20 ετών. Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, όσοι από αυτούς είχαν παιδιά ήταν ανύπαντροι στην πλειοψηφία τους. Μία άλλη έρευνα, ανακάλυψε ότι μόλις το 46% των παιδιών το 2016 ζούσε με παντρεμένους γονείς με το αντίστοιχο ποσοστό το 1980 να είναι στο 61%. Η τάση παρόλα αυτά φαίνεται να αλλάζει, καθώς το άρθρο επίσης προβλέπει ότι το 60% των παιδιών των millennial θα γεννηθεί από παντρεμένους γονείς.

Πηγή : Thrive Global Greece