Συνέντευξη : ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΓΝΗ


Καλώς ήρθατε. Ας ξεκινήσουμε αρχικά με το νέο τραγούδι του Βαγγέλη Μακρή με τον τίτλο “Απών” όπου έχετε γράψει στους στίχους. Μιλήστε μας για το τι σημαίνει για εσάς αυτό το τραγούδι.

 Μου έχει δώσει μεγάλη χαρά αυτό το τραγούδι, ο Βαγγέλης το έκανε δικό του έφυγε από τα χέρια μου πήγε στην Όλγα έγραψε την μουσική μετά ο Γιώργος ενορχήστρωσε στα orange studio στην Πάτρα και μετά ταξίδεψε με την φωνή του Βαγγέλη στον κόσμο.

Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί προπομπό κάποιου άλμπουμ του Βαγγέλη Μακρή; Αν ναι θα είστε υπεύθυνη για τους στίχους και σε άλλα τραγούδια; Ποια είναι η άποψη σας για τον συγκεκριμένο ερμηνευτή;

 Ναι θα ετοιμάσουμε δίσκο με τον Βαγγέλη, τον φθινόπωρο θα αρχίσουμε να γράφουμε θεού θέλοντως είμαι πολλή χαρούμενη με αυτήν την συνεργασία είναι ένας εξαιρετικός ερμηνευτής και μουσικός έχει μια ιδιαίτερη χροιά στην φωνή που δεν θυμίζει κανέναν άλλο, πόσο σπάνιο είναι αυτό στις μέρες μας, ακούω καμία φορά ραδιόφωνο και μπερδεύω τους ερμηνευτές άλλος νομίζω ότι είναι και άλλος είναι…

Ετοιμάζεται και ένα νέο βιβλίο, το τέταρτο σας. Πότε να το περιμένουμε και ποιο το θέμα του;

Και τέταρτο και πέμπτο…. μέσα στον χειμώνα η κυκλοφορία τους, δεν θα ήθελα να μιλήσω για τα θέματα τους το ένα όμως σίγουρα θα εκπλήξει πολλούς!

Πότε ξεκίνησε η σχέση σας με την συγγραφή και τον στίχο και ποια ήταν η αφορμή;

Από μικρή έγραφα δεν θυμάμαι ακριβώς την χρονική στιγμή, πάντα όμως είχα παλιά ένα μολύβι στα χέρια και αργότερα με την τεχνολογία στο σπίτι υπήρχαν διάφορα λαπτοπ ανοιχτά και όπου στεκόμουν κάτι έγραφα δεν μπορώ να μιλήσω για αφορμή γιατί πραγματικά δεν θυμάμαι πότε και πως ξεκίνησε όλο αυτό.

Τι σας εμπνέει για να πιάσετε χαρτί και μολύβι και να γράψετε; Πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις νιώθετε αυτή την ανάγκη;

Σίγουρα δεν λειτουργώ κάτω από πίεση η υπό παραγγελία δεν είμαι επαγγελματίας γραφιάς και ευτυχώς δεν περιμένω να βιοποριστώ από αυτό, μεγάλη τύχη…  ευλογία να μπορώ να γράφω μόνο όποτε και αν το θέλω και ουσιαστικά .. αν έχω κάτι να πω. Ξέρω να σιωπώ όταν δεν έχω κάτι να πω που να θέλω να το διαβάσουν η να το ακούσουν.

Συγγραφέας, στιχουργός αλλά και υπεύθυνη στην δισκογραφική εταιρεία Spider Music όπου εδώ και πολύ καιρό ασχολείστε κυρίως με την προώθηση νέων καλλιτεχνών.  Τι σας ταιριάζει περισσότερο και πως τα ισορροπείται στην καθημερινότητα σας;

Αυτό ακόμη το ψάχνω…. έχω δώσει χρόνο σε όλα όμως νομίζω αν φτάσει η ώρα μου και συναντήσω τον δημιουργό μου αν με ρωτήσει όνομα και επάγγελμα θα του πω Ευανθία αφηγητής ιστοριών… χρόνοι για όλα δεν υπάρχουν πάντα μακάρι η μέρα να είχε τις διπλάσιες ώρες και ο μήνας 80 μέρες κάτι θα περιμένει, τα τελευταία χρόνια έχω μάθει να μην βιάζομαι να απολαμβάνω τους δικούς μου χρόνους, όταν πιέζομαι δεν μπορώ να λειτουργήσω δεν μου αρέσει καθόλου η πίεση, το στρες είναι ότι χειρότερο στην ζωή μας.

Υπάρχουν  σήμερα κατά την άποψη σας οι νέοι καλλιτέχνες, ερμηνευτές, συνθέτες και στιχουργοί που παίρνουν άξια τη σκυτάλη από τους παλαιότερους; Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιους;

Μια βόλτα να κάνετε στο youtube υπάρχουν τόσο αξιόλογα τραγούδια που δεν θα τα ακούσει ίσως ποτέ κανείς, αξιοζήλευτοι συνθέτες και στιχουργοί έχω ζηλέψει πολλές δουλειές τα παιδιά αυτά ανοίγουν ένα κανάλι απογοητευμένα από τις εταιρίες και ανεβάζουν μόνα τους τις δουλειές τους μακάρι να μπορούσα να τους βρω όλους και να τους δώσω στέγη όμως όπως είπαμε η εβδομάδα έχει μόνο 7 ημέρες και η κάθε μέρα 24 ώρες …. δεν μπορώ να κάνω θαύματα, αλλά η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους.

Στη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα με το internet και τα social να κυριαρχούν, ποια είναι η θέση των δισκογραφικών εταιρειών; Πως ισορροπούν μέσα σε αυτήν και με ποιο τρόπο προσφέρουν κυρίως στους νέους καλλιτέχνες;

Το διαδίκτυο προσφέρει μια αμεσότητα στους καλλιτέχνες μπορούνε πλέον μόνοι τους να κάνουν πολλά που κάνει μια εταιρία,  το δύσκολο κομμάτι είναι το προμο η εταιρία μας εστιάζει αρκετά εκεί με την υπέροχη ομάδα που συνεργαζόμαστε.


Είστε πολλά χρόνια στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού ευρύτερα και μέσω των δημιουργιών σας και φυσικά μέσω της Spider Music.  Πως κρίνετε τη σημερινή κατάσταση σε Ελλάδα και Κύπρο σε σχέση με τον Πολιτισμό; Τι θα αλλάζατε αν μπορούσατε και ποιες πιστεύεται πως είναι οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια;

Θα άλλαζα πάρα πολλά, θα φρόντιζα να ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες στους νέους καλλιτέχνες, ερμηνευτές και δημιουργούς θα φρόντιζα να υπάρχει μια αξιοκρατία κάτι που δεν υπάρχει δυστυχώς , θα φρόντιζα να έχουν ίσες ευκαιρίες όλοι τους παντού, να ήταν πιο αντικειμενικά τα κριτήρια και πάνω από όλα θα φρόντιζα να μην αγοράζονται καριέρες… αυτό με εκνευρίζει αφάνταστα! Πάντα λέω στους καλλιτέχνες καλύτερα δέκα ακόλουθοι πάρα χιλιάδες αγορασμένοι, μάλλον θα τα άλλαζα όλα … όλα από την αρχή. Αυτό θα έκανα.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συζήτηση. Για το τέλος θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τα επόμενα σχέδια σας σε κάθε τομέα που σας αφορά και ό,τι άλλο θα θέλατε να συμπληρώσετε.

Θα σας πω την αλήθεια όπως την βιώνω εγώ… έχω στο μυαλό μου τριάντα χιλιάδες πράγματα και έξω περιμένουν  να μπούνε μέσα άλλα τόσα….