Γιάννης Ζουγανέλης: Μου έχουν επιτεθεί πολλές φορές για τις απόψεις μου

Ο Γιάννης Ζουγανέλης αρέσκεται να λέει την άποψή του, ανεξαρτήτων αν αρέσει σε κάποιους. Ποια είναι, όμως, η επίπτωση αυτής της τακτικής; Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Τηλέραμα» ο γνωστός κωμικός και τραγουδιστής δήλωσε:

Νιώθει πως του… πάει η τηλεόραση του Γιάννη Ζουγανέλη; Του αρέσει;

«Ζούμε σε μια εποχή όπου για πρώτη φορά βιώνουμε ακραίες καταστάσεις σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο και μια ερήμωση απέραντη στην καρδιά των ανθρώπων. Έχοντας αυτήν τη σκέψη κατά νου, θεωρώ πως η καρέκλα του “Hot Seat” είναι για μένα ένα καλό βήμα. Ένας ωραίος τρόπος, να μιλώ με ανθρώπους, αλλά και να κρατώ συντροφιά σε όσους επιλέγουν να μη βλέπουν τέτοια ώρα δελτία ειδήσεων. Αυτό ψάχνω σε όλη μου τη ζωή: ανθρώπους να συνομιλούμε και να βγάζουμε μια άκρη, χωρίς απαραίτητα να συμφωνούμε πάντα και χωρίς κολακείες. Ξέρετε, δεν έκανα ποτέ τηλεοπτικό “πλιάτσικο” και δεν χάιδεψα τα αφτιά κανενός».

Αυτή η άρνηση στην κολακεία σας έχει βλάψει;

«Όταν παίρνω δημοσίως θέση, περιμένω και τις ανάλογες συνέπειες, γιατί το διαδίκτυο δεν… φιλτράρει ούτε φιλτράρεται. Παλιότερα, όταν έγραφες μια άποψη για να δημοσιευτεί στις εφημερίδες, εάν δεν άρεσε στον εκδότη, δεν περνούσε με τίποτα. Τώρα όμως, με το ίντερνετ, τα πάντα έχουν αλλάξει. Οπότε ναι, μου έχουν επιτεθεί πολλές φορές για τις δηλώσεις μου και για την άρνησή μου να χαϊδέψω αφτιά. Εγώ όμως, που δεν είμαι άνθρωπος που επιθυμεί τη σύγκρουση αλλά την επικοινωνία, δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά, γιατί έχω την άποψη ότι δεν χρειάζεται να είμαστε ανταγωνιστές αλλά συναγωνιστές».

 

Πηγή: vipnews.gr