Φωτογραφική έκθεση: «Εξερευνώντας την Κύπρο: Πέρα από την πόλη», του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, στα Λεύκαρα


To Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας την Κύπρο: Πέρα από την πόλη», μια πρωτοβουλία της ομάδας Explore Cyprus του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου. Πρόκειται για μια φωτογραφική περιπλάνηση σ’ όλα τα χωριά της ελεύθερης Κύπρου, μέσα από την οποία αναδεικνύεται η διαχρονική γοητεία, ο ξεχωριστός χαρακτήρας και η αληθινή ταυτότητα της χώρας. Σκοπός της έκθεσης είναι η προβολή της κυπριακής υπαίθρου, τόσο εντός της Κύπρου, όσο και στο εξωτερικό, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

Από τις εκατοντάδες εικόνες που απαθανάτισε ο φακός του Explore Cyprus κατά τη διάρκεια της περιήγησης, επιλέγηκε μία μόνο φωτογραφία από κάθε χωριό και κοινότητα, έτσι στην έκθεση παρουσιάζονται 354 φωτογραφίες από αντίστοιχο αριθμό χωριών και κοινοτήτων.

Τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν, υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Κώστα Κουμή, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00, στο Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Πάνω Λευκάρων και η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, μέχρι την 31η Μαρτίου 2024. Στη συνέχεια, θα περιοδεύσει σε όλη την Κύπρο και θα ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Η δημιουργική ομάδα πίσω το έργο «Εξερευνώντας την Κύπρο: Πέρα από την πόλη», αποτελείται από ακαδημαϊκούς και φοιτητές του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus με ενδιαφέρον για τη φωτογραφία, την κοινωνική επίδραση και τη διατήρηση του πολιτισμού μέσω δημιουργικών πρακτικών. Ο Δρ. Χρίστος Καρπασίτης, Επίκουρος Καθηγητής Ψηφιακών Μέσων και Υπεύθυνος Ακαδημαϊκός του Προγράμματος BSc (Hons) Web Design & Development του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, επιμελείται και συντονίζει το έργο. Επιπλέον, η ομάδα του έργου αποτελείται από τον Δρ. Λάμπρο Ιωάννου, Λέκτορα, και μια ομάδα φοιτητών του προγράμματος BSc (Hons) Web Design & Development, που μαζί με τον Δρ. Καρπασίτη ταξίδεψαν σε όλη την Κύπρο για να απαθανατίσουν ξεχωριστές στιγμές και εικόνες από τα χωριά, χρησιμοποιώντας και ενισχύοντας τις φωτογραφικές τους δεξιότητες. Οι εμπλεκόμενοι φοιτητές είναι οι: Αιμίλιος Σωτηρίου, Σωτηρία Κίρλαππου, Ραφαέλλα Σπύρου και Λοΐζος Χρυσάνθου.

Κύριος Χορηγός: Petrolina (Holdings) Public Ltd

Υποστηρικτές: Hellenic Bank, Vision Studio

Χορηγοί Φιλοξενίας: Δήμος Λευκάρων, Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Πάνω Λευκάρων

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκέψου την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus.