Γεωργία Βρανά «Το ότι κατάφερα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα είναι η μεγαλύτερη μου ευτυχία»

Γεωργία, γεια σου και χαίρομαι που βρισκόμαστε έστω κι έτσι, για αυτή τη συνέντευξη! Καταρχάς, πώς περνάς το καλοκαίρι σου;

Γειά σας και από μένα λοιπόν και χαίρομαι που θα τα πούμε έστω και έτσι. Το καλοκαίρι με βρίσκει κάθε Σάββατο στο Volcano στη Πάτρα με Σάκη Αρσένιου, Κατερίνα Λιόλιου και Νίκο Δούρο, ενώ παράλληλα κάνω και περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο μαζί με το ΒΟ.

Θέλω όμως να σε γνωρίσουμε καλύτερα και να ξεκινήσουμε με λίγα λόγια για εσένα… Είσαι από την Κύπρο! Πώς θυμάσαι τα παιδικά σου χρόνια εκεί; Νομίζω ότι η Κύπρος γενικά, έχει υπέροχες πόλεις και είναι το «σωστό» μέρος για να μεγαλώσει ένα παιδί… Κάτι σαν επαρχεία θα το έλεγα, αλλά με την άποψη του ότι είναι ήρεμα, ακίνδυνα, κτλ….

Όπως το περιγράφεις είναι. Ήσυχα πολύ.. Θυμάμαι όλα μου τα παιδικά χρόνια να παίζω έξω στην αυλή με τα παιδάκια της γειτονιάς μου. Ευτυχώς η δική μου γενιά πρόλαβε τα παιχνίδια έξω και όχι κολλημένα σε μια οθόνη. Δούλευαν και οι δύο μου γονείς σε ξενοδοχεία στο Πρωταρα και έτσι όλα τα καλοκαίρια μου τα πέρασα σε αυτή την όμορφη τουριστική πόλη, κάνοντας βουτιές στις ωραιότερες παραλίες της Κύπρου.

Θα ήθελα τώρα να μιλήσουμε λίγο και για τις αντιθέσεις Ελλάδας-Κύπρου.. Ποιες είναι αυτές που βλέπεις πιο έντονα; Εννοώντας στον τρόπο ζωής, την κουλτούρα κτλ.

Η Κύπρος όπως είπες και πιο πάνω είναι σαν επαρχία, οπότε όλα είναι πιο ήρεμα και ακίνδυνα. Όταν είμαι στην Κύπρο ηρεμώ. Ενώ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα Αθήνα που ζω, είναι πιο έντονοι οι ρυθμοί. Ο κόσμος εδώ τρέχει όλη την ώρα. Αυτό με κουράζει λίγο αλλά δε θα μπορούσα να με φανταστώ να ζω σε μια πόλη που θα ήταν συνέχεια ήρεμη. Με λίγα λόγια αυτή είναι η διαφορά μεταξύ τους. Όσο για την κουλτούρα είναι ίδια.

Επίσης έχω δει ότι έχεις κάνει πολλές σπουδές στο εξωτερικό και στην Αμερική. Τα πράγματα πώς τα είδες; Γιατί προφανώς είναι μεγάλη εμπειρία και ήσουν και εσύ μικρότερη όταν πήγες εκεί…

Ήταν η μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Πήρα τη βαλίτσα μου και στα 17 μου μόνη μου πήγα να σπουδάσω στη Νέα Υόρκη. Τα πράγματα εκεί είναι ακόμα πιο δύσκολα. Πολύ χάος και οι ρυθμοί ακόμα πιο έντονοι. Τα πράγματα εκεί, είναι καλά για αυτούς που έχουν ταλέντο ή όρεξη να ασχοληθούν με κάτι. Η Αμερική είναι η χώρα των ευκαιριών, φτάνει να έχεις ταλέντο και όρεξη. Θα μπορούσα άνετα να ζήσω εκεί.

Θα μπορούσες να μείνεις έξω; Κι είχες την ευκαιρία να το κάνεις ή προτίμησες να γυρίσεις πίσω εδώ;

Προτίμησα απλά να γυρίσω εδώ. Έτυχε! Αλλιώς θα ζούσα εκεί ακόμα. Άνετα μπορώ να ζήσω στην Αμερική. Το είδα και το κατάλαβα όταν σπούδαζα εκεί. Ήμουν χαρούμενη με όλα. Ήταν οι ρυθμοί ζωής που ήθελα. Αλλά να σας πω την αλήθεια μου… Όσα state της Αμερικής και να έχω πάει σαν τα ελληνικά νησιά και σαν την Ελλάδα μας πουθενά!

Είσαι, λοιπόν και εσύ μία από τους πολλούς νέους που έχουν φύγει έξω… Βλέπεις φαντάζομαι ότι και στις μέρες μας ακόμα φεύγει νέος κόσμος σε άλλες χώρες… Τελικά για πόσο καιρό πιστεύεις η Ελλάδα ή ακόμα και η Κύπρος θα διώχνουν τα παιδιά τους; Αν και στην Κύπρο τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Νομίζω πως ήδη αρχίζει και φτιάχνει η κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να αναγκάζονται να φύγουν από τη πατρίδα τους. Πόσο μάλλον όταν φεύγουν μόνο και μόνο γιατί δεν υπάρχει δουλειά για αυτούς. Η Κύπρος ορθοπόδησε εύκολα και ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει και πολλά παιδιά από Ελλάδα που έχουν πάει εκεί και εργάζονται. Η Ελλάδα νομίζει πως έχει λίγο δρόμο ακόμα. Εύχομαι σύντομα να αλλάξει αυτό το πράγμα.

Όσον αφορά το τραγούδι τώρα, θα ήθελες να μου πεις περισσότερα πάνω σε αυτό; Ήταν πάντα η μεγάλη σου αγάπη;

Από τη μέρα που γεννήθηκα ήξερα ότι θέλω να γίνω τραγουδίστρια. Για αυτό και ήμουνα στη χορωδία του σχολείου και πάντα ήμουνα η σόλο φωνή. Το ότι κατάφερα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα είναι η μεγαλύτερη μου ευτυχία και επιτυχία.

Έχεις κάνει πολλές επιτυχίες μέχρι τώρα και σόλο αλλά και υπέροχες συνεργασίες. Πριν όμως φτάσεις εκεί, υπήρξες και σε ένα συγκρότημα. Τελικά πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; Γιατί σε αντίθεση με το εξωτερικό, βλέπουμε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν συγκροτήματα και κρατιούνται πολλά χρόνια…

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμμετέχεις σε συγκρότημα. Ήταν δύσκολη εμπειρία και δε θα το ξανάκανα. Είναι πολύ δύσκολο να ταιριάξουν οι χαρακτήρες και να μην υπάρχει ζήλια μεταξύ τους. Στην Αμερική έχει πιο πολύ επιτυχία νομίζω αυτό.

Τι είναι αυτό που φταίει γενικώς στο χώρο της μουσικής σε τέτοιες περιπτώσεις; Υπάρχει αυτό πιστεύεις ότι κάποιος θέλει να «δειχθεί» παραπάνω;

Αυτό είναι το κυρίως πρόβλημα. Πως όλοι θέλουν να δειχθούν. Αυτό θα μας φάει σε αυτή τη χώρα. Δυστυχώς ενώ έχουμε τόσα καλά σαν λαός, αυτό είναι το μεγαλύτερο μας λάθος.

Αν και δεν έχεις πολλά χρόνια στο προσκήνιο, έχεις ένα καλό βιογραφικό θα λέγαμε και με πολλές επιτυχίες, οπότε πάμε να μιλήσουμε για την τελευταία που είναι σε συνεργασία με τον Mohamad Taha στο «Περιμένω». Πες μου τα πάντα γύρω από αυτό… Και φυσικά πώς έγινε το «κονέ» (γέλια)

Το κονε με τον Mohhamed Taha έγινε μέσω των social media. Μίλησε με τη Ρένα Μάνδρου τη μάνατζερ μου και συνεννοήθηκαν για να κάνει μια συμμετοχή στο δικό μου τραγούδι. Όλα έγιναν μέσα σε μια μέρα. Ταξίδεψε από το Λίβανο στη Κύπρο. Τον βάλαμε στούντιο και έγραψε το τραγούδι και το βράδυ κάναμε τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ. Ούτε εμείς δε περιμέναμε να γίνουν όλα τόσο γρήγορα.

Επίσης στο videoclip, διακρίνω και ένα τέλειο τατουάζ που έχεις στο πόδι σου! Είναι ονειροπαγίδα; Σου αρέσουν να φανταστώ τα τατουάζ; Κι θέλω να μου πεις εάν έχεις μόνο αυτό ή κι άλλο και αν μπορείς να μου πεις την ιστορία από ένα!

Μόνο αυτό το τατουάζ έχω. Ναι είναι ονειροπαγίδα και το αγαπώ. Γενικά μου αρέσουν πολύ τα τατουάζ και αν με αφήσω να κάνω τα τατουάζ που θέλω, νομίζω θα γεμίσει το σώμα μου σχέδια. (γέλια) Θα κάνω σίγουρα ακόμα ένα.. Το όνομα Χάρης, είναι το μωρό που έχω βαφτίσει και τον λατρεύω.

Μιας και ανάφερα τη λέξη συνεργασία, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και τον Boμε τον οποίο έχετε κάνει επιτυχία και στα τραγούδια αλλά και στις εμφανίσεις σας… Πιστεύω ότι νιώθεις πολύ τυχερή, γιατί κι ο Bo έχει πολλά χρόνια στο χώρο, ξέρει τι «παίζει» και προφανώς είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει…

Νιώθω πολύ τυχερή που έχω το ΒΟ δίπλα μου γιατί είναι καλό παιδί, με βοηθάει σε όλα, είναι πετυχημένος σε αυτό που κάνει και νιώθω ασφάλεια που συνεργαζόμαστε.

«Μόνο εσύ», λοιπόν έχει τίτλο το ένας σας τραγούδι. Θα πιαστώ από τον τίτλο και θέλω να σε ρωτήσω εάν το έχεις πει ποτέ εσύ αυτόν σε κάποιον! (γέλια)

Μόνο εσύ λοιπόν.. Το έχω πει και το έχω νιώσει αλλά δεν ήταν ο κατάλληλος… Μακάρι σύντομα να γνωρίσω το κατάλληλο που να αξίζει το Μόνο εσύ και εγώ θα του το πω (γέλια)

Πώς είσαι όταν ερωτεύεσαι; Αλλάζεις;

Αλλάζω ναι. Ηρεμώ και νιώθω ασφάλεια. Όταν ερωτεύομαι είμαι ΠΟΛΥ πιστή, δοτική αλλά και λίγο ζηλιάρα. (γέλια)

Το πήγα τώρα στους ανθρώπους και στις ανθρώπινες σχέσεις… Τι σε χαλάει περισσότερο;

Το ψέμα… Μου αρέσει ο άλλος να είναι αληθινός μαζί μου. Ακόμα και κάτι άσχημο να έκανε προτιμώ να μου το πει πάρα να μάθω πιο μετά ότι μου είχε πει ψέματα.

Μετανιώνεις για πράγματα που έχεις δώσει σε κάποιους που δεν εκτίμησαν;

Όχι πότε δεν έχω μετανιώσει. Ότι έχω δώσει και ότι έχω ζήσει ακόμα και λάθος έγιναν μάθημα για την επόμενη φορά.

Παραδέχεσαι τα λάθη σου ή θα αργήσεις λίγο; (γέλια)

Και τα παραδέχομαι και τα ξέρω.. Ευτυχώς δεν είμαι εγωίστρια.

Και λίγο πριν το τέλος είχα δει ότι είχες δηλώσει συμμετοχή στο FameStory 3. Τελικά αξίζει να το κάνει κανείς; Γιατί έχω ακούσει πολλές απόψεις… Ποια είναι τα καλά και ποια τα κακά για σένα;

Δεν αξίζει το κόπο να το κάνεις. Δε σου προσφέρει τίποτα. Αν και πλέον έχω δει να γίνονται πολύ στημένα πράγματα στα talent show και είμαι πλέον αρνητική για να συμμετέχει κάποιος.

«Αλλάζω», «Μπες δυνατά»… Μετά από αυτά τι άλλο να περιμένουμε στο μουσικό κομμάτι; Στο ίδιο στυλ θα είναι ή θα κάνεις και άλλα βήματα;

Αυτό ακόμα δε το έχω αποφασίσει. Σκέφτομαι διάφορα πάντως. Θα συζητήσω μαζί με την Spicy που τους εμπιστεύομαι απόλυτα και θα αποφασίσουμε μαζί.

Ας κλείσουμε και μια με ευχή για τους νέους που ζουν στην Ελλάδα και προφανώς θα ήθελαν να κυνηγήσουν το όνειρο τους. Γιατί και εσύ νέα είσαι και κάνεις αυτό που αγαπάς…

Να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν και να μη τα παρατήσουν ποτέ. Αν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, κάποια στιγμή θα έχει επιτυχία. Υπομονή και επιμονή. ❤️

Πηγή : HIT CHANNEL / Από Iro Tzimika