Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τους κιθαρίστες;


Σύμφωνα με έρευνες, όσοι παίζουν κιθάρα στέκονται πιο τυχεροί από τους υπόλοιπους μουσικούς.

Το 2014, μια γαλλική έρευνα βρήκε πως οι γυναίκες έλκονται πιο πολύ από κιθαρίστες παρά από αθλητές. Η συγκεκριμένη έρευνα λειτούργησε ως επαλήθευση μιας προγενέστερης που έλαβε χώρα το 2012, με τα ίδια αποτελέσματα.

Αλλά γιατί; Αυτή ήταν η ερώτηση που ταλάνιζε τον συγγραφέα Eric Spitznagel. Αφού έμαθε πως η γυναίκα του «ενθουσιάζεται» με τους κιθαρίστες, ο Spitznagel στράφηκε σε μια ομάδα ψυχολόγων για να βρει απάντηση στο ερώτημα «γιατί εκείνοι που παίζουν κιθάρα είναι πιο ελκυστικοί στις γυναίκες».

Οι απαντήσεις

Τα ευρήματα του δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε γνωστό αμερικάνικο περιοδικό, και δίνουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Σε γενικότερες γραμμές, ο Spitznagel βρήκε πως η απάντηση είναι περίπου η ίδια: «οι γυναίκες γουστάρουν τους κιθαρίστες τόσο, που θέλουν να κυοφορήσουν τα παιδιά τους».

Ο δόκτωρ Geoffrey Miller, ένας πρωτοπόρος ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο του New Mexico, είπε στον Spitznagel: «τα θηλυκά από πολλά γένη επιλέγουν τους καλύτερους αρσενικούς μουσικούς για συντρόφους». Επιπλέον, δήλωσε πως τα πιο ποθητά σεξουαλικά αρσενικά είναι «εκείνα που έχουν ωραίες φωνές όταν τραγουδάνε, όπως συμβαίνει στους βάτραχους, στα πουλιά και στις φάλαινες».

Ο Miller δηλώνει επιπροσθέτως, πως «σπουδαία μουσική δημιουργούν τα πιο υγιή, τα πιο ενεργητικά και τα πιο έξυπνα ζώα. Αυτό ισχύει και για το δικό μας είδος εδώ και χιλιάδες χρόνια, από το προϊστορικά φλάουτα φτιαγμένα από κόκκαλα ζώων».

Άλλοι συμφωνούν πως το να παίζεις κιθάρα υποδηλώνει μια ανώτερη ευφυία σε έναν άντρα. Σύμφωνα με τον Jon Maner, καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Northwestern, «οι κιθαριστικές δεξιότητες υποδεικνύουν ευφυία και δημιουργικότητα. Το να ζευγαρώνεις με έναν έξυπνο και δημιουργικό σύντροφο, αυξάνει την πιθανότητα τα παιδιά σας να εμφανίζουν τα ίδια χαρακτηριστικά και αυτό θεωρείται καλό για την αναπαραγωγική επιτυχία κάποιου».

Στον αντίποδα, ο Greg Bryant, καθηγητής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του UCLA, πιστεύει πως η θεωρία της «αναπαραγωγικής επιτυχίας» είναι κάπως τραβηγμένη, αλλά υπάρχει βιολογική βάση πάνω στην έλξη μεταξύ ανθρώπων. Σαν παράδειγμα συνέκρινε τους κιθαρίστες με τα παγώνια λέγοντας, «η ουρά του αρσενικού παγωνιού έχει αυτά τα έντονα χρώματα που δε συναντώνται στα θηλυκά του είδους. Αυτό το χαρακτηριστικό υποδηλώνει κάτι για την ποιότητα τους. Έτσι και η μουσική μπορεί να παίζει ρόλο στη σεξουαλική επιλογή συντρόφου».

Η θηλυκή «ματιά»

Αλλά αν θέλετε να μάθετε γιατί οι γυναίκες προτιμούν κιθαρίστες, τότε δε θα πρέπει να ρωτήσετε κάποιον επιστήμονα, αλλά μια γυναίκα. Ευτυχώς για τον Spitznagel βρήκε μια που είναι και τα δύο: η Anka Radakovich, βραβευμένη σεξολόγος και συγγραφέας του βιβλίου The Wild Girls Club Part 2: Tales from New York to Hollywood.

Δηλώνοντας την προσωπική της άποψη στο ερώτημα γιατί οι γυναίκες προτιμούν τους κιθαρίστες, η Anka Radakovich λέει: «όταν βλέπουμε τους κιθαρίστες επί το έργον, φαντασιωνόμαστε διάφορα πράγματα. Εξάλλου οι κιθαρίστες είναι ειδικοί στη χρήση των χεριών».

Πηγή : ogdoo.gr