ΕΣΥ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ (ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ 23 – 26/09)

Κύκλος β’ – επεισόδιο 9.

Καθώς ο Ναπολής είναι μεταφιεσμένος σε μαχαραγιά και οι Χρίστος και Νίκος σε οδοκαθαριστές, για τους σκοπούς μιας αστυνομικής επιχείρησης, συζητούν παράλληλα και το θέμα της μυστηριώδους γυναίκας που εμφανίστηκε μπροστά στον Κώστα Αθανασιάδη. Αποφασίζουν να ψάξουν και μέσα στα αρχεία της αστυνομίας, για να βρεθούν τελικά μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Παράλληλα και ο Κώστας ψάχνει μέσα στα δικά του αρχεία αν αυτή η γυναίκα υπήρξε ποτέ ασθενής του. Τον διακόπτει ωστόσο ένα τηλεφώνημα από τη Μαρία η οποία του λέει πως, στην εταιρία που της έκανε μια πολύ σοβαρή επαγγελματική πρόταση, δουλεύει σε διευθυντική θέση και ο Τάσος. Εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στο γραφείο του Κώστα και ο Δημήτρης, ο οποίος μαθαίνει γι’ αυτή την εξέλιξη και γίνεται έξαλλος. Η Άννα βρίσκεται στα καταστήματα για ψώνια, όταν αρχίζει να έχει παραισθήσεις. Μπαίνει στο αυτοκίνητό της για να επιστρέψει σπίτι, αλλά οι παραισθήσεις συνεχίζονται. Ο Λούης πιέζει τη Σταυρούλα να του πει για τη συνάντηση με τον Αδάμο και αν του απάντησε στη νέα πρόταση γάμου. Κάτω από αφόρητη πίεση, η Σταυρούλα αναγκάζεται να του πει τη θλιβερή αλήθεια.

Κύκλος β’ – επεισόδιο 10.

Ο Δημήτρης προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη Μαρία, για να της ζητήσει εξηγήσεις, σχετικά με την επαγγελματική πρόταση που είχε από την εταιρία στην οποία εργάζεται και ο Τάσος. Ωστόσο η Μαρία αρνείται να του μιλήσει, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης να γίνει έξαλλος. Η Ελίνα προσπαθεί να τον ηρεμήσει και να τον συμβουλεύσει. Την ίδια ώρα η Μαρία πηγαίνει σε μια καφετέρια, όπου βρίσκεται η Βίκη μαζί με τον Πραξιτέλη, για να ζητήσει τη συμβουλή τους για την πρόταση.  Μετά το ατύχημα με το αυτοκίνητό της, η Άννα μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου είναι πια μαζί της και ο Κώστας. Είναι φανερό ότι η ψυχολογική της κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία. Η Μαρία πηγαίνει στο νοσοκομείο για να δει τη μητέρα της και βλέπει τον Δημήτρη να μιλά με την Ελίνα.  Ο Χρίστος, ο Νίκος και ο Ναπολής συζητούν το μυστήριο με τη γυναίκα που εμφανίστηκε στον Κώστα, αλλά στα αρχεία της αστυνομίας εμφανίζεται νεκρή! Ο Κώστας δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον γιο του, τον Νάσο, που είναι στο σπίτι κι αυτό που του λέει ο νεαρός πέφτει σαν κεραυνός πάνω στον Κώστα.

Κύκλος β’ – επεισόδιο 11.

Ο Κώστας παίρνει τηλέφωνο τον Χρίστο και του λέει ότι η μυστηριώδης γυναίκα εμφανίστηκε στον κήπο του σπιτιού του και την είδε ο Νάσος, που είναι μόνος στο σπίτι. Προσπαθώντας να μην δείξει την ταραχή του στην Άννα και στη Μαρία, ο Κώστας λέει ότι θα φύγει για το σπίτι, ενώ η Μαρία τον καθυστερεί ρωτώντας τον ποια είναι η Ελίνα, την οποία είδε προηγουμένως να συνομιλεί με τον Δημήτρη. Ο Κώστας φεύγει για το σπίτι, στο οποίο σπεύδει και ο Χρίστος, για να μιλήσουν με τον Νάσο, σχετικά με τη μυστηριώδη γυναίκα. Η Μαρία συζητά με τη μητέρα της στο νοσοκομείο για το αν θα πάει μαζί με τον Δημήτρη στη Γερμανία, αλλά όταν βγαίνει έξω από το νοσοκομείο βλέπει τον Δημήτρη να συνομιλεί ακόμη με την Ελίνα. Όταν τους πλησιάζει, ο Δημήτρης της συμπεριφέρεται πολύ τυπικά μπροστά στην Ελίνα, με αποτέλεσμα η Μαρία να γίνει έξαλλη, παρόλο που καταφέρνει να μην το δείξει, προκειμένου να κρατήσει … χαρακτήρα. Ο Ναπολής μεταμφιέζεται αυτή τη φορά σε …emo στην προσπάθειά του να πλησιάσει τη Σύλβια και να την παρακολουθεί. Για μια ακόμη φορά ωστόσο πέφτει πάνω του η Δέσπω!

Κύκλος β’ – επεισόδιο 12.

Παρά την προσπάθεια του Δημήτρη να κάνει τη Μαρία να ζηλέψει, παίζοντας παιχνίδι με την Ελίνα, η Μαρία καταφέρνει τελικά να γυρίσει το παιχνίδι. Φεύγει από το νοσοκομείο για το σπίτι, για να είναι μαζί με τον μικρότερό της αδελφό, τον Νάσο, αλλά εκεί τελικά έρχεται για … επίσκεψη και ο Τάσος, για να συζητήσει τάχα μαζί της της επαγγελματική πρόταση που της έκανε η εταιρία του θείου του. Ο Νάσος προσπαθεί να κάνει …χαλάστρα σ’ αυτό το ραντεβού με αποτέλεσμα η Μαρία να του δώσει άδεια να πάει στο περίπτερο να βρει τους φίλους του. Φεύγοντας, ο Νάσος ειδοποιεί τον Δημήτρη, ο οποίος έρχεται στο σπίτι των Αθανασιάδηδων με … άγριες διαθέσεις και με τον Νίκο να προσπαθεί να τον συγκρατήσει. Στο δρόμο προς το περίπτερο ωστόσο ο Νάσος έχει μια … απρόσμενη συνάντηση. Καθώς ο Ναπολής προσπαθεί να ακολουθήσει τη Σύλβια για να την παρακολουθεί, δέχεται εισβολή από τη Δέσπω, η οποία του ζητά να ανταλλάξουν τηλέφωνα. Έχοντας πια χάσει τη Σύλβια παίρνει τηλέφωνο τον Χρίστο για να τον ενημερώσει για την αποτυχία της αποστολής, ωστόσο εκείνη τη στιγμή ο Χρίστος σοκάρεται, όταν μαθαίνει από τον Άγγελο και τη Δάφνη για την αρρώστια της Σταυρούλας. Ο Άγγελος και η Δάφνη τον παρακαλούν να μην δείξει στη Σταυρούλα ότι το ξέρει, γιατί τους παρακάλεσε η ίδια να μην το πουν σε κανένα. Έτσι ο Χρίστος προσπαθεί μεν να μην το δείξει, αλλά γίνεται …ύποπτα υπερβολικός στον τόπο που παριστάνει τον ανήξερο.