Φρόσω Στυλιανού «Η βρύση των Πεγειώτισσων – Τσάμικο – Το τέρτιν της καρτούλας μου»


Ένα ιδιαίτερο μουσικό κολάζ,

προπομπός του επερχόμενου album της

Φρόσω Στυλιανού παρουσιάζει το μουσικό κολάζ «Η βρύση των Πεγειώτισσων -Τσάμικο – Το τέρτιν της καρτούλας μου», προσφέροντάς μας μια ξεχωριστή «εισαγωγή» στην επερχόμενη δισκογραφική της δουλειά, που αναμένεται να  κυκλοφορήσει τον  Απρίλιο, με τίτλο «Δεύτερη ανάγνωση – Μεσάνυχτα στο Σιέρρα».

Η ίδια περιγράφει: «Η βρύση των Πεγειώτισσων» και  «Το τέρτιν της καρτούλλας μου» είναι δύο κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια, ελαφρώς παραφρασμένα στα φινάλε, κρατημένα σφιχτά απο το «Τσάμικο» του Διονύση Σαββόπουλου. Τον ευχαριστώ, όχι μόνο για την άδεια διασκευής, αλλά και που μου επέτρεψε να αντικαταστήσω κάποιους απο τους στίχους του τραγουδιού, με ονόματα κατεχόμενων πόλεων και χωριών της Κύπρου”.

Και τα τρία τραγούδια είναι διασκευασμένα, μέσα απο την ματιά της Φρόσως Στυλιανού, μαζί με τους σπουδαίους συνεργάτες της, Ανδρέα Αποστόλου, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Στέφανο Δημητρίου.

Το υλικό ηχογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε ζωντανά, στο Studio Sierra και αποτυπώνει την ανάγκη της Κύπριας ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού, να επικοινωνήσει το συναίσθημα της απώλειας και της ελπίδας, 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ιδιαίτερη στιγμή στο βίντεο, κάποια εμβόλιμα πλάνα, τραβήγμένα με κινητό, σε λεηλατημένο σπίτι στην Αμμόχωστο, όπως έχει παραμείνει από το ’74, από την ιδιοκτήτρια του, που μπήκε για πρώτη φορά στο σπίτι της, πενήντα χρόνια μετά.

Συντελεστές:

Πιάνο – loops : Ανδρέας Αποστόλου

Ηλεκτρικό μπάσο: Γιώτης Κιουρτσόγλου

Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου

Concept -επιμέλεια-ερμηνεία-παραγωγή: Φρόσω Στυλιανού

Ηχογράφηση: Γιώργος Καρυώτης – Sierra Studios

Hχογράφηση φωνής: Nίκος Ασημάκης – Music Art Lab Studios

Μίξη: Γιάννης Τούντας

Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος – Sweetspot Productions

Κινηματογράφηση – Μοντάζ: Πάνος Ζενίδης

Κυκλοφορεί από την Reload Music.

«Η βρύση των Πεγειώτισσων – Τσάμικο – Το τέρτιν της καρτούλας μου»