ΓΙΑ 8η ΧΡΟΝΙΑ  ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ!


ΓΙΑ 8η ΧΡΟΝΙΑ  ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ!

Συμπόρευση αγάπης και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας!

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός κήρυξε την επίσημη έναρξη του Παγκύπριου Εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού ο οποίος διεξάγεται και φέτος με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου.  Η σχετική τελετή έγινε στις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού την Τετάρτη, 8 Μαϊου 2024 στο πλαίσιο και των εκδηλώσεων τιμής στην  Παγκόσμια  Ημέρα Ερυθρού Σταυρού /  Ερυθράς Ημισελήνου.

 

Ο  θεσμοθετημένος από το 1991 Παγκύπριος Έρανος θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαϊου και στόχο έχει την ενίσχυση των ανθρωπιστικών προγραμμάτων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Κηρύσσοντας την έναρξη του Εράνου, ο Υπουργός Υγείας συνεχάρη την κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου, τα στελέχη αλλά και τους εθελοντές για το έργο που επιτελούν, το οποίο χαρακτήρισε πολυσήμαντο και ενισχυτικό των αντίστοιχων σχεδιασμών της πολιτείας. Ο κύριος Δαμιανός  διαβεβαίωσε ότι η άριστη συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό θα συνεχιστεί με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των προγραμμάτων του, δίνοντας έμφαση στο Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών «Στέλλα Σουλιώτη». Ο κύριος Υπουργός ευχαρίστησε  επίσης την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη σταθερή στήριξη της στον Ερυθρό Σταυρό αλλά και για την διαχρονική, συνολική στάση της απέναντι στην κυπριακή κοινωνία.

 

«Οι ανάγκες του κόσμου είναι πολλές και στόχος μας είναι να βοηθούμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό συνανθρώπων μας, πάντοτε με αγάπη και σεβασμό προς όλες και όλους» είπε στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Φωτεινή Παπαδοπούλου, παραθέτοντας τόσο τα προγράμματα όσο και τους τρόπους με τους οποίους αξιοποιούνται τα έσοδα του εράνου. Η κυρία Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στην εξαιρετικά ωφέλιμη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την πολιτεία, διαβεβαιώνοντας ότι «ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται σε ετοιμότητα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλες υπηρεσίες, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστάσεων που εξελίσσονται  στην περιοχή μας».

 

Ευχαρίστησε επίσης τον Κυπριακό λαό και τις χιλιάδες των εθελοντών για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία του Εράνου. Η κυρία Παπαδοπούλου τόνισε ιδιαίτερα την μεγάλη προθυμία της ΟΠΑΠ Κύπρου που όπως είπε «αποδέχτηκε την πρότασή μας, αγκαλιάζοντας με θέρμη τους σκοπούς και το έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού».

 

Ο Εμπορικός Διευθυντής της ΟΠΑΠ Κύπρου, Αλέξανδρος Ντάβος, αφού συνεχάρη την κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου, τους συνεργάτες και τους εθελοντές για το έργο που παράγει ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, είπε ότι «η συμπόρευσή μας αποτελεί μονόδρομο για την ΟΠΑΠ Κύπρου, αφού οι αρχές και οι αξίες που διέπουν τη δράση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού είναι και δικές μας προτεραιότητες. Κι αυτές οι προτεραιότητες υπαγορεύουν να πορευόμαστε μαζί προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας και των ανθρώπων με ένα εξαιρετικά δημιουργικό και παράλληλο τρόπο».

 

Ο κύριος Ντάβος διαβεβαίωσε ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού τονίζοντας ότι «το πιο δυνατό εχέγγυο της διαβεβαίωσης μας είναι η συνεπής διαχρονική δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού, της παιδείας, του περιβάλλοντος και του αθλητισμού, στη βάση πάντα του απόλυτου σεβασμού στους θεσμούς, τις διαδικασίες και ασφαλώς στην Κυπριακή κοινωνία»

 

Η επίσημη έναρξη του Παγκύπριου Εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού συνοδεύτηκε με εθελοντική αιμοδοσία αλλά και με τις υπέροχες δημιουργίες του καταξιωμένου μουσικού Κώστα Κακογιάννη σε στίχους Πάμπου Κουζάλη και την γλυκύτατη ερμηνεία των Γεωργίας Νεοκλέους και Άντρεας Μάρκου. Η ποιοτική δημιουργία του Κώστα Κακογιάννη έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό ενισχύοντας παράλληλα και τα μηνύματα καρδιάς για την ευόδωση του Παγκύπριου Εράνου προς όφελος της κοινωνίας και των ανθρώπων του τόπου.