Φέγγαρος 2015 – Μουσική πανδαισία στον Κάτω Δρυ


Το φεστιβάλ Φέγγαρος επιστρέφει δριμύτερο στο χωριό Κάτω Δρυς της επαρχίας Λάρνακας το τριήμερο 31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου. Γιορτάζοντας τα πέμπτα του γενέθλια, ο Φέγγαρος αποτελεί σήμερα ένα από τα κορυφαία και πολυαναμενόμενα δρώμενα του καλοκαιριού. Ο πήχης των προσδοκιών τέθηκε για φέτος ακόμη πιο ψηλά, θέτοντας ως στόχο τη διεθνή του καθιέρωση.

Στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας της διοργάνωσης να ξεφύγει από τα τετριμμένα, το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ εμπλουτίζεται με αναγνωρισμένα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής, διατηρώντας πάντοτε την ποιότητα και αισθητική που το χαρακτηρίζει. Απώτερος σκοπός, να έρθει το κοινό σε επαφή με είδη μουσικής και ακούσματα που δύσκολα συναντάμε στο νησί.

Στο φεστιβάλ θα δούμε μπάντες και σόλο καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία και Αμερική σε ένα αμάλγαμα παραδοσιακής μουσικής, progressive, ethnic, blues, pop/rock, psychedelic, ambient, jazz κ.ά. Ο μουσικός αυτός πλουραλισμός περιλαμβάνει μια γοητευτική σύμπραξη τόσο διεθνών όσο κι εγχώριων μουσικών επιλογών όπως: το καταξιωμένο γκρουπ της world μουσικής Banda Magda (Αμερική), τους ηπειρώτες stoner-rockers Villagers of Ioannina City (Ελλάδα), τους αγαπητούς στο κυπριακό κοινό Flying Ibex (Αγγλία), τους ανεβαστικούς The Βurger Project (Eλλάδα), το κουαρτέτο βιρτουόζων της κρητικής μουσικής που αποτελούν οι Ξυλούρης, Σπυριδάκης, Περσίδης και Τσίκο (Ελλάδα), τους freak-folk Le Juki (Aγγλία), την ανερχόμενη ψυχεδελο-ποπ μπάντα Τhe Cave Children (Eλλάδα), παραστάσεις με παιδικά τραγούδια όπως αυτή του Δημήτρη Μπασλάμ (Ελλάδα), το σόλο ακτ της Alexia C. (Γαλλία) και το ethnic τρίο της Μάρθα Μαυροειδή (Ελλάδα). Από τη ντόπια σκηνή, μεταξύ άλλων θα ακούσουμε τους βετεράνους της κυπριακής ροκ Το Μαράζι της Φωτούλας, τους J.Kriste, Master of Disguise και τους Tricoolore.

Θα λειτουργούν παράλληλα τρεις σκηνές, η Main stage, η Village stage και η ABR stage (σε συνεργασία με την ομάδα Alternative Brains Rule), γεγονός ενδεικτικό για τον παλμό και την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του φεστιβάλ.

Συνδυαστικά με την οργανική ατμόσφαιρα του φεστιβάλ λειτουργεί και το γραφικό τοπίο του ίδιου του χωριού: η αισθητική και η κλίμακα του χώρου θα αποτελέσει και φέτος την καλύτερη πηγή έμπνευσης, τόσο για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, όσο και για το φιλοξενούμενο κοινό.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά διαδικτυακά στις 17 Μαϊου, και στα σημεία προπώλησης την 1η Ιουνίου, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους συμμετέχοντες και τα παράλληλα δρώμενα του φεστιβάλ μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα www.louvana.com.cy και στο www.facebook.com/fengaros

Τιμή εισιτηρίων:
Προπώληση – €15 μονοήμερο / €25 τριήμερο (από 17 Μαϊου μέχρι 30 Ιουλίου)
Στην είσοδο – €20 μονοήμερο / €35 τριήμερο

 

Poster 2

 

Σημεία προπώλησης:

Διαδύκτιο: www.louvana.com.cy/katastima/
Λευκωσία: Crepaland Έγκωμης (2226100), Λακατάμιας (22380555) και Αγλαντζιάς (22333535), καφενείο Πρόζακ (22104244) και εργαστήρι Γαταπού (22667741)
Λεμεσός: καφενείο Χουζούρι (99451996), Σουσάμι (99846645) και LMS Leons Music Store (25334437)
Λάρνακα: Τρία Πουλάκια Κάθονταν (24255880)
Πάφος: Vintage Art House (26101394)
Παραλίμνι: Expresso Coffee Shop (23820860)
Κάτω Δρυς: Καφενείο Κάτω Δρυ

Διαμονή: Δωρεάν ελεύθερος κατασκηνωτικός χώρος με ντους και αποχωρητήρια, αγροτουριστικά καταλύματα στον Κάτω Δρυ και στα γύρω χωριά (Λεύκαρα, Βάβλα, Βαβατσινιά, Σκαρίνου, Χοιροκοιτία κτλ)

Πληροφορίες:
τ: 70007610
w: www.louvana.com.cy
fb: www.facebook.com/fengaros

Χορηγοί: Πολιτιστικές Υπηρεσείες ΥΠΠ, Τράπεζα Κύπρου, Lordos United Plastics Ltd, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Calsberg
Χορηγοί επικοινωνίας: Παράθυρο του Πολίτη, CyprusNews.eu, metadeftero.gr