Γιάννης Αθητάκης: “Μου αρέσει πολύ το μυστήριο… μου «αφυπνίζει» το μυαλό”!


Για την πρώτη χρονιά που συμμετέχει σε παιδική παράσταση , τον ρόλο του μάναντζερ στη ζωή του ηθοποιού ,τα διδάγματα που αντλούμε από την μυθοπλασία την ευγνωμοσύνη , τα όμορφα συναισθήματα που νιώθει για την συμμετοχή του στην σειρά του ANT1 Ελλάδος και πολλά άλλα μιλά ο Γιάννης ΑΘητάκης και μας γνωρίζει πιο καλά τον εαυτό και χαρακτήρα του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

Κύριε Αθητάκη μια γυναίκα χωρίς όνομα στον ΆΝΤ1 Ελλάδος , έχει αλλάξει τη ζωή σας αυτό το διάστημα;

Μόνο χαρά και ευγνωμοσύνη μπορεί να μπει ως τίτλος σε αυτό που νιώθω για αυτή τη δουλειά !!! Είναι μεγάλη μου τιμή που παίζω σε αυτή τη σειρά από πολλές απόψεις! Το σενάριο της Μαρίας Γεωργιάδου και της συγγραφικής της ομάδας, η σκηνοθεσία της Βίκυς Μανώλη και του Λίνου Χριστοδούλου, η παραγωγή, οι ομάδες στα δυο συνεργεία που μοχθούν πολλές ώρες για να βγουν τα επεισόδια, οι υπέροχοι και καταξιωμένοι – ταλαντούχοι συνάδελφοι, το κανάλι. Όλα τα παραπάνω συντέλεσαν στην επιτυχία της σειράς και της αποδοχής του κοινού. Συνεπώς είμαι χαρούμενος και ευγνώμον! Ελπίζω και εύχομαι να συνεχιστεί αρκετά αυτό.

Εσάς ποιος ο ρόλος σας στη ζωή αυτών των γυναικών;

Υποδύομαι τον Γιώργο , ο οποίος είναι ένας άνθρωπος, λίγο αφελής , με μια «αθώα αφέλεια». Είναι ο κολλητός ,ο φίλος και μάνατζερ του Μιχάλη τον οποίο και νοιάζεται πολύ. Είναι θετικός, εξωστρεφής σαν χαρακτήρας και τα δίνει όλα όταν ερωτεύεται! Έτσι, στη ζωή του έρχεται η Σοφία, την οποία ερωτεύεται παράφορα… εκείνη όμως δεν είναι πιστή στη σχέση τους μιας και έχει παράλληλη σχέση με τον Δημήτρη, τον αδερφό του Μιχάλη και μένει έγκυος από αυτόν. Αυτό δεν το γνωρίζει ο Γιώργος, νομίζει ότι το παιδί είναι δικό του. Κανείς όμως δεν του έχει πει την αλήθεια, ακόμα….!

Θα μας πείτε λίγο τι εκπλήξεις ετοιμάζεται στους τηλεθεατές;

Δυστυχώς δε μπορώ να γνωρίζω τι πρόκειται να γίνει… ούτε καν για το μέλλον του χαρακτήρα που παίζω. Αυτή η σειρά είναι γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις! Από τις πρώτες αναγνώσεις των σεναρίων, (πριν ακόμα βγουν τα επεισόδια στην τηλεόραση) μου κέντρισε το ενδιαφέρον! Πόσο μάλλον των τηλεθεατών που τους κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και από ότι φαίνεται , θα συνεχιστεί αυτό. Άλλωστε και να τις ήξερα , μετά δεν θα ήταν εκπλήξεις αν αποκάλυπτα τις εξελίξεις …

Είναι μια σειρά με διδάγματα;

Η μυθοπλασία μπορεί να είναι ένα έργο που έχει στοιχεία πραγματικότητας μαζί με στοιχεία φαντασίας, σε κάποιες περιπτώσεις. Όπως τα παραμύθια και οι μύθοι του Αισώπου έχουν διδάγματα, έτσι και η μυθοπλασία… Μπορούμε να αντλήσουμε όλοι διδάγματα, διότι σαφώς και βλέπουμε κάποια κοινά στοιχεία του χαρακτήρα μας στους ήρωες που υπάρχουν στην ιστορία. Έτσι λοιπόν κι αυτή η σειρά, σίγουρα έχει κάποια διδάγματα… όμως αυτό μπορεί να είναι υποκειμενικό και ο κάθε ένας αντλεί αυτό που του «αναλογεί».

5. Όταν σας δίνουν το σενάριο και σας λένε τι θα κάνετε στα επόμενα επεισόδια, σκέφτεστε αν θα αντιδρούσατε όπως ο ήρωας αν ήσασταν στη θέση του;

Ναι φυσικά! Κι αυτό είναι ένα από τα όμορφα πράγματα κάθε ρόλου και ο ειδικά ρόλος του Γιώργου… διότι βρίσκω κάποια κοινά αλλά και μη κοινά στοιχεία του με τον χαρακτήρα μου. Αλλιώς θα αντιδρούσα ως Γιάννης και αλλιώς «δρω» ως Γιώργος.

Στη σειρά υποδύεστε έναν μάνατζερ κάποιου φίλου σας ηθοποιού , αλήθεια πόσο σημαντικός θεωρείτε είναι ο ρόλος των μάνατζερ για τους ηθοποιούς, τους τραγουδιστές κλπ ;

Ένας καλλιτέχνης είναι καλό να έχει έναν μάνατζερ. Διότι στην Ελλάδα οι περισσότεροι καλλιτέχνες κάνουμε αυτή τη δουλεία όπως και πολλές άλλες για τον εαυτό μας. Για παράδειγμα κανονίζουμε τις οικονομικές συμφωνίες, το τι θα φορέσουμε(ενδυματολόγοι) κλπ. Κανονίζουμε τα πάντα για την επαγγελματική εικόνα μας , ενώ κανονικά θα έπρεπε να αφιερώνουμε όλη αυτή την ενέργεια και τον χρόνο στη δουλειά μας. Όμως, δεν το έχουν όλοι σε αυτό το κομμάτι ,γι΄ αυτό και θα είναι καλό να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, οι μάνατζερ για να αναλαμβάνουν αυτές τις δουλειές. Θεωρώ πως έχουν κι εκείνοι μεγάλη ευθύνη στην πορεία της καριέρας ενός καλλιτέχνη!

Εσείς παρακολουθείτε τη σειρά ;

Ναι την παρακολουθώ, διότι ανεξαρτήτως της συμμετοχής μου σε αυτή, μου αρέσει!

Ο κόσμος στο δρόμο σε ρωτά για τη σειρά, σου λέει αν του αρέσει ο ρόλος σου;

Ο κόσμος με ρωτάει για τη σειρά και οι περισσότεροι μου λένε πως το παιδί δεν είναι δικό μου (χαχαχα), μου αρέσει πολύ αυτό. Χαίρομαι που συμμετέχω σε μια δουλειά που έχει αγαπηθεί πολύ και δέχομαι συγχαρητήρια από τον κόσμο γι’αυτό!

Είναι μια σειρά με πολύ μυστήριο , εσάς σας αρέσει το μυστήριο ;

Ναι μου αρέσει πολύ το μυστήριο… μου «αφυπνίζει» το μυαλό! Αυτό το έχει η σειρά!

Υπάρχει και βιβλίο με το όνομα «μια γυναίκα χωρίς όνομα» , της Ασένα Ντουιγκου το έχετε διαβάσει ;

Γνωρίζω την Τουρκάλα συγγραφέα αλλά δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Ξέρω ότι υπάρχει ταινία στα τουρκικά που μάλλον θα είναι το βιβλίο… θα το έχω στα υπόψη για διάβασμα!

Όταν διαβάζετε βιβλία φαντάζεστε τον εαυτό σας , ως έναν από τους ήρωες.

ΠΑΝΤΑ! Ποιος δεν το κάνει αυτό άλλωστε; Και ειδικά σε βιβλία μυστηρίου!

Ποια ήταν η τελευταία φορά που το κάνατε αυτό ;

Με το βιβλίο που διάβασα τελευταία… ήταν μυστηρίου!

Φέτος συμμετέχετε σε κάποια θεατρική παράσταση ;

Φέτος για πρώτη φορά συμμετέχω σε παιδική θεατρική παράσταση. Στο εμβληματικό ανάγνωσμα της Πηνελόπης Δέλτα «Ο Τρελαντώνης» στο θέατρο Βέμπο. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας η Σοφία Σπυράτου που για πρώτη φορά συνεργάζομαι μαζί της και εύχομαι να συνεργαστώ αρκετές φορές ακόμα! Μαζί με ταλαντούχους συναδέλφους, και ένα υπέροχο κοινό…. Τα παιδιά!!!

Τα όνειρα σας , οι ευχές σας για το 2019 ;

Επιθυμώ να είμαι υγιής, να κάνω αυτό το επάγγελμα και να εξελίσσομαι! Με αυτό είμαι χαρούμενος!

Εύχομαι στον κόσμο υγεία, να κάνετε αυτά που θέλετε για να έχετε χαρά, με αγάπη, επιτυχία, και εσωτερική ηρεμία.