Gabriella Metz “το σημαντικότερο απ’ όλα  είναι να μπορώ πάντοτε να δημιουργώ μέσω της μουσικής και ο κόσμος να αγαπάει και να ταυτίζεται με τα τραγούδια μου”


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

1.) Gabriella σε καλωσορίζουμε. Ας αρχίσουμε από την ντεμπούτο κυκλοφορία σου, το υπέροχο Breaking Infinity. Πως νιώθεις σήμερα για αυτή την κυκλοφορία; Θα άλλαζες κάτι;

Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνέντευξη!

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του δίσκου μου βρίσκω τον εαυτό μου να κοιτάει πίσω και να νιώθει περηφάνια. Πέρα απ’ αυτό νιώθω νοσταλγία γιατί η όλη διαδικασία από την παραγωγή, στις πρόβες, στις ηχογραφήσεις, πραγματικά μου έχει λείψει.

Τώρα όσο αφορά το αν θα άλλαζα κάτι στο δίσκο, η απάντηση είναι όχι. Σαν άνθρωπος και καλλιτέχνης μπορώ να πω πως είμαι αρκετά τελειομανής. Αν έπρεπε να ξαναδημιουργήσω το Breaking Infinity πάλι από την αρχή, δεν θα ήταν το ίδιο. Όχι επειδή δεν μου αρέσει ή δεν είμαι ευχαριστημένη αλλά για τον απλούστατο λόγο του ότι σαν άνθρωπος δεν νιώθω πλέον τα ίδια συναισθήματα που με οδήγησαν στη σύνθεση εκείνων των κομματιών, και επιπλέον σαν καλλιτέχνης έχω αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες. Το Breaking Infinity όμως είναι αυτό που έπρεπε να είναι. Αντιπροσωπεύει και μεταδίδει τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που είχα τότε με τον πιο σωστό τρόπο κατά τη γνώμη μου.

2.) Είσαι ευχαριστημένη από την ανταπόκριση που έλαβες για αυτή την κυκλοφορία; Ήταν αυτό που προσδοκούσες;

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να λάβω τόση αγάπη από τον κόσμο. Ήμουν και συνεχίζω να είμαι πάρα πολύ συγκινημένη από μηνύματα ή σχόλια που παίρνω από το κοινό μου, είτε μέσω των social media είτε στις παραστάσεις που κάνω. Όταν ένας μουσικός κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο δεν περιμένει να έχει μια τεράστια ανταπόκριση. Ωστόσο στη δική μου περίπτωση η κυκλοφορία του Breaking Infinity έφερε μια πολύ ικανοποιητική επιτυχία.

3.) Το άλμπουμ έχει έναν pop/rock ύφος με slow/ballad χαρακτήρα. Τι είχες στο μυαλό σου προτού ξεκινήσεις την δημιουργία του; Ποια ακούσματα επέδρασαν;

Το 2018 όταν ξεκίνησε η δημιουργία του δίσκου, δεν είχα σκοπό να κυκλοφορήσω ή να γράψω το Breaking Infinity, δεν ήταν στα σχέδιά μου. Είχα απλώς μια συνεργασία με τον παραγωγό μου, Chris Cara, με τον οποίο ηχογραφούσαμε διάφορα covers. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, του είχα πει για ένα τραγούδι που συνέθεσα κι έτσι αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε ένα Single. Στην πορεία καταλήξαμε στην κυκλοφορία ενός ολόκληρου δίσκου. Δεν ήταν κάτι που επιδίωξα αλλά κάτι που ήρθε από μόνο του, αβίαστα.

Από παιδί άκουγα πολλά και διάφορα είδη μουσικής κι έτσι δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο άκουσμα που να επηρέασε την σύνθεση και την παραγωγή. Πιστεύω πως ήταν μια μίξη των αγαπημένων μου στυλ μουσικής.

4.) Ωστόσο στο βιογραφικό σου διαβάζουμε ότι σαν ερμηνεύτρια έχεις μεγάλο εύρος Τζαζ, Blues, Pop, Rock, Fusion, ακόμα και Όπερα. Να υποθέσουμε ότι μελλοντικά θα μπορούσες να κυκλοφορήσεις κάτι σε διαφορετικό ύφος ή σκέφτεσαι να προχωρήσεις στα χνάρια του Breaking Infinity;

Σίγουρα θα κρατήσω κάποια στοιχεία του Breaking Infinity όπως την επιλογή μουσικών οργάνων για παράδειγμα αλλά η επόμενη κυκλοφορία θα έχει ένα διαφορετικό ύφος. Θα ανήκει στην κατηγορία Pop/Rock αλλά δεν θα είναι μπαλάντες.

5.) Η φωνή σου αλλά και ο τρόπος που ερμηνεύεις βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ακούμε συχνά για ανθρώπους που έχουν γεννηθεί με το χάρισμα της φωνής και ότι τους βγαίνει τόσο αβίαστα αυτό που δεν χρειάζονται καν μαθήματα! Ισχύει κάτι τέτοιο πιστεύεις; Στη δική σου περίπτωση όμως βλέπουμε ότι οι μουσικές σπουδές πρωταγωνιστούν στη ζωή σου.

Το να έχει κάποιος ένα χάρισμα ή ένα έμφυτο ταλέντο βοηθάει σε ένα μεγάλο βαθμό αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι αρκετό. Τα μαθήματα πέρα από τη φωνητική, υπάρχουν για να μας εξελίξουν σαν μουσικούς. Μαθαίνουμε πως να τραγουδούμε ή να παίζουμε κάποιο όργανο με τις σωστές τεχνικές χωρίς να κάνουμε ζημιά στον εαυτό μας. Οι μουσικές σπουδές σου ανοίγουν τους ορίζοντες σου για να μπορέσεις να διευρύνεις τις γνώσεις σου κι από κει και πέρα να δημιουργήσεις με πιο πολλή σιγουριά και επαγγελματικότητα. Αυτό που ακούμε σε ένα δίσκο ή σε ένα live show δεν είναι μόνο το ταλέντο αλλά η αφοσίωση, η εξάσκηση και οι γνώσεις του κάθε μουσικού.

6.) Θα φανταζόσουν τον εαυτό σου σε κάποιο talent show τύπου Voice κλπ; Σίγουρα έχεις τις προδιαγραφές να προχωρούσες σε κάτι τέτοιο. Έχει περάσει από τις σκέψεις σου και ποια είναι γενικότερα η άποψη σου για αυτού του τύπου τηλεοπτικά προγράμματα; Βοηθάνε τους τραγουδιστές ή έχουμε να κάνουμε τελικά απλά με μια εφήμερη αναγνώριση;

Πολλοί φίλοι και συγγενείς με πιέζουν να πάω σε talent show. Εγώ δεν βλέπω τον εαυτό μου να συμμετάσχει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Δεν είμαι αντίθετη στο να δοκιμάσει ή να πάρει αυτή την εμπειρία κάποιος τραγουδιστής. Τα talent shows σου δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψεις το πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι ή να ερμηνεύεις μπροστά από κάμερες με live μετάδοση (κάτι πολύ διαφορετικό από μια απλή σκηνή), και σου δίνουν κατά τη γνώμη μου μια αναγνώριση που μπορεί να σου δώσει ένα σπρώξιμο αν την χειριστείς σωστά βέβαια.

7.) Έχεις γυρίσει αρκετά και καλοφτιαγμένα video clip με αφορμή το Breaking Infinity. Συναντάμε όλο και πιο συχνά καλλιτέχνες να δημοσιοποιούν video clip, ακόμα και για όλα τα τραγούδια των άλμπουμ τους. Πόσο σημαντικό θεωρείς στις μέρες μας την οπτικοποίηση της μουσικής; Είναι κάτι που απολαμβάνεις σαν διαδικασία ή το θεωρείς “αναγκαίο κακό”;

Η οπτικοποίηση της μουσικής δεν είναι κάτι που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια αλλά από το 1956 με την κυκλοφορία του Strangers in Paradise του Tony Bennett. Ωστόσο τα music video clips επέκτειναν την επιτυχία τους στις 1η Αυγούστου του 1981 στο MTV κι από τότε έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μουσική βιομηχανία. Είναι σημαντική διαδικασία γιατί μας δίνετε η ευκαιρία να δημιουργήσουμε μέσω κι άλλης τέχνης, όχι μόνο μέσω της μουσικής. Μπορεί επίσης ένα video clip να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση του κάθε τραγουδιού και γενικότερα ο κόσμος ταυτίζεται ακόμη περισσότερο με τον καλλιτέχνη όταν υπάρχει επιπρόσθετο υλικό. Προσωπικά δεν μου αρέσει να βρίσκομαι μπροστά από τις κάμερες αλλά απολαμβάνω τη διαδικασία γιατί όπως είπα και πριν είναι ένα είδος τέχνης κι έτσι μπορώ να δώσω κάτι παραπάνω στο κοινό μου.

8.) Ποια είναι τα επόμενα πλάνα σου; Υπάρχει κάτι που προχωράς αυτή την εποχή σχετικά με κάποια νέα κυκλοφορία;

Υπάρχουν πολλά και διάφορα πλάνα. Το αμέσως επόμενο είναι η κυκλοφορία του τελευταίου video clip του δίσκου για το τραγούδι Awake το οποίο έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Θα δημοσιευτούν επίσης δύο μικρά βίντεο όπου το ένα απ’ αυτά θα εξηγεί την υπόθεση του Awake και την ιστορία πίσω από τις κάμερες. Τα άλλα σχέδια μου είναι η δημιουργία και η κυκλοφορία του επόμενου δίσκου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αρχικά στάδια, μελλοντικά live shows στην Ευρώπη και στην Κύπρο, και η επιστροφή μου στις ΗΠΑ σε πιο μετά στάδιο.

9.) Gabriella ποιο είναι το μεγαλύτερο μουσικό όνειρο σου; Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου καλλιτεχνικά σε μερικά χρόνια από τώρα;

Το πιο μεγάλο μουσικό όνειρο μου είναι η διεθνής καριέρα αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα  είναι να μπορώ πάντοτε να δημιουργώ μέσω της μουσικής και ο κόσμος να αγαπάει και να ταυτίζεται με τα τραγούδια μου. Δεν μπορώ να ξέρω πως θα είμαι σε μερικά χρόνια από τώρα. Μπορώ μόνο να πιστεύω και να αγωνίζομαι για τους στόχους μου.

10.) Gabriella σε ευχαριστούμε! Τα τελευταία λόγια δικά σου καθώς και μια ευχή από σένα για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε.

Εγώ ευχαριστώ για την όμορφη συνέντευξη και για την ευκαιρία που μου δώσατε για να με γνωρίσει και το κοινό σας.

Όσο αφορά τις καταστάσεις που ζούμε αυτόν τον καιρό, το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή και να προσέχουμε. Πρέπει δυστυχώς ή ευτυχώς να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες που μας έχουν δώσει έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σύντομα στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς. Κατανοώ ότι είναι δύσκολο για όλους μας και πολλοί είναι τρομοκρατημένοι απ’ όλο αυτό αλλά πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και δυνατοί. Μόνο έτσι θα περάσει. Προσέχουμε όχι μόνο για τον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και για τους γύρω μας. Καλή δύναμη και καλή υπομονή σε όλους!