Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης: Δυο νύχτες θαυμάτων στο Ηρώδειο


Φεστιβαλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020 – Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Ιουλίου – «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων»

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης, παραδόξως, ταιριάζουν πολύ στο Ηρώδειο αλλά και το Ηρώδειο άλλο τόσο τους ταιριάζει.

Ο δίσκος τους «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και την All Together Now σε διπλό LP και cd, πέρα από μια «ήρεμη» βόλτα, όπως την περιγράφουν οι δημιουργοί του σε τραγούδια σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας, είναι και το αποτέλεσμα μιας περιπέτειας δύο ετών, σκληρής δουλειάς, ανατρεπτικής οπτικής αλλά και ένα ακόμα επεισόδιο μιας ισχυρής εικοσαετούς φιλίας και αλληλοεκτίμησης.

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης είναι δύο καλλιτέχνες που συνθέτουν διαρκώς και ταυτόχρονα αναθεωρούν τον δημιουργικό τους εαυτό.

Η τέχνη τους είναι μία ανάγκη εσωτερική, ένας σιωπηλός ρευστός πυρήνας που ψάχνει διαρκώς διόδους για να βγει στην επιφάνεια. Εξελίσσεται και αλλάζει φυσικά, όπως η κοίτη ενός ποταμού αφήνεται να σμιλευτεί από την θέληση του νερού.

Tις δύο νύχτες, την ερχόμενη Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Ιουλίου που θα παρουσιάσουν στο Ηρώδειο για πρώτη φορά στο κοινό τον δίσκο τους «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων», οι παράξενες μουσικές τους θα εισχωρήσουν στους πόρους του αρχαίου μαρμάρου και θα παραμείνουν εκεί για πάντα.

Από τον Χατζιδάκι, τον Τσιτσάνη, τον Θεοδωράκη, τον Ξαρχάκο και τον Άκη Πάνου μέχρι τους Lost Bodies, τον Θάνο Ανεστόπουλο και τον Παύλο Παυλίδη, οι θεατές θα εμπλακούν σε μία απόκοσμη τελετή μετουσίωσης αγαπημένων ακουσμάτων των δύο «Λύκων».

Θα είναι δύο νύχτες που το Ηρώδειο, ως θέατρο απόηχων αρχαίων λόγων, μουσικών και ονείρων θα γίνει το ίδιο η «χώρα των θαυμάτων», εκεί ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης θα απελευθερώσουν τελετουργικά τις απόκοσμες μουσικές των «Λύκων».