Εξετάσεις στην Κύπρο για τη συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece

Για μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ημερομηνία Εξετάσεων: Σάββατο, 18.01.2020

Εξεταστικό Κέντρο: Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, Λεωφ. Μακεδονίας 40, 2252 Λατσιά/Λευκωσία

Οι εξετάσεις προσφέρονται στα ελληνικά και αγγλικά

ΛΕΜΕΣΟΣ

Ημερομηνία Εξετάσεων: Κυριακή, 19.01.2020

Εξεταστικό Κέντρο: Λανίτειο Γυμνάσιο, Πλάτωνος, 3090 Λεμεσός

Οι εξετάσεις προσφέρονται στα ελληνικά και αγγλικά

Μαθητές από Β΄Δημοτικού έως Γ΄Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του CTY Greece και να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες για μαθητές της Κύπρου για να παρακολουθήσουν ένα θερινό πρόγραμμα στην Ελλάδα ή ένα διαδικτυακό από το σπίτι τους.

Το CTY Greece προσφέρει σε μαθητές που έχουν περιέργεια, αγάπη και δίψα για τη μάθηση τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν με τους πιο συναρπαστικούς τρόπους τις δυνατότητές τους.

Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο, μοναδικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Κάθε χρόνο εξασφαλίζει από τους υποστηρικτές του σημαντικό αριθμό υποτροφιών – πάνω από 20 υποτροφίες προσφέρονται αποκλειστικά για μαθητές από την Κύπρο.

Οι μαθητές αποκτούν πρόσβαση σε ποικίλα προγράμματα του CTY Greece (προγράμματα Σαββατοκύριακου,Online και Θερινά) μετά από την επιτυχία τους  στα τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων SCAT και/ή STB, που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins για να ανιχνεύουν την αντιληπτική ικανότητα ή την χωρική αντίληψη μαθητών με υψηλές ακαδημαϊκές δυνατότητες.

Τα συγκεκριμένα τεστ δεν απαιτούν προετοιμασία. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα τεστ και υποδείγματα αυτών καθώς και οδηγίες εγγραφής υπάρχουν στην ιστοσελίδα: http://www.cty-greece.gr/el/exams

Για περισσότερες πληροφορίες σας παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το γραφείο του CTY Greece: Τηλ.: 2310 332625,  2310398253, e-mail: cty@anatolia.edu.gr