ΓΑΛΑΤΕΙΑ – Περιλήψεις Επεισοδίων 191 ΕΩΣ 195

Ο Γ’ ΚΥΚΛΟΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 19:15

Επεισόδιο 191 – Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019

Η Λυδία, θέλοντας να βοηθήσει την Ισμήνη, πάει στο σπίτι του Άγγελου αποφασισμένη να μάθει αν αυτός είναι ο Νικόλας. Η ανακάλυψη του Παναγιώτη πανικοβάλλει την Πολύμνια η οποία πιστεύει πως ο Στράτος έχει σκοτωθεί. Παρά τις προσπάθειες της Γαλάτειας και της Ειρήνης να καθησυχάσουν την Πολύμνια, ένα γράμμα που άφησε ο Στράτος πριν την εξαφάνιση του θα οδηγήσει την Πολύμνια σε δυσάρεστα συμπεράσματα. Ο Πετρής ρωτά ευθέως τον Πολυδεύκη αν ευθύνεται εκείνος για την εξαφάνιση του Στράτου. Ο Ανδρέας επισκέπτεται τη Χριστίνα δίνοντας της το φάκελο που του έδωσε ο καλόγερος λέγοντας της πως οι πληροφορίες που περιέχει την ενδιαφέρουν. Στη συνέχεια ο Ανδρέας λέει στην Αντιγόνη πως μπορούν να φύγουν από την Κύπρο το συντομότερο. Ο Αντζουλής με πρόσχημα ότι θέλει να τον βοηθήσει στη δύσκολη  οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αγοράζει από τον Καράγιωρκη το Σαχάρα αλλά και το θέατρο «Φαίδρα». Στη συνέχεια, όμως, συναντά τη Χριστίνα στην οποία μεταβιβάζει το νυχτερινό κέντρο και το θέατρο.

 

Επεισόδιο 192 – Τρίτη 04 Ιουνίου 2019

Παραμονή της αναχώρησης τους από την Κύπρο, ο Ανδρέας κάνει πρόταση γάμου στην Αντιγόνη. Στη συνέχεια ο Ανδρέας ανακοινώνει στον Καράγιωρκη πως θα πάει στη Νότιο Αφρική να βρει τον George και να τον πείσει να βοηθήσει τον Καράγιωρκη να γλυτώσει την πτώχευση. Η Ειρήνη αποφασίζει να συναντήσει τον Μπαρίς στη Λεμεσό. Όμως την ακολουθεί ο Παναγιώτης ο οποίος τους απειλεί πως αν η Ειρήνη δεν κάνει έκτρωση θα τους σκοτώσει και τους δύο. Η Λυδία  επιβεβαιώνει στην Ισμήνη ότι μετά την συνάντηση της με τον Άγγελο έχει πεισθεί πως αυτός είναι όντως ο γιος της. Η Πολύμνια υποστηρίζει πως το γράμμα που της άφησε ο Στράτος αποδεικνύει ότι είναι νεκρός κάτι που βρίσκει εντελώς αντίθετη την Γαλάτεια. Αργότερα όμως ο Πολυδεύκης επιστρέφει φέρνοντας άσχημα νέα για την Πολύμνια. Ο Αντζουλής ενημερώνει τον Φοίβο ότι ο Ηλίας πέτυχε να του επιστραφεί η περιουσία του από την εκκλησία, ενώ ως αντάλλαγμα απαιτεί από τον Φοίβο να υπογράψει την αίτηση διαζυγίου. Όταν ο Φοίβος επιστρέφει στο σπίτι, η Φανούλλα του απολογείται για τη στάση της απέναντι του και για να του αποδείξει πως μόνο αυτόν αγαπά καίει τα γράμματα του Στεφανή.

 

Επεισόδιο 193 – Τετάρτη 05 Ιουνίου 2019

Η είδηση του θανάτου του Στράτου προκαλεί αναστάτωση σε όλους και κυρίως στην Πολύμνια η οποία κατηγορεί τον Πολυδεύκη ότι σκότωσε τον άνδρα της. Τα νέα όμως δεν είναι για όλους δυσάρεστα. Η Φανούλλα αποκαλύπτει στον Αντζουλή ότι ο Στεφανής την ενημέρωσε πως θα επιστρέψει στην Κύπρο και του εκμυστηρεύεται τους φόβους της πως η άφιξη αυτή θα προκαλέσει την αντίδραση του Φοίβου. Παράλληλα ανησυχεί πως ο Στεφανής θα καταλάβει πως η Φανούλλα είναι έγκυος το παιδί του. Ο Ανδρέας ανακοινώνει στον Αντζουλή την απόφαση του να φύγει από την Κύπρο. Ενώ ο Αντζουλής αρχικά χαίρεται, στη συνέχεια εκπλήσσεται όταν ο Ανδρέας του λέει πως φεύγει για να προσπαθήσει να βοηθήσει τον Καράγιωρκη. Τον παρακαλεί  να ακολουθήσει το παράδειγμα του και να αφήσει πίσω το μίσος που τον χωρίζει με τον πατέρα του. Στη συνέχεια ο Ανδρέας αποχαιρετά και τον Καράγιωρκη ζητώντας του συγνώμη για όλα όσα έγιναν μεταξύ τους. Άσχημα νέα περιμένουν τον Καράγιωρκη όταν φτάνουν στο αρχοντικό αστυνομικοί και κλητήρες που του ανακοινώνουν ότι η περιουσία του δεσμεύτηκε μετά από μήνυση των καταθετών της τράπεζας του και ότι θα πρέπει να φύγει από το σπίτι.

 

Επεισόδιο 194 – Πέμπτη 06 Ιουνίου 2019

Ο Καράγιωρκης ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το αρχοντικό του. Η Φαίδρα προσπαθεί και πάλι να τον στηρίξει, όμως ο Καράγιωρκης της προτείνει να πάρουν διαζύγιο ώστε να μην διασυρθεί μαζί του. Η Φαίδρα όμως είναι κάθετη πως δεν θα τον χωρίσει και πως θέλει να μείνει στο πλευρό του. Αργότερα ο Καράγιωρκης δέχεται την επίσκεψη του Αντζουλή ο οποίος χαίρεται με την κατάντια του. Προσπαθώντας να κρύψει τη χαρά του, προτείνει στον Καράγιωρκη να μείνει μαζί τους στη Λεμεσό. Ο Καράγιωρκης αρνείται την πρόταση του, ενώ συμφωνούν να συνεχίσουν τη λειτουργεία του Σαχάρα κανονικά. Η Πολύμνια αποκαλύπτει στον Πολυδεύκη ότι γνωρίζει πως πρόδωσε τον Στράτο στον Αντζουλή και πως ο Αντζουλής του ζήτησε να σκοτώσει τον άνδρα της. Εκείνος παραδέχεται πως όλα αυτά που του λέει είναι αλήθεια, ωστόσο ορκίζεται στην αδελφή του πως δεν υπάκουσε στις εντολές του Αντζουλή. Η Πολύμνια αποφασισμένη να ανακαλύψει τον δολοφόνο του Στράτου συναντά τον Αντζουλή. Η Σεμιλέ φέρνει στη Γαλάτεια ένα γράμμα από την μητέρα του Ιμπραήμ, στο οποίο της ζητά να βρει τον δολοφόνο του γιου της, αλλά ο Πετρής της απαγορεύει να αναμειχθεί ξανά σε αυτή την υπόθεση.

 

Επεισόδιο 195 – Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019

Ο Φοίβος υπογράφει τα χαρτιά του διαζυγίου ενώπιον του Ηλία και του Αντζουλή ενώ την ίδια στιγμή η Φανούλλα αγνοώντας όλα όσα συμβαίνουν πίσω από την πλάτη της, εκφράζει στη Γαλάτεια την ανησυχία της για την απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του Φοίβου. Στη συνέχεια η Γαλάτεια εκμυστηρεύεται στην αδελφή της την απόφαση της να προσπαθήσει να ανακαλύψει τον δολοφόνο του Ιμπραήμ παρά την άρνηση του Πετρή. Έτσι, ακολουθώντας τις εντολές του άγνωστου αποστολέα, συναντά τον Μπαρίς και του ζητά να της πει όλα όσα γνωρίζει για το έγκλημα. Ο Μπαρίς τότε της αποκαλύπτει πως γνωρίζει ποια ήταν η γυναίκα με την οποία ο Ιμπραήμ είχε δεσμό. Η Αννέττα εκπλήσσει τον Πολυδεύκη με την απόφαση της να πουλήσει τον καφενέ και να πάει στην Αγγλία να βρει τον Στεφανή. Ο Καράγιωρκης ετοιμάζεται για μια ακόμα βραδιά στο Σαχάρα. Ωστόσο λέει στον Άγγελο πως έχει ένα προαίσθημα πως κάτι κακό θα συμβεί. Πράγματι οι φόβοι του επαληθεύονται, όμως αυτό που συμβαίνει τελικά είναι κάτι που δεν το περίμενε. Ο Ηλίας λέει στην Ισμήνη πως πρέπει να πάνε στην Αγγλία όπου θα μπορέσει να κάνει την επέμβαση που θα της σώσει τη ζωή. Η Ισμήνη όμως λέει πως αν δεν βρει το γιο της δεν θα φύγει από την Κύπρο, αποκαλύπτοντας στον πατέρα της την ανακάλυψη που έκανε η Λυδία.