ΕΘΑΛ – Το Παιγνίδι της Σφαγής @ Ριάλτο 28/5


Το Παιχνίδι της Σφαγής

του Ευγένιου Ιονέσκο

Από τη Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 του χρόνια, το Θέατρο Ριάλτο φιλοξενεί την πρεμιέρα της παράστασης της ΕΘΑΛ, Το Παιχνίδι της Σφαγής στις 28 Μαϊου.

Υπόθεση:Μια παράξενη ασθένεια έχει τρυπώσει σ’ αυτή την πόλη. Ξαφνικά οι άνθρωποι αρχίζουν να πεθαίνουν. Κανείς δεν είναι έτοιμος να πεθάνει. Κανείς δεν ξέρει πως είναι να πεθαίνεις. Κανείς δεν πεθαίνει με τον ίδιο τρόπο. Είναι ασθένεια αυτό που βρήκε τους κατοίκους της μικρής αυτής πόλης ή είναι ένα παιχνίδι που κάποια ανώτερη δύναμη αποφάσισε να παίξει εις βάρος των κατοίκων;

Mια παράσταση με ιδιαίτερο χιούμορ και μεγάλες αλήθειες…

Κείμενο:Το παιχνίδι της σφαγής γράφτηκε το 1970 και ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1971 από το «Θέατρο Τέχνης» σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν. Μοιάζει να λειτουργεί ως πάντα επίκαιρη υπενθύμιση, που θυμίζει τα παιχνίδια που παίζει η κοινωνία με τον εαυτό της, με ανθρώπους που πεθαίνουν ή ζουν κατά τύχη, που δεν ξέρουν να ζουν και δεν ξέρουν γιατί πεθαίνουν. Σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, ο σύγχρονος άνθρωπος καθημερινά αντιμέτωπος με το παράλογο, ρισκάρει, προκαλεί και ακροβατεί στα όρια ζωής και θανάτου, τόσο συλλογικά, όσο και ατομικά. Καταστρέφει το περιβάλλον, διαταράσσει τη φυσική ισορροπία που με τη σειρά της διαταράσσει την ύπαρξη του ή αποκτά συνήθειες θανάτου, επιδιώκοντας παράλληλα να μην οδηγηθεί εκεί.

Ο πραγματικός και συμβολικός θάνατος διατρέχουν το έργο και περιφέρονται στη σκηνή με ένα χαμόγελο και ταυτόχρονα αποθεώνεται σε ένα παράλογο ιλαροτραγικό παρόν.

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου

Μουσική Επιμέλεια: Στέλλα Βοσκαρίδου

Χορογραφίες/ Κίνηση: Χλόη Μελίδου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης

Βοηθός Σκηνοθέτη:Αυγουστίνα Στυλιανού

Ηθοποιοί:Eιρήνη Ανδρέου, Δημήτρης Αντωνίου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Μυρτώ Κουγιάλη, Γιώργος Κυριάκου, Φανή Σωκράτους, Βασίλης Χαραλάμπους

Διάρκεια: 90’

Χορηγοί Επικοινωνίας: Κανάλι Έξι, ΡΙΚ

Θέατρο Ριάλτο,Τρίτη 28 Μαΐου 2019, στις 8.30μ.μ.

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 15/ 10

E-ticket: www.rialto.com.cy