Γιάννης Πλούταρχος: Η άγνωστη ιστορία με τον Παντελή Παντελίδη

Μία άγνωστη ιστορία με τον αξέχαστο Παντελή Παντελίδη αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια ο Γιάννης Πλούταρχος.

Ο Γιάννης Πλούταρχος παραχώρησε συνέντευξη στον ANT1 Κύπρου και στην τηλεοπτική εκπομπή «Follow».

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μιλά για πρώτη φορά ανοιχτά για τον αδικοχαμένο Παντελή Παντελίδη, 21 μήνες μετά το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα που του στέρησε τη ζωή. Μέχρι σήμερα είχε επιλέξει να κρατήσει διακριτική απόσταση από το θόρυβο που είχε προκληθεί.

Οι δύο τραγουδιστές είχαν μοιραστεί τη σκηνή του ίδιου νυχτερινού κέντρου την άνοιξη του 2014 και παράλληλα συνεργάστηκαν δισκογραφικά.

Ο Παντελής Παντελίδης είχε υπογράψει το τραγούδι «Ναρκοπέδιο Η Ζωή Μου» που ερμήνευσε ο Γιάννης Πλούταρχος εκείνη τη χρονιά, σε μία από τις σπάνιες και επιλεγμένες περιπτώσεις που χάριζε δημιουργία του σε άλλον καλλιτέχνη.

Επηρέασε τη ζωή του Γιάννη Πλούταρχου η απώλεια του Παντελή Παντελίδη;

«Κατ’ αρχήν, έφυγε από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος. Ένας πραγματικά ταλαντούχος άνθρωπος που δεν ξέρω αν το είχαμε πάρει είδηση όλοι από την αρχή, πόσο ταλαντούχο παιδί ήταν. Εγώ έχω να θυμάμαι μόνο από τον Παντελή το σεβασμό του και ένα παιδί που γι’ αυτόν μετρούσαν οι αξίες.»

Δε θα σας πω τίποτα από τα κακώς κείμενα που ίσως έλεγε κάποιος άλλος. Για το αν έπινε το παιδί… Τέλος πάντων, δε θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ ξέρω να πω ότι ο Παντελής ήταν ένα παιδί που σεβόταν πάρα πολύ τους ανθρώπους. Πάρα πολύ.»

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Πλούταρχος μοιράστηκε μία άγνωστη ιστορία με τον Παντελή Παντελίδη:

«Δε θα ξεχάσω καθόλου τη στιγμή που ανεβήκαμε πάνω (στη σκηνή) και παίζαμε στο τέλος με την κιθάρα, κάναμε μισή ώρα πρόγραμμα. Κάποια στιγμή, γυρίζει και μου λέει στο αυτί μου, “κύριε Γιάννη”, με φώναζε έτσι… “Πες μου Παντελή, άσε τα κύριε, πες μου”… “Κύριε Γιάννη, θα ήθελα να ήμουν από κάτω αυτή τη στιγμή”, λέει. “Είμαστε πολύ καλοί Παντελή”, του λέω. “Όχι, όχι” μου λέει, “ήθελα να είμαι από κάτω και να σας βλέπω να τραγουδάτε”», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Ποια ήταν η αντίδραση του Γιάννη Πλούταρχου;

«Ήταν συγκλονιστικό. Σεβάστηκε. Είπε κάτι πάρα πολύ όμορφο, που εμένα με συγκίνησε εκείνη τη στιγμή», παραδέχθηκε. «Παντελή, έλα εδώ. Είσαι αξία. Αυτή τη στιγμή τραγουδάμε για το κοινό, για τον κόσμο μας. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που με τιμάς έτσι, αλλά και εσύ αξία δίπλα. Αυτή τη στιγμή αν βρισκόμαστε εδώ είναι επειδή και οι δύο, ο καθένας με το δικό του τρόπο έχουμε να πούμε κάτι στον κόσμο», ήταν όσα είχε πει στον Παντελή Παντελίδη.

Κατάλαβε ποτέ ο Παντελής Παντελίδης πόσο τον αγαπούσε ο κόσμος;

«Ήταν πολύ μεγάλη αξία, θεωρώ και ήταν πολύ καλό παιδί», απάντησε ο Γιάννης Πλούταρχος.