Έξι ασκήσεις για να διατηρήσετε την ενέργειά σας στα ύψη


Αυξήστε την ευλυγισία σας και τονώστε το σώμα σας μέσω της γυμναστικής

Μια καλή προπόνηση χρειάζεται ελάχιστο εξοπλισμό και την καλή σας διάθεση. Με τις έξι ακόλουθες ασκήσεις μπορείτε να διατηρήσετε την ενέργειά σας στα ύψη, σμιλεύοντας τον κορμό αλλά και την περιοχή της κοιλιάς. Μπορείτε να τις επαναλάβετε τακτικά μέσα στην εβδομάδα για να δείτε πιο σύντομα αποτελέσματα και μεγαλύτερη ευλυγισία σε όλο το σώμα.

Άσκηση 1η

 

Τοποθετήστε το ένα σας πόδι μπροστά και λυγισμένο στο γόνατο ενώ το αντίθετο πόδι βρίσκεται πίσω και ελαφρώς λυγισμένο, με τη μύτη του πέλματος και το γόνατο να ακουμπούν κάτω. Ο κορμός σας βρίσκεται σε ελαφριά έκταση προς τα πίσω ενώ παράλληλα δένετε τις παλάμες και τοποθετείτε τα χέρια προς τα πίσω.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα, ξεκουράζεστε και εκτελείτε άλλη μια φορά. Το ίδιο εκτελείτε και από την αντίθετη πλευρά.

ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΥΣ, ΓΛΟΥΤΟΥΣ, ΛΑΓΟΝΟΨΟΪΤΗ, ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΩΜΟΥΣ.

Άσκηση 2η

Τοποθετήστε το ένα πόδι λυγισμένο στο γόνατο μπροστά ενώ το αντίθετο πόδι βρίσκεται πίσω, ελαφρώς λυγισμένο, με το γόνατο και τη μύτη του πέλματος να ακουμπούν κάτω. Ο κορμός σας βρίσκεται σε ελαφριά έκταση προς τα πίσω ενώ τα χέρια σας βρίσκονται ελαφρώς λυγισμένα στην προέκταση του κορμού προς τα πάνω με ενωμένες τις παλάμες. Το βλέμμα σας κοιτάζει ελαφρώς προς τα πάνω.

Μένετε σε αυτή τη θέση 15 δευτερόλεπτα, ξεκουράζεστε και εκτελείτε άλλη μια φορά. Το ίδιο εκτελείτε και από την αντίθετη πλευρά.

ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΥΣ, ΓΛΟΥΤΟΥΣ, ΠΛΑΤΗ, ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ.

Άσκηση 3η

Το σώμα σας βρίσκεται σε καθιστή θέση, με τα πόδια και τον κορμό να σχηματίζουν το αγγλικό γράμμα V. Τα γόνατά σας είναι ελαφρώς λυγισμένα, ενώ τα χέρια σας βρίσκονται τεντωμένα και στο ύψος των γονάτων. Το βλέμμα σας κοιτάζει προς τα μπροστά.

Μένετε σε αυτή τη στάση 12 δευτερόλεπτα, ξεκουράζεστε και εκτελείτε άλλη μια φορά.

ΓΥΜΝΑΖΕΤΕ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ, ΩΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΥΣ ΜΗΡΙΑΙΟΥΣ.

Άσκηση 4η

Το σώμα σας βρίσκεται σε ύπτια κατάκλιση, με τα πόδια σας να είναι σε γωνία σχεδόν 45 μοιρών από το έδαφος και ελαφρώς λυγισμένα στο γόνατο. Ενώνετε τις παλάμες στο ύψος του στήθους με τους αγκώνες λυγισμένους ενώ ο αυχένας βρίσκεται σε μικρή κάμψη προς το στήθος.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα, ξεκουράζεστε και εκτελείτε άλλη μία φορά.

ΓΥΜΝΑΖΕΤΕ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ, ΟΡΘΟΥΣ ΜΗΡΙΑΙΟΥΣ, ΛΑΓΟΝΟΨΟΪΤΗ.

Άσκηση 5η

 

Το σώμα σας βρίσκεται σε πρηνή κατάκλιση, στηριζόμενο στις μύτες των ποδιών και στις παλάμες των χεριών, τα οποία βρίσκονται τεντωμένα στο ύψος του στήθους και στο άνοιγμα των ώμων. Φροντίζετε η σπονδυλική σας στήλη να είναι σχεδόν σε ευθεία γραμμή, ενώ το βλέμμα σας κοιτάζει χαμηλά.

Μένετε σε αυτή τη θέση 15 δευτερόλεπτα. Ξεκουράζεστε και εκτελείτε άλλη μία φορά.

ΓΥΜΝΑΖΕΤΕ ΣΤΗΘΟΣ, ΧΕΡΙΑ, ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ, ΡΑΧΙΑΙΟΥΣ.

Άσκηση 6η

Τοποθετήστε το ένα σας πόδι μπροστά και λυγισμένο ενώ το άλλο πόδι βρίσκεται πίσω ελαφρώς λυγισμένο. Φροντίζετε το άνοιγμα των ποδιών να μην είναι ούτε υπερβολικό αλλά ούτε και πολύ μικρό. Τοποθετήστε την αντίθετη παλάμη δίπλα στο αντίθετο πέλμα ενώ ο κορμός σας είναι στραμμένος προς τα πάνω, με το χέρι τεντωμένο προς τα πάνω και ελαφρώς λοξά. Το βλέμμα σας είναι ελαφρώς στραμμένο προς τα πάνω.

Μένετε σε αυτή τη θέση 12 δευτερόλεπτα, ξεκουράζεστε και εκτελείτε άλλη μία φορά. Το ίδιο εκτελείτε και από την αντίθετη πλευρά.

ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΥΣ, ΠΛΑΤΗ, ΠΛΑΓΙΟΥΣ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΧΙΑΙΟΥΣ.

Πηγή : vita.gr