Φίλιππος Κτενάς: «Πριν από χρόνια ενώ τραγουδούσα στη Θεσσαλονίκη μου ήρθε ένα μικρό ποτήρι στο κεφάλι»


Μια «Δευτέρα» που εμπλούτισε το ρεπερτόριο του, μια εκπομπή στο ραδιόφωνο που θα ήθελε να κάνει , μια πιθανή εκπομπή που θα έκανε στην τηλεόραση , ένα ποτήρι που του ήρθε στο κεφάλι είναι μόνο μερικά από τα όσα μας αποκάλυψε ο Φίλιππος Κτενάς.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

 Φίλιππε μου, μίλησε μας για την «Δευτέρα»  που με το που ήρθε στη ζωή σου έκανε πιο πλούσιο το ενεργητικό των τραγουδιών που ερμήνευσες…

Η «Δευτέρα» είναι μια ευαίσθητη ατμοσφαιρική μπαλάντα που την αγάπησα από την πρώτη στιγμή που την τραγούδησα και σίγουρα εμπλούτισε το ρεπερτόριο μου μ’ ένα διαχρονικό τραγούδι.

 Είσαι ευχαριστημένος Από τους σταθμούς, το παίζουν ή μήπως νιώθεις ότι το σαμποτάρουν;

Δεν έχω παράπονο, υπάρχουν αρκετοί σταθμοί που με υποστηρίζουν. Όμως, το πιο σημαντικό για μένα είναι η μεγάλη αγκαλιά που βρήκε το τραγούδι από τον κόσμο.

 Οι συνάδελφοι σου το αγκάλιασαν;

Τους άρεσε πολύ!!!

 Ποια η αντίδραση και τα σχόλια του κόσμου όταν ερμηνεύεις;

Σε κάθε ζωντανή εμφάνιση μου το τραγούδι κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και ο κόσμος που έρχεται στο Ασματιον το έχει μάθει ήδη.

 Σου έτυχε κάτι άσχημο ενώ ερμήνευες κομμάτια σου στη σκηνή;

Πριν από χρόνια ενώ τραγουδούσα στη Θεσσαλονίκη μου ήρθε ένα μικρό ποτήρι στο κεφάλι ανακατεμένο με ένα σωρό γαρυφαλα, κόντεψα να λιποθυμήσω από τον πόνο, όμως πιστεύω πως  ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

 Οι μουσικές πίστες της Κύπρου νιώθεις ότι υστερούν σε σχέση με αυτές της Αθήνας και αν ναι τότε που;

 Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ ωραία μαγαζιά στην Κύπρο και ένα απ’αυτά είναι και το Ασματιον ,ένας χώρος κόσμημα που με φιλοξενεί αρκετά χρόνια με άψογη συνεργασία.

 Ποιο το αγαπημένο κομμάτι άλλου συνάδελφου σου;

Αυτή την εποχή δεν έχω κάποιο, άλλα από παλιότερα πολλά!!!

Σκέφτηκες ποτέ ακούγοντας κάποιο κομμάτι πως εσύ το ερμηνεύεις καλύτερα;

Ο κάθε καλλιτέχνης είναι μοναδικός και αυτό το κρίνει πιο πολύ ο κόσμος. Υπάρχουν τραγούδια που τα έχω ζηλέψει με την καλή έννοια χωρίς να θεωρώ ότι τα λέω καλύτερα η χειρότερα.

 Δεν νιώθεις μικρή την Κύπρο για να μπορέσει να κάνει καριέρα κάποιος στο χώρο της μουσικής;

Πλέον με τη βοήθεια της τεχνολογίας όπου κι αν είσαι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, και εδώ στην Κύπρο γίνονται σπουδαίες δουλειές.

 Θα ήθελες να έκανες μια δική σου εκπομπή στο ραδιόφωνο;

Α !!!Τώρα χτύπησες ευαίσθητη χορδή, είναι όνειρο πολλών χρόνων να κάνω ραδιόφωνο πιστεύω  κάποια στιγμή να γίνει πραγματικότητα.

 Κάποιος που θέλει να σε δει να τραγουδάς που μπορεί να σε βρεί;

Όπως είπα και παραπάνω εμφανίζομαι στο Asmation live stage  κάθε παρασκευή και Σάββατο άλλα εκτός αυτού συμμετέχω σε πολλές συναυλίες όπως και στην πτυχωμένη παράσταση Ευτυχία Παπαγιανόπουλου.

Θα ήθελες να κάνεις  και κάτι στην τηλεόραση;  Αν  ναι τότε  τι;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ ,μπορεί κάποια καλή πρόταση να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και πάντα σε σχέση με τη μουσική.

 Κλείνοντας, πες μας τούς δύο αγαπημένους σου στοίχους από τη “Δευτέρα” …

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και να σας αφιερώσω : ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ,ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΑΔΕΙΑ Η ΚΟΥΠΑ ΣΟΥ ΚΙ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΚΕΝΗ…

[ot-video][/ot-video]