Για ακόμα μια χρονιά απονέμεται το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου στον Δήμο Στροβόλου


Για ακόμα μια χρονιά απονέμεται το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου στον Δήμο Στροβόλου

Η Πράσινη Σημαία θα εξακολουθήσει να κυματίζει στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου, καθώς ο Δήμος Στροβόλου για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά βραβεύεται ως Πράσινη Πόλη της Κύπρου.

Η βράβευση αφορά το έργο «Εκστρατεία προώθησης δράσεων μείωσης φαινομένου ρίψης αποβλήτων σε ανοιχτούς χώρους» στην κατηγορία «Διαχείριση αποβλήτων» για τη χρονιά 2021.

Ο Δήμος βραβεύθηκε για τη συνολική δράση του για διαφώτιση των δημοτών σχετικά με την ανακύκλωση και ιδιαίτερα για την υπηρεσία κατοίκον συλλογής ογκωδών και αποβλήτων, μέσω της οποίας υποστηρίχθηκαν δημότες που αδυνατούσαν να μεταφέρουν οι ίδιοι στο Πράσινο Σημείο ογκώδη απόβλητα (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, στρώματα κτλ.) ή/και κλαδεύματα. Εύκολα και με ένα μικρό αντίτιμο, το συνεργείο του Δήμου  μπορεί να μεταφέρει αυτά τα απόβλητα για τους δημότες, με απώτερο σκοπό την ανακύκλωση όσο το δυνατόν περισσότερων αποβλήτων, αλλά και την αποφυγή της παράνομης απόρριψης αποβλήτων σε δημόσιους ανοικτούς χώρους.

Οι δημότες μπορούν να εξυπηρετηθούν στο Ταμείο του Δήμου αλλά και διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας μας. Σημειώνεται ότι γίνεται κατοίκον διανομή και των ειδικών κομποστοποιήσιμων σακούλων για τα κλαδεύματα, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Δήμου ή του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου (τηλ. 22470470).

 

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Υπηρεσία του Δήμου ευχαριστούν το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για την απονομή αυτής της διάκρισης στον Δήμο, που αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση των διαχρονικών προσπαθειών του για προστασία του περιβάλλοντος.

 

Η επιστημονική αξιολόγηση της υποψηφιότητας του Δήμου έγινε παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Κλέλιας Βασιλείου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων. Η απονομή του Βραβείου θα γίνει σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

 

Ο Δήμος, έχοντας λάβει τέσσερις φορές την Πράσινη Σημαία όπως και την κορυφαία τιμητική διάκριση το Χρυσό Αγρινό το 2018, έχει ενταχθεί στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

28 Σεπτεμβρίου 2022