Γιάννης Πάριος: «Έχω βγει να τραγουδήσω με 39 πυρετό»

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο μεγάλος ερμηνευτής αποκάλυψε και μερικές από τις δυσκολίες του να είναι κάποιος καλλιτέχνης και αναφέρθηκε σε δικό του παράδειγμα:

«Ένας καλλιτέχνης δεν είναι μόνος του. Ο καλλιτέχνης είναι σαν το γρι-γρι (σ.σ. είδος διχτυών που χρησιμοποιούν στο ψάρεμα οι προπορευόμενες βάρκες προκειμένου να αλιεύσουν κυρίως αφρόψαρα). Έχει πολλές βάρκες πίσω του. Έχει πολύ κόσμο να ζήσει. Δεν είναι εργοστάσιο που θα δουλέψει ακόμα και αν λείψει το αφεντικό. Δυστυχώς, αν δεν δουλέψω εγώ, είτε γιατί δεν έχω κέφι να δουλέψω είτε γιατί είμαι άρρωστος, δεν θα έχει φαγητό στο τραπέζι του ο μουσικός. Οπότε, καμιά φορά αναγκάζεσαι… Θυμάμαι ότι έχω βγει να τραγουδήσω με 39 πυρετό και φόραγα το κουστούμι πάνω από τις πιτζάμες γιατί κρύωνα. Ζήτησα μάλιστα, δήθεν από άποψη, μια καρέκλα για να τραγουδήσω. Στην πραγματικότητα, δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος από τον πυρετό. Έτσι, έγινα παπί στον ιδρώτα, αλλά έγινα και καλά ύστερα».

Αν κι έχει τραγουδήσει κομμάτια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, ο Γιάννης Πάριος παραδέχθηκε πως έχει ζηλέψει πολλά τραγούδια:

«Ένα μόνο; Πάρα πολλά! Αλίμονο! Θα ήμουνα εγωιστής σε διαφορετική περίπτωση. Εγώ, εξάλλου, δεν δηλώνω συνθέτης. Σαν τραγουδιστής, όμως, έχω ζηλέψει πάρα πολλά τραγούδια».

 

*Ο Γιάννης Πάριος μίλησε στο protagon.gr